Hos frisøren på Leros

Vi havde en forrygende ferie på Leros og Telendos i Grækenland, og mens jeg sysler med rejsebeskrivelser, er her en bid til de utålmodige.

Sidste år blev jeg klippet af en salonbøsse på Leros. Det var en klipning med forhindringer, men bestemt en oplevelse.

Også i år er lokkerne blevet lidt viltre, og det er nok en god idé at blive klippet, før turen går videre til Telendos. Hvis man overhovedet klipper noget på Telendos, må det være får.

Men salonbøssen har lukket butikken. Måske er han draget til mere internationale saloner, hvor han kan tale indtil flere flydende sprog. Jeg ved det ikke, men der er en frisørsalon i Agia Marina, som klipper både maskulint og feminint.

Jeg får en klippetid

Ved 9:30-tiden træder jeg ind. Der er ingen kunder, men en pige står og rører i en blå væske i et stort glas. Hun er et par og tyve år, affarvet og knap 1,6 m høj. Den gule bluse er storbarmet, og de sorte strækbukser slutter under knæet.

Helle har siden belært mig om, at så hedder det ikke strækbukser, men ”leggings” eller noget lignende; men strækbukser er en langt mere objektiv beskrivelse af stoffets forbløffende elasticitet.

”Svulmende” beskriver hende nok bedst.

Da der ikke er kunder i butikken, spørger jeg optimistisk, om hun har tid til at klippe mig. Hun kigger i kalenderen, som ligger opslået på en skranke, og siger:

”Nej. I morgen.”

Kalenderen har højst 2 indtegninger, men i stedet for at kommentere det indlysende spørger jeg:

”Hvornår?”

Svulmende konsulterer igen kalenderen og siger så:

”11” og jeg siger: ”Okay”.

Så må vi se i morgen, om hun kan holde en uskrevet aftale med mig.

Ny klippetid

Dagen efter indfinder jeg mig kl. 10:50. Svulmende er i (h)vide elastiske bukser og klipper en grå lokal. Han bliver plysset med en maskine og tager straks en gammel kasket på, da han er færdig kl. 11:10.

Svulmende spørger, om jeg har en aftale. Det kommer lidt bag på mig, og jeg minder hende om, at jeg var herinde i går og fik en tid kl. 11. Det gør hende ikke spor forlegen. Hun taler elendigt engelsk og forklarer ikke, hvorfor jeg ikke kan blive klippet nu, men be’r mig komme igen kl. 12.

Det er sidste chance, så jeg undertrykker min trang til at spørge, hvorfor pokker hun ikke sagde det for 20 minutter siden. Hun ville sikkert ikke forstå.

Fornyet ventetid

Lidt i 12 er jeg tilbage.

Svulmende er nu i gang med at vaske en græsk piges lange sorte hår, og en sporty ældre herre sidder og venter. Hans hår er kort og gråt og trænger ikke til at blive klippet. Tværtimod burde han værne om det og lade andre komme til. Jeg slår mig ned ved siden af.

En langlemmet gazelle i tyverne træder ind. Hun sætter sig hjemmevant bag skranken og ryger en smøg. Hun hører nok til. Måske er hun endda frisør? Hun har en stribe bart maveskind, så navlen kan få luft.

Grå Ældre Herre spø’r på amerikansk, om jeg har en tid. Jeg svarer, at jeg havde en kl. 12. Det havde han også, siger han og fortæller, at han er fra Seattle, og at de måske tager videre til Santorini.

Det er der, Pia Kjærsgaard har sommerhus, men det er for kompliceret at forklare. Det må han selv rode med.

Bart Maveskind bliver færdig med sin smøg og overtager det græske pigehår, som nu skal klippes. Svulmende begynder at putte brugte håndklæder i en vasketøjspose.

Efter hun har klippet lidt, vinker Bart Maveskind til Grå Ældre Herre, og han tager plads i stolen. Svulmende ondulerer grækerhår i de syv minutter, det tager at studse amerikaneren.

Bart Maveskind klipper videre på grækerhåret, og Svulmende forsvinder med vasketøjsposen, vender tilbage og giver sig til at feje gulv og gøre sakse rene.

Det er efterhånden gået op selv for mig, at Svulmende er medhjælp og ikke frisør. Det forklarer, hvorfor hun ikke klippede mig i går eller i dag kl. 11:10. Den gamle græker, som fik med trimmeren i formiddags, er sikkert et af hendes tilladte øveobjekter.

Lokkerne falder endelig

Ved 12:30-tiden kommer jeg endelig til. Jeg forklarer Bart Maveskind, at jeg gerne vil gøres en 4 – 5 uger yngre. Hun forstår completely, og går i gang.

Det går stærkt, men professionel er hun. Under hele klipningen snakker hun uden ophold med Svulmende.

Efter endt foryngelse betaler jeg 15 euro, og i betragtning af at jeg blev 3 – 4 uger yngre, end jeg havde bedt om, er det billigt sluppet. Amerikaneren betalte det samme og så ikke spor yngre ud bagefter.

Helle sidder ikke længere på bænken på kajen, og det kan man ikke fortænke hende i, sådan som den klipning trak ud.

Opdatering 25.10.2009:

Dette blogindlæg er nu en del af rejsebeskrivelsen fra Leros 2009

Rejsebeskrivelsens næste side efter denne er: På altanen i Platanos

Relateret:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *