Så kom vinteren

Snedækket æbletræ
Snestorm ramte Nordjylland natten til fredag, og det er på tide at mobilisere civilforsvaret og sende gløgg og lune æbleskiver til os nødstedte.

Men i stedet for at tage sig sammen og gøre noget, sidder landets svigefulde folkevalgte og forhører statsministeren, om hun også har sveget dem og ikke kun vælgerne.

De skulle langt hellere interessere sig for, at det tog mig den dobbelte tid at komme hjem fra arbejde i dag, fordi cykelstierne ikke ryddes, men tværtimod dynges til med sne fra kørebanen.

Men det er symptomatisk; politikerne har ingen jordforbindelse og da slet ikke med Nordjyllands snedækkede.

Det var hårdt i morges, men denne vælger kunne da cykle hele vejen, selvom cykelstierne ikke var ryddet.

Det var de heller ikke, da jeg skulle hjem. Tværtimod havde sne fra kørebanen forvandlet dem til et ufremkommeligt pløre med en konsistens som regeringens socialpolitik – dvs. brun sæbe blandet med kviksand.

Den i morges så farbare nysne på villavejene havde biler kompakteret til is, så også her måtte jeg trække, bortset fra de korte fortovsstrækninger hvor grundejerne respekterer deres rydningspligt.

Det var hårdt! Det sner og fyger stadig, og sådan fortsætter det vist et døgn eller to. Brokke, brokke, møgvejr, og hvem kan være i tvivl om, at politikerne er fulde af løgn?

Det gode er, at vores søde snerydder ryddede vores fortov 06:20 i morges. Ja, jeg kender ham ikke, men når man rydder vores fortov, er man per definition sød, selvom det bliver betalt.

God weekend!

/Eric

10 thoughts on “Så kom vinteren

 1. Ellen

  Nu er snerydning jo ikke noget, Christiansborg skal tage sig af …
  Flyt her til Solrød kommune, min ven. Her bliver cykelstierne ryddede meget, meget hurtigt, for man vil ikke risikere, at skolebørnene ikke har en sikker vej at færdes på 🙂

  Svar
  1. Eric

   Der er lidt langt fra Solrød til cementfabrikken. 🙁 For år tilbage vidste man, at man bare skulle kæmpe sig ad villavejene ud til de større veje, så var der fri bane på en ryddet cykelsti. Sådan er det desværre ikke mere. Nu skovles/fejes sneen fra kørebanen op på cykelsti og fortov, og at cykle på kørebanen (som er fin og farbar) er livsfarligt med al den tunge trafik. Hvordan det står til med cykelstierne i midtbyen, skal jeg ikke kunne sige. Indtil videre ser det ud til, at turen på mandag bliver på gåben.

   Svar
 2. Jørgen

  Syd for Roskilde er snemængderne ganske begrænsede. Jeg bemærkede en del tåbelige tweets, hedder det vist, under samrådet. En enkelt undtagelse var den der hurtigt konkluderede at det hele var sagt og at der var sagt folk op på Fyn i dag. Det var godt nok en særpæget forestilling at høre politikerne, men jeg synes egentlig statsministeren gjorde det pænt.
  God weekend i sneen.

  Svar
  1. Eric

   Tillykke med de begrænsede snemængder!

   Samrådet bar præg af, at politikerne var fuldt bevidste om, at det hele blev transmitteret på fjernsyn. De samme spørgsmål igen og igen, de samme ikke-svar igen og igen. Uden transmission havde det næppe varet 4½ time, eller hvor længe det nu var.

   Det mest pikante var, at vi nu for åbent tæppe fik bekræftet, at den nye offentlighedslov er en mørkelægningslov, som skal forhindre ubehagelige begæringer om aktindsigt.

   Svar
 3. Stegemüller

  Hold da op en masse sne I har fået – her er der kun kommet ubetydelige mængder, men sneen skulle jo også skære landet over i to dele.

  Jeg ville faktisk have set TV-Avisen om samrådet, men jeg faldt sørme i søvn. Samrådet klarer sig nok uden mig. Jeg synes efterhånden, den regering har det svært med sin troværdighed.

  God weekend ønskes I også.

  Svar
  1. Eric

   Ja, og det sner fortsat. Med hensyn til samrådet gik du ikke glip af noget – havde du set et par minutter af det, var du med sikkerhed også faldet i søvn, og udfaldet var blevet det samme. 😉

   Svar
 4. Donald

  Hæ – ja hvem kan være i tvivl om at politikere er nødt til at holde masken? == samme som:
  Brokke, brokke, møgvejr, og hvem kan være i tvivl om, at politikerne er fulde af løgn?

  Vi fik også sne, der smeltede. Jeg tør heller ikke cykle nu. Klarer mig … ingen far for at dø af sult forløbig! 🙂

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *