Google Chrome – en ny internet browser

Jeg har nu brugt Googles nye browser, “Chrome“, i nogle uger, og det bliver jeg nok ved med. Hastighed og stabilitet har gjort udslaget for mig. Jeg er imponeret.

Chrome er mærkbart hurtigere end Explorer og andre browsere, jeg har prøvet. Selvfølgelig kan en browser ikke kompensere for sløve servere i den anden ende, men jeg kan tydeligt mærke forskel. Der synes også at være kommet mere turbo på Java og Flash, men det er kun en fornemmelse.

Chrome virker stabil og er endnu ikke gået ned for mig. Det skete jævnt tit for Explorer, og så måtte jeg genstarte hele programmet og undertiden maskinen. Udviklerne af Chrome siger, at hvert faneblad er som en “afgrænset sandkasse”, og hvis en side skulle gå død, kan man nøjes med at lukke det pågældende faneblad og ikke hele programmet.

Det siges også, at sikkerheden er i top. Jeg har ikke selv oplevet det, men man får en advarsel, hvis man kommer ind på sider, hvor Googles søgerobot har lokaliseret tynd is med våger af phishing og malware.

For de fleste betyder det umiddelbart ikke noget, at det er et open source program, men det sikrer, at det vil være et program i udvikling. Endnu er browseren kun til Windows Vista og XP SP2, men med open source er det sikkert kun et spørgsmål om tid, før den findes til Linux, og hvad der ellers er af platforme.

Layoutet kan synes minimalistisk i starten, men det giver jo egentlig god mening, at browseren ikke afleder opmærksomheden fra de websteder, man besøger.

Det eneste negative, jeg kan komme på, er, at den endnu ikke findes i en dansk version, men med de få menupunkter der findes, er det et meget beskedent minus.

Så indtil videre lyder der en varm anbefaling herfra. Google Chrome er gratis og kan downloades fra www.google.com/chrome. Jeg anbefaler, at man gennemgår den korte og let forståelige vejledning – det tager ikke lang tid. Vil man have et kig under motorhjelmen, kan man besøge Matt Cutts blog.

God surfing!

/Eric

Relateret:

2 thoughts on “Google Chrome – en ny internet browser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.