PET’s makabre tilståelse i kommissionens beretning

Alle synes at have overset den makabre tilståelse fra en medarbejder i PET, som citeres i PET-kommissionens beretning.

PET-kommissionens beretning afslører mange artige ting, såsom at skiftende regeringer førte befolkningen bag lyset, at PET gav Wambergudvalget urigtige oplysninger og at justitsminister Ole Espersen blev anset for en sikkerhedsrisiko.

Alle synes dog at have overset den makabre tilståelse, som fremgår af 3. bind, side 57, hvor man citerer et notat fra en PET-medarbejder:

“Da forannævnte i dag blev bestemt har vi gået sagerne igennem fra B.67.530 og tilbage til B.61.980, hvorved formentlig allerede en hel del af disse personer er blevet makuleret.”

Af alle afsløringer er dette dog den værste! Enhver, der har set papir blive makuleret i tynde strimler, vil vide, at det er en ualmindeligt bestialsk fremgangsmåde, når det drejer sig om personer.

Resten af beretningen kræver ikke så stærk mave og er interessant læsning, ja sine steder så spændende som en kriminalroman (f.eks. bind 13). Der kastes lys på dele af den nyere tids historie, man får et indtryk af PET’s koldkrigssyn på samfundet og man får et klart indblik i, hvordan skiftende regeringer bevidst har ført såvel folketing som befolkning bag lyset mht. efterretningstjenestens virke.

2 thoughts on “PET’s makabre tilståelse i kommissionens beretning

  1. Eric Bentzen

    Dengang var trækpapir helt almindeligt, og tjenesten har sikkert måttet makulere en del af sikkerhedsgrunde. Det kan have lettet det gyselige rengøringsarbejde.

    Svar
  2. Uffe

    Grusomt. Man kan heller ikke lade være med at tænke på den stakkels medarbejder, der har haft tjansen med at rengøre makulatoren efter endt brug …

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.