Postkassen og Post Danmark

Som lovbefalet kom den nye postkasse op 1. januar. Borgerne har betalt Post Danmarks rationaliseringsgevinst, så butikken kan privatiseres.

Jeg klarer såmænd nok at gå de ca. 8 meter ned ad trappen til fortovet og tilbage. Det bliver kun til ca. 4½ km om året, hvis jeg er bortrejst i ferierne.

Postbudet ville gå langt mindre, hvis han skulle bringe posten til døren, for han ville jo kun gå turen, når der er post. Så landet over skal der nu gås tusindvis af forgæves kilometer. Man kunne jo næsten mistænke de emsige sundhedsapostle for at stå bag.

Den nye postkasse væltede ikke økonomien, men det er uforskammet, at borgerne skal finansiere et selskabs rationaliseringsgevinst. Ethvert andet firma, som vil rationalisere, må selv investere de midler, som er nødvendige.

Nu har jeg allerede tilbagelagt 64 meter mere end de sidste tyve år tilsammen for at se efter post, og har der så været noget? Nix! Ikke så meget som et forsinket julekort eller en rudekuvert.

Hvad skulle det kissejav så til for? Og i går regnede det endda. Øv!

 

8 thoughts on “Postkassen og Post Danmark

 1. Donald

  Jeg har ikke set på det, som du siger, med at det er os der rationaliserer for Post Danmark. Allerede for 25 år siden syntes jeg at det var et krav at postkassen stod i skellet, så det har min gjort i alle årene. Hvis Post Danmark får alle pakker, som købes over nettet, kan det ikke være så dårlig en forretning, skulle man tro. Desuden er det posten, som deler reklamer ud her (i hvert fald nogle af dem).

  I 1800-tallets begyndelse, ved postens begyndelse, kunne man nægte at modtage post 🙂 Jeg har også tænkt på dette her med en faldskakt fra postkassen til affalds-beholderen – men men men, det går nok ikke.

  Svar
  1. Eric

   Det har vist længe været et krav til nybyggede huse – årstallet 1971 foresvæver mig, men jeg er ikke sikker.

   Du har en pointe med pakkerne fra internethandlen, men det er gået stærkt tilbage med brevposten, og det tror pokker. E-mail er mange gange hurtigere og gratis. Forleden sendte jeg et almindeligt brev prioritaire til Italien, og det kostede 11 kr.

   Svar
 2. Helle Sørensen

  Eric – du må anskaffe dig en anordning der giver alarm, når der er post – måske kan du få beløbet refunderet hos Post Danmark. Et andet alternativ kunne være fitnesstøj og løbesko med al den ekstra motion du får. Der er selvfølgelig også en amerikansk postkasse, hvor der “markeres”, hvis der er post, men det kræver jo et dresseret postbud, og det er nok for meget forlangt 🙂

  Svar
  1. Eric

   Fitnesstøj eller en ny ny postkasse er helt udelukket. Så er jeg mere til tidssvarende løsninger à la en sensor, som automatisk sender en SMS eller e-mail, når der er post. 😉

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *