Ferie på Kos og Telendos

Solnedgang i Mastichari Kalymnos set fra lejligheden på Telendos Figenkaktus på Telendos

Dette er beretningen om en ferie på de græske øer Kos og Telendos, september 2012. Oplevelser, stemninger og indtryk fortalt i små historier.

Vi ville til Telendos igen, den lille flueklat af en ø vest for Kalymnos, men denne gang ville vi også bruge et par dage i Mastichari på Kos. Der har vi været før, men kun på gennemrejse med en enkelt overnatning.

Vi arrangerede selv rejsen med fly fra Aalborg via København og Athen til Kos, og jeg havde booket lejligheder hjemmefra. Det giver større frihed end på en charterrejse og var ikke dyrere.

Under ferien skrev jeg historier på bloggen om vores oplevelser, og dem henviser jeg til herunder. Du kan også se fotos og videoer.

Penthouse med havudsigt på Kos

Vores lejlighedsreservation i Mastichari på Kos var kikset, og således fik vi et penthouse med havudsigt. (fortsættes her...)

Feriestart i Mastichari på Kos

Der blæste en frisk vind i Mastichari i går, men her er alligevel herlig sommer. Vi slapper af og nyder livet ihærdigt med at lave ingenting. (fortsættes her...)

Fra Kos til Telendos

Fredag har vinden lagt sig. Det Ægæiske Hav ligger som blåt linoleum, når brisen ikke kradser lidt i overfladen. Morgenlyset giver pastelfarver. (fortsættes her...)

Galskab på Telendos

Den lille græske ø Telendos er normalt indbegrebet af fred og ro, men om morgenen er den et galehus. (fortsættes her...)

Blandet nyt fra det græske øhav

Dagene begynder allerede at gå i ét her på Telendos. Der sker jo ikke det store, og meget af det, der sker, skete også i går. (fortsættes her...)

Sol og strømsvigt på Telendos

Morgen- og aftentimerne er de skønneste på den græske ø Telendos, for da er der en smule kølighed, og farverne bliver bløde. (fortsættes her...)

Den græske morlil og en uventet gave

Den græske gæstfrihed er kendt, men det var alligevel en overraskelse, at den skulle komme fra den græske morlil, som gør rent i lejligheden. (fortsættes her...)

Typer på Telendos

En dame står ret op og ned i vandkanten og læser. Hun har ryggen mod vandet, og forklaringen på denne usædvanlige læsestilling er vel, at hun ville have sol på bagsiden. (fortsættes her...)

Tidens gang på Telendos

Der er nogle år, til jeg går på efterløn, men hvis tiden gik lige så hurtigt hjemme som her, gik jeg snart rundt og sagde farvel til kollegaerne. (fortsættes her...)

Afsked med Grækenland

Lørdag var sidste dag på Telendos, og vi gik vemodig tur langs promenaden. Det er altid lidt trist, når ferien slutter, og man skal af sted. (fortsættes her...)