Rejsen til Siracusa

Så er vi ankommet til Siracusa på Sicilien, og det er første morgen på tagterrassen. Snart skal vi ud at se Arkimedes’ gamle by.

Turen var lang, men gik som planlagt. Kl. 17:30 var vi i ankomsthallen i Catania, hvor chaufføren Pepe ventede med et skilt: ”Bentzen”. De 60 euro for at blive kørt til døren er givet godt ud.

Gyden med da Mariano

Gyden med da Mariano

Pepe fortalte, at vi skulle bo godt, midt i den gamle by, og da jeg fortalte ham, at vi har været her to gange før, blev han glad og stolt.

Massimo ventede i lejligheden, Via Salomone 4, 3. sal. Dejlig lejlighed med god plads og en pænt stor tagterrasse, hvor der mageligt kan sidde 6 personer.

Mursejlere drøner rundt i himmelrummet, og klatter på gulvet vidner om, at det ikke er uden risiko at sidde herude!

Det første vi gjorde, da vi var blevet indlogeret, var at smutte ned til den lille købmand og købe fornødenheder som brød, vand og en flaske lokal vin.

Der var travlhed på Osteria da Mariano, da vi kom så vidt, og det tog lidt tid, før vi fik bord. I samme lokale blev 11 solbrændte og vejrbidte mænd bænket.

Jeg foreslog, at det nok var et arbejdssjak, men Helles idé om, at det snarere var et old boys-hold (11 mand), er nok mere sandsynlig. Hvis de har en reserve, sad han på en bænk et eller andet sted.

Vi fik antipasti med sicilianske specialiteter og dernæst møre lammekoteletter & salat. Appetitten var ikke rigtig til pasta.

Nu skal vi have noget morgenmad og så ud at se på byen. Der er stadig overskyet, men dejlig lunt. Nu begynder ferien for alvor.

 

8 thoughts on “Rejsen til Siracusa

 1. Ellen

  Starten på jeres ferie er i hvert fald upåklagelig – med VIP-chauffør og navneskilt og det hele. Blæret 🙂
  Nyd det fortsat, begge to.
  Men det behøver I vist ikke at blive opfordret til af andre 😉

  Svar
  1. Eric Bentzen

   Tak Ellen. Det med chaufføren er ikke helt så blæret, som det kan lyde. Rutebil og taxi fra stationen ville koste mindst 38 €, så med meget tid sparet var det en nøgtern og magelig kalkulation 😎
   Vejret her til morgen er ikke så lidt bedre end i går og absolut nydelsesegnet.

   Svar
 2. Per Teilmann

  Okay … hvis du kan tillade dig at tage til Sicilien igen igen, så smutter jeg altså bare til England … lige straks 😉
  Fortsat god ferie!

  Svar
 3. Henny Stewart

  Nu er jeg sådan rigtig misundelig. Nå, det skal være jer godt undt.

  Dit billede ser juleagtigt ud, synes jeg. Jeg kan ikke lige sætte fingeren på, hvorfor jeg synes det. Måske fordi det ville være bedre end juleaften at være på Sicilien lige nu, i stedet for i Hjørring, hvor det pisser ned, og hvor det er svært at holde fast i optimismen.

  Svar
  1. Eric Bentzen

   Det må være det kunstige lys. Det er ikke så kraftigt i virkeligheden, men kameraer er subjektive. Træls med regnen i Hjørring. Her fik vi under 5 minutter i formiddags, hvorpå alt var dækket af et fint lag støv. Vindretningen taler for, at det kommer fra Nordafrika og ikke er aske fra Etna.

   Svar
 4. Anni

  Jeg kommer til at tænke på “Som en rejselysten flåde” – jeg er lige kommet hjem fra Rom
  og nu læser jeg at I er ankommet til Sicilien, det må være sådan livet har været tænkt levet – rigtig god tur og jeg behøver vel ikke at minde jer om – husk at nyde hvert minut!

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *