11 thoughts on “Grillet mørbrad med fennikelfrø

 1. Steen

  Det med mørbrad på er også et hit herhjemme. Min kæreste skærer den op på langs, putter noget philadelfia flødeost, den med hvidløg og urter, indeni og lukker den igen med omviklet bacon, 45 min. på grillen i stegholderen, så er jeg solgt, og mine tænder løber i vand.

  Svar
 2. Gowings

  Efter at fru Gowings og jeg har erkendt nederlaget ved slaget om grill-starteren, har vi investeret i en gasgrill. Det har øget antallet af grill aftener betydeligt. Jeg skal forelægge din opskrift for køkkenchefen (eller snyde og bare lave den en dag…)

  Svar
  1. Eric

   Det praktiske ved gasgrill er indlysende, men for en person uden bil, er det nemmere at transportere en pose briketter end en tung gasflaske.

   Du kan jo fortælle køkkenchefen, at det ikke behøver at være mørbrad, men hvis man fx bruger krydderierne til nakkekoteletter, skal man bruge mindre, da overfladen er større end omkredsen af en mørbrad.

   Svar
 3. Stegemüller

  Hvor lyder jeres mørbrad dejlig. Jeg ville ønske mig en have – eller bare en altan – hvor jeg kunne grille. Jeg kan sagtens forestille mig de fine smagsnuacer, du har fået frem med anis og spidskommen.

  Der er intet, der slår parmesanost… Jeg tror godt nok ikke, jeg har smagt en, der var lagret i 30 måneder, men det lyder altså superlækkert, madsnobberi eller ej…

  Svar
  1. Eric

   Ja, det at grille er indbegrebet af sommer, uanset hvordan vejret så er.
   Nu giver grill jo den særlige røgsmag, men ellers kan man fx sagtens lave sig nogle spyd à la souvlaki med nakkefilet i mundrette bidder. Kødet marinerer man som beskrevet ovenfor, og så på en plade ind under ovnens grill.

   Svar
 4. Donald

  Parmeggiano – yes yes, det er dejligt, det kan næsten få alting til at smage godt 🙂

  Men iøvrigt er det en dejlig opskrift, jeg skal da prøve at marinere lidt på den næste mørbrad!

  Svar
  1. Eric

   Ja, prøv det! Synes man, at smagen er for kraftig, kan man børste nogle af frøene af og bruge færre næste gang. Den skal selvfølgelig ikke overdøve. Vil man variere, går det også fint i spænd med hvidløg.

   Og ja, parmesan er godt. De er måske ikke så gode til at lave tog (IC4), de italienere, men de kan altså noget med råvarer og mad!

   Svar
   1. Donald

    Somme tider kan man få den fornemmelse, at det var ostehandlere, som solgte IC4 tog til DK (og at danske bane-experter forgæves advarede imod at investere i tog, der ikke fandtes). Gad vide om man i realiteten havde været bedre kørende med de dyre, ikke så hurtige og dog forholdsvis hurtige såkaldte IC2 tog, der kører Hillerød Hundested. (De har også kørt i Vejby men blev flyttet fordi de var for dyre.)

    Svar
    1. Donald

     Jeg skal forresten nok huske det med ikke at bruge for mange frø (kommen) – det er jeg nemlig godt klar over kan gå hen og blive for meget 🙂

     Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *