Livets simple glæder

Hvis man kan få noget fra hånden på behagelig vis, bør man ikke forsømme muligheden, hvis alternativet er havearbejde.

Appelsinsalat

Når havearbejdet truer, gør man klogt i at have andre uopsættelige opgaver, og hvis jeg passer mit, kan haven vel passe sit.

At jeg så alligevel gik løs på buskadset i dag, er en anden historie. Det kunne ikke udskydes længere, for nogle vinduer skal skiftes, og plads til stillads er force majeure.

Men det er lige godt pokkers, som sådan noget stads kan vokse på sølle 23 år, bare fordi jeg passer mit og ikke går bedene i bedene. Hvis Corydon vil have vækst, kan han bare komme her med ministerbil og trailer i stedet for al den snak.

I går valgte jeg den normalt så fornuftige prioritering. En rejsebeskrivelse fra Sicilien er under udarbejdelse, og der skulle styr på alle billederne. En stor og uopsættelig opgave, som med fordel kunne klares siddende på terrassen.

Vejret var og er jo pragtfuldt, og man skal nyde det, mens man kan. Dertil kom, at naboen ikke var hjemme. Når han er hjemme, gør hans rastløse haveflid mig nervøs, så jeg nød freden, og katten nød den frie adgang til velkultiverede bede.

Efter en hård arbejdsdag fortjener man noget godt at spise.

Ricotta med pistaciedrys

Til forret en simpel siciliansk hapser, ricotta med drys af hakkede pistacienødder, til hovedret grillet kalveculotte med ovnbagte kartofler (tips: et skvat hvidvin i bunden af fadet giver smagspote), asparges og siciliansk appelsinsalat.

Kalveculotte

Mens vi nippede til den røde veroneser, sagde katten, at kattemad med fordel kan tilsættes grillet kalveculotte, og det tip er hermed givet videre til producenterne.

Desserten var jordbær og så et glas limoncello – for fordøjelsen forstås, og om aftenen fås solskin kun på glas.

Når sommeren ikke sviger os, er livet en simpel glæde.

/Eric

8 tanker om "Livets simple glæder"

  1. Pia

    Sammen med mad, ferier og mange mange andre ting, også havearbejde, står glæderne i kø, hvis man altså er opmærksom på dem, så de ikke drukner i alle livets udfrodringer.

    Jeg så videoerne og læste dit indlæg om Secilien. Vi har det nu også bedst med selv at planlægge og passe os selv. Guider har vi igennem årene kun brugt et par gange. Der er ikke meget information at få. Det handler mest om gode spisesteder, og natteliv. Og de anbefalede spisestederne er vi færdige med at gå efter.

    Svar
    1. Eric

      De anbefalede spisesteder (og andre forretninger) er uden undtagelse dem, der annoncerer i rejsebureauets brochure. Stederne kan såmænd være okay, men når vi ser, at der gives rabat til kunder fra dette eller hint rejseselskab, går vi alligevel i en bue udenom – det lugter af returkommission.

      Nej, de personlige oplevelser, man kan finde på nettet, er bedre guider, hvis man læser dem kritisk.

      Svar
  2. Jørgen

    Interessante betragtninger om uopsættelighed. Du har i øvrigt ret i at det er så ganske forskrækkeligt meget en have kan gro på et eller andet antal år. Her arbejdes på at overtage kontrollen – og grillen er i øvrigt fravalgt. Jeg ser det sidste er en fejl, når jeg læser om din madlavning. Glæder mig til at læse hele beretningen fra ferien.

    Svar
    1. Eric

      Om det med grillen er en fejltagelse afhænger vel af, hvad der så kom på bordet. 😉 Her lavede Helle alt det lækre udenoms, mens jeg bare var stegevender. Som gammel brænder (cementovne) er jeg betroet det med kul, åben ild, emissionskontrol og aflæsning af stegetermometret.

      Svar
  3. Ellen

    Det er en skam, at du ikke lige står foran efterlønnen – vores have ville være et paradis for dig, er jeg sikker på – men det er nok ikke videre praktisk for dig at flytte til Sjælland lige nu 😉
    Lækker mad, i øvrigt!

    Svar
    1. Eric

      Oh, jamen vores have er skam et paradis for os langt, langt det meste af tiden 😉

      Ja, maden var god, og appelsinsalat er også godt til den ribbenssteg, som ryger på grillen om en halv times tid 🙂

      Svar
  4. Eric

    Og så glemte jeg endda de grillede røde pebre. Der er mange opskrifter på appelsinsalat på nettet. Vi bruger appelsiner (!), olivenolie, rødløg, bredbladet persille og chili efter smag. Er appelsinerne ikke så søde som på Sicilien, kan man røre lidt honning op i olien. Et nip salt kan også være godt.

    Vil man vide, hvordan den kan/bør smage, slår man bare et smut omkring Osteria da Mariano i Siracusa 🙂

    Svar
  5. Stegemüller

    Sikke en menu, det ser meget lækkert ud alt sammen. I sær appelsinsalaten frister. Kommer du med en opskrift som led i dine rejsebeskrivelser? Det ville da være helt oplagt, at du begynder at inkludere opskrifter der.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *