Man skal ikke udsætte til i morgen

hvad man gøre i dag, så jeg udsætter ikke det aktive driveri, men praktiserer det lige her i lænestolen, mens jeg følger topskak online.

PåskeliljeDa jeg for et øjeblik siden ville sætte esprossokanden på komfuret, opdagede jeg, at der ikke var blevet slukket for kasserollen med ægget, som skulle hårdkoges.

Nu er jeg spændt på, hvordan et æg smager, når det har kogt i halvanden time. Det er den slags, der kan føre til gastronomiske landvindinger eller store opfindelser, om end jeg tvivler på, at det sker i dette tilfælde.

Det var på denne tid, påskeliljerne skulle stå og nikke graciøst, men de har udskudt nikkeriet til varmere tider, og det kan jeg godt forstå, selvom jeg savner dem.

Chess Alpha

I stedet kan jeg følge med i skak-DM, hvor partierne transmitteres over nettet. De starter ved middagstid, og kl. 15 starter partierne i kandidatturneringen.

Otte af planetens stærkeste skakspillere spiller i London om retten til en VM-match mod verdensmesteren, inderen Anand.

De har spillet 11 af 14 runder, og Magnus Carlsen fra Norge, som har det højeste ratingtal i historien, fører med 7,5 point foran huggeblokken, eks-VM Kramnik fra Rusland med 7 point.

De spiller alle fantastisk skak, men 22-årige Magnus synes i en klasse for sig, og mon ikke de fleste håber, at netop han vinder retten til at spille om VM.

Kramnik har allerede tabt én match til Anand, og Carlsens spil er mere underholdende end huggeblokkens polerede positionsspil.

Jeg skal til at gøre mig klar. Piber og andet skal være inden for rækkevidde, og brillerne skal pudses. Forude venter nogle timer med krystalklar matematik i dramaform, som den gamle danske mester, Jens Enevoldsen, engang udtrykte det.

 

10 thoughts on “Man skal ikke udsætte til i morgen

 1. Cummings

  Med hensyn til de langtidskogte æg ville jeg i dit sted snarest patentere fremgangsmåden med henblik på en lukrativ aftale med restaurant Nomas indehavere, alternativt at sætte dem skakmat.

  Svar
 2. Stegemüller

  Det må være spændende at kunne følge med i skakspil på nettet. Det egner skak sig sikkert vældig godt til. Jeg kan ikke selv spille skak, men kan sagtens forstå, at det er et fascinerende spil, når man kan det.

  Jeg har drevet den af hele dagen med en bog, alt i mens jeg kæmper med mit nye trådløse netværk fra 3. Jeg savner også påskeliljerne!

  Svar
  1. Eric

   Påskeferien er som skabt til at drive den af. Carlsen tabte, og Kramnik vandt – spænding til det sidste.

   Svar
 3. Ellen

  Pas nu på blodtrykket, Eric – det kan jo gå hen og blive sindsoprivende spændende!
  (Du fornemmer måske, at jeg nok ikke lige er til skak?) 😉

  Svar
  1. Eric

   Det spændende, men på et akademisk plan som ikke påvirker blodtrykket. 😉 Desværre må jeg nok vente med at se afslutningen, for vi tager på Zorbas og spiser.

   Svar
 4. Henny Stewart

  En herre af mit bekendtskab glædede sig til tv-transmissioner fra skakturneringer. Han var sikker på, at det ville komme en dag. Så ville han især sætte pris på gentagelser i langsomt tempo. Heldigvis kan man stadig blive fri for den slags… Men den enes brød, den andens død, så god fornøjelse alligevel.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *