Der er åbnet en ny og hyggelig græsk restaurant i Aalborg, og i går var der kickstart med musikaften for inviterede gæster. Vi var med.
Marius Chiritescu og familie har åbnet en ny græsk restaurant, Taverna Zorba, i Sankelmarksgade 1a, lige rundt om hjørnet ved Odd Fellow Palæet.
Marius er velkendt for stamgæster hos ”det gamle” Costa v/Stranden, for her var han kok i mange år. Når Costa (Matheos Constantinou) gik i underholdnings-mode med guitar, sang og pjat, var det Marius, der med feltherrens rolige overblik forkælede både grill og gæster.
I marts 2011 solgte Costa sin populære restaurant og trak sig tilbage. Marius m.fl. stod pludselig uden arbejde, men nu har han og familien altså åbnet Taverna Zorba. Der var reception onsdag og kickstart torsdag med musikaften som i gamle dage hos Costa.
”The Souvlaki Brothers” har mange gange serveret nostalgi-rock og underholdning hos Costa, og i går gentog det sig på Taverna Zorba. Costa var selvfølgelig med som gæst og gav sammen med Jimmy flere af de gamle numre i pausen.
Vi og mange andre gamle stamgæster havde det herligt med ”stemningens genopstandelse,” og jeg er glad for, at jeg med fremsynet omhu tog fri i dag!
Maden og restauranten
Nå ja, hvad med maden? – Det er jo ikke uvæsentligt for en restaurant. Endnu kan jeg kun sige, at priserne er yderst rimelige, og at tarama’en (rognssalat) og den smeltende møre lammekølle var super.
De småretter, vi nippede til under receptionen onsdag, gav også en rigtig god mavefornemmelse (uhm – de hjemmelavede dolmades i vinblade!).
Den sidste tid op til åbningen har været hæsblæsende for Marius & Co., men alt var shinet op til åbningen, og de to etager fremstår flot med nyt interiør. På premiereaftenen var der lidt knas med det nye ventilationsanlæg, men sådan er der altid noget, der skal falde i hak.
Med Marius som kok, feltherre og nu også krofatter ser vi frem til næste besøg – musikaften eller ej. 🙂
Taverna Zorba, Sankelmarksgade 1A, 9000 Aalborg, tlf. 98 11 30 20, Mobil: 51 29 58 24
Opdatering 28.10.2011 – Nordjyske.dk om Taverna Zorba: “Troldmandens lærling åbner Taverna Zorba”
Opdatering 25.11.2011 – nu egen hjemmeside: Taverna Zorba
Si vous voulez passer une soiree speciale, je vous recommande TAVERNA ZORBA. Ici vous puvez profiter d’une vraie cuisine grecque. L’ambiance est unique !!!!!!!!! C’est un dicton dans l’art culiner{ si le chef ne met pas un peu de ame dans le moule , la nourriture n’a pas de gout } …… Je pense que MARIUS mettait plus que cela. FELICITATIONS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Som Storm P. sagde: “Fransk er meget nemt – Hest hedder Cheval, og saadan er det hele vejen igennem!”
Marius serverer endnu ikke cheval, men gjorde han, ville det smage godt 😉
Med den anbefaling burde du have reddet dig en gratis middag en gang om året 🙂
Og hvis de virkelig formår at fremmane den sydlandske stemning på en råkold Ålborgeftermiddag sidst i oktober, kan restauranten næsten kun være et besøg værd. Især hvis maden også er god…
Nu er der ikke levende musik hver dag, men maden smagte godt, og med Marius ved roret tror jeg på en konsistent kvalitet.
Hvor lyder det dejligt alt sammen! I København er der selvfølgelig også en bunke græske restauranter, men jeg synes altid, at jeg går skuffet derfra, da de kun serverer “turistmad”. Men måske har du en anbefaling?
Hvor har du ret i, at smagsløgene burde kunne lægge en dæmper på intolerancen – så var vi nået langt. Jeg tænker så tit på det, når jeg handler hos min lokale indvandrergrønthandler, hvor de har alskens lækre varer året rundt, og der altid dufter godt af krydderier. Så går tankerne tilbage til barndommens grønthandler på en efterårsdag: kartofler, løg, selleri, rødbeder og persillerod og så naturlig vis henkogte frugter samt grønærter og gulerødder på dåse. Vi have aldrig fået så gode grøntbutikker året rundt, hvis det ikke havde været for alle immigranterne.
Det med alverdens grøntsager når som helst har vi ofte snakket om. Jeg kan huske fra min barndom, at juice kunne købes på dåse i velassorterede supermarkeder!
Vi er sjældent i Kbh., og så spiser vi gerne og med stor fornøjelse på Le Pavé (Gråbrødretorv). Det er vist mere end 10 år siden, vi spiste græsk i Kbh., så nogen aktuel anbefaling har jeg desværre ikke.
Le Pavé kender jeg og der holder jeg af at spise; de har simpelthen klasse – helt enig. Det var mere det græske jeg udfordrede dig på.
EUs åbne grænser (uden de snart nedpakkede grænsebomme) har været godt for meget. Når illustrationerne fra gårsdagens kulinariske premiere betragtes, fornemmes den sydeuropæiske livsglæde destilleret til mad og musik.
Det synes ikke at være aftenen, hvor den elastiske græske opfattelse af nationaløkonomi (og ikke mindst følgerne heraf) stod øverst på menukortet. Ligeledes kan Zorba være glad for, at der blandt gæsterne var en velformuleret hardcore Hellas-elsker, hvis mave-tarmsystem just var blevet kalibreret på Telendos m.fl. og som efterfølgende benyttede x minutter af sin fridag til at delagtiggøre mindre solbrændte nordlige EU-borgere om herlighederne tæt ved Odd Fellow Palæet i Region Nordjyllands hovedstad.
PS. Mon der var en lille godbid til “Tot” ved hjemkomsten?
Det kulinariske danmarkskort er blevet ikke så lidt rigere af grænseoverskridende migration og inspiration. Man kan så håbe, at smagsløgene lægger en dæmper på intolerancen.
Det var en herlig aften, og da vi kom hjem (sent), havde Tot for længst opgivet håbet om en snack og var ikke at se.
Jeg kan godt lide din fortsatte historie om Tot, og føler mig overbevist om, at han en dag flytter ind hos jer. Han går sikkert og tænker over, hvornår han skal tage den store beslutning, det er at skifte sine forældre ud.
Mja, det er vi nu flere om at bestemme!