Så er der booket til ferien i Polignano a Mare

Så er der booket billetter og lejligheder til vores forsommerferie i Italien. Det bliver syv dage i Polignano a Mare og fire i Rom.

Ponte Sisto i Rom

Ponte Sisto i Rom

I dag fik jeg fikset den sidste reservation til forsommerferien i Italien.

Vi flyver fra Aalborg til Rom via Amsterdam. KLM samarbejder med Alitalia, men af en eller anden grund var det en del billigere kun at flyve til Rom og så købe returbilletten Rom/Bari hos Alitalia.

På hjemturen ville vi også gerne have nogle dage i Rom, og så var det nemmest og meget billigere at gøre det med separate billetter.

Vi tager en overnatning i Rom på udturen, for ved en beskeden forsinkelse fra Amsterdam risikerede vi ikke at nå det næste fly til Bari i Syditalien.

Der er en senere forbindelse, men det var ikke tillokkende at ankomme sent om aftenen, og i stedet for at vente i lufthavnen vil vi hellere slentre rundt i Rom og spise en god middag.

Vi lander i Bari næste formiddag, og fra Bari er der timedrift på tog til Polignano a Mare. Her har vi lejet en lejlighed i det historiske centrum i 7 dage. Billeder kan snyde, men jeg tror, det er en god lejlighed, og så må vi se, hvad byen kan byde på.

Den ser i hvert fald hyggelig ud, når man går virtuelle spadsereture i den gamle by, og så er der jo det blå Adriaterhav, som man ikke kan se sig mæt på.

Og a propos mæt, så er de fleste turister i byen vist italienere, og det betyder noget for restauranternes kvalitet, for i den henseende er italienerne krævende.

Det har vi fx oplevet i Pesaro, hvor det store flertal af turisterne er italienere. Maden var langt bedre og meget billigere end i Venedig, som vi tog til bagefter.

Hjemtur via Rom

Brolægning Forum Romanum

Brolægning Forum Romanum

Hjemturen går via Rom, hvor vi har tre overnatninger. Rom er Rom, og selvom hoteller er billigere end i København, kan man sagtens slippe en tudse eller mere per nat for et dobbeltværelse, hvor der kun er en dobbeltseng og et lille skrivebord.

I stedet har vi lejet en lejlighed, hvor der er meget mere plads, og prisen er små 2600 danske. Det får man ikke meget hotelværelse for, og en lejlighed er langt at foretrække som base, når man har fået ømme fødder og vil slappe af.

Adressen er en sidegade til Via Cavour i bekvem afstand til hovedbanegården, hvor man kan hoppe på metro eller bus. Der er elevator og WiFi, og så er det i Monti-kvarteret, som vi holder af. Det kan ikke blive meget bedre.

Det er en god fornemmelse, at der nu er styr på det hele. Som vi har skruet rejsen sammen, bliver den dyrere end en chartertur, men så er den også skræddersyet til vores ønsker, og som jeg før har sagt: Man skal jo have udgifterne til at slå til, når man ikke har bil.

Nu skal vi bare glæde os.

/Eric

8 thoughts on “Så er der booket til ferien i Polignano a Mare

 1. Jørgen

  Glæder mig til at læse beretningen til sin tid om Polignano a Mare (håber ikke det sidste har noget med mareridt at gøre) og Rom. God ide med lejlighed til kort ophold.

  Svar
  1. Eric

   Pudsigt nok kommer det danske mare af oldnordisk og ikke latin, hvor det som på italiensk betyder “hav”. Desværre har vores ferielejlighed ikke vista sul mare, men der er ikke langt at gå 🙂

   Svar
 2. Pia

  Dejligt at have det på plads. Slår udgifterne ikke til, kan I jo tage en ferie mere. Jeg ved godt at vi der stadig er på arbejdsmarkedet ikke har ubegrænsede feriedage, men udgifterne slår helt sikkert til, hvis du køber ekstra feriedage 😉

  Svar
  1. Eric

   Høhø, ekstra feriedage var ikke så tosset, meeen … Det går såmænd endda, det med udgifterne, det er bare sjovt at vende den om 😉

   Svar
 3. Inge

  Så er der styr på forårets føjteri.. Dejligt, jeg håber I ender med at få udgifterne til at slå til.. 😉

  Svar
 4. Stegemüller

  Det lyder intet mindre end fantastisk! Især kan jeg godt lide det med mad for italienere og til italienske penge. Sådan skal det være.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.