Laver Borsalino cykelhjelme?

Kan man få cykelhjelme med Borsalino-look? Jeg vil hellere ligne Philip Marlowe eller Humphrey Bogart end en bøllespire fra Bandidos.

CykelhjelmLidt forfængelig er man jo, og når man signalerer sin personlighed med tøjvalg og den slags, er der efter min smag for meget Bandidos-bøllespire over den nye cykelhjelm; men det var altså den eneste, der var stor nok.

Jeg kunne selvfølgelig male hjelmen og give den fartstriber i guldbronze, men jeg vil hellere have en hjelm med nobelt Borsalino-look.

Jeg kan selvfølgelig se mig om efter sådan en hjelm, når jeg kommer til Rom. Cykler er jo ikke ukendte i Italien, og der er en Borsalino-butik lige i nærheden af Piazza del Popolo. Det var der i hvert fald for nogle år siden.

Borsalinohjelm

Borsalino på hjelm

Så kunne jeg cykle rundt og ligne Philip Marlowe eller Humphrey Bogart fra dengang, rigtige mænd bar Borsalino.

 

12 thoughts on “Laver Borsalino cykelhjelme?

 1. Anni

  NÅ – så fandt jeg de nye indlæg på din blog – det seneste indlæg fra din blog på min pc var om “din løse skrue”, – så jeg har da været helt nervøs for at det var den skrue der var årsag til de manglende nye indlæg – men at skruen var noget teknik havde jeg ikke forestillet mig -nu glæder jeg mig over at “være med igen”

  Svar
  1. Eric

   Ja, jeg var inde at tjekke Borsalinos hjemmeside, og der står, at der er butik ved Piazza del Popolo og Trevi-fontænen. De har desværre ikke hjelme – i hvert fald ikke med billede på hjemmesiden.

   Svar
 2. Stegemüller

  Hvor det glæder mig, at du har købt en hjelm – look eller ej.

  Jeg kommer til at tænke på, en situation, hvor jeg stod oppe hos Heino på Roskildevej. En yngre mand prøvede cykelhjelme og hans kone/kæreste sagde: “Hvor ser du dum ud”, og så brød ekspedienten ind med svar til hende “Det gør du også, når du står alene tilbage med børnene”. Så var der ikke så meget mere at sige.

  Svar
  1. Eric

   Ja, men jeg trpr som Hulegaard, at der er en niche for hjelme, der ikke ligner noget fra en tegneserie.

   Svar
 3. Erik Hulegaard

  Der er meget brod i dette indlæg. Det skyldes, at mangen en lidt mere moden cyklist har det ganske svært med det yderst sparsomme og temmelige anti-elegante sortiment af cykelhjelme.

  Muligheden for at ligne en tysk soldat fra 1. verdenskrig eller en halvdopet Tour-de-France rytter er nemt til stede. Meget anderledes er en elegant cykelhjelm model Borsalino eller Stetson eller tilsvarende.

  Kommentatoren har selv modne kammerater, der er hardcore-cyklister i Storkøbenhavn og afviser hjelm, fordi…… (jovist!).

  Innovation er et aktuelt buzz-ord, der gerne kunne indtænkes i cykelhjelm-designernes fremtidige sortiment – måske er der håb hos de fantasirige italienere i Roma!

  Svar
  1. Eric

   Nemlig! Men det kunne da være sjovt at holde øje i Rom, selvom jeg ikke mindes at have set forretninger med den slags – de holder nok ikke til i centrum.

   Men lykkes det ikke, kan jeg jo købe en Borsalino, for den på billedet er for lille. Jeg fandt den engang hos en marskandiser og købte den, fordi jeg syntes, den var sjov at ha’, når man holder af at læse Raymond Chandler.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *