Bloggen får nyt ansigt

Hvis disse sider ser lidt underlige ud i den kommende tid, er det fordi, jeg ændrer bloggens udseende og funktionalitet.

Før og efter

Det er blevet moderne at bruge dimser i stedet for ordentlige skærme, og det må man som webudgiver se i øjnene.

Sidste forår gik jeg i gang med at ændre alle sider på dette websted til ”Responsive design,” dvs. et design, hvor layoutet tilpasser sig flydende efter størrelsen på skærmen, der bruges.

Det var et større arbejde, skal jeg hilse at sige, og nu er turen kommet til bloggen som det sidste.

Så sig farvel til missen foroven; når jeg har taget backup af databasen, går jeg i gang. Jeg forventer egentlig, at det går ret smertefrit, men man ved aldrig.

/Eric

12 thoughts on “Bloggen får nyt ansigt

  1. Eric

   Det er jeg glad for at høre, men the real tricky thing er at tilpasse annoncernes størrelse til læserens skærm, og derfor ventede jeg med bloggen, til der var en rimelig løsning herpå.

   Reklamerne kan være irriterende, men de skæpper trods alt mere, end jeg vil undvære dem, såe …

   Svar
  1. Eric

   Ja, det ser ud til at fungere, og det er godt at høre, at det også fungerer på dimserne (selv har jeg ikke en, jeg kan teste på). Der udestår endnu lidt arbejde i maskinrummet for at øge hastigheden, men det kan vente.

   Svar
 1. Ellen

  Ja, jeg har så ikke brugertestet din blog på andet end min sædvanlige pc, men på ipadden vil det sikkert gå fint, og på smartfonen gider jeg meget sjældent læse blogs – men tillykke med dit nye (estiske?) layout 🙂

  Svar
  1. Eric

   Estisk, nemlig! Jeg tog billedet, da vi passerede en skønhedssalon i Tallinn – kunne ikke stå for det.

   Nu skulle også bloggen være fremtidssikret et par år endnu, indtil de finder på noget tredje …

   Svar
 2. Eric

  Nederst i højre spalte er der links til vores andre sider, “Her er jeg også,” men det står lidt ydmygt, og idé om at være mere selvpromoverende på sidens top er absolut værd at tænke over. 🙂

  Svar
 3. Stegemüller

  Hmmmm jeg er altså ikke helt tilfreds med at skulle undvære missen, men det er jo din blog 🙂 Da jeg selv sidste gang lavede nogle større ændringer fandt jeg ud af, hvor konservative webbrugere er , og det er jeg så også selv – jeg fik en masse mails om at folk ikke kunne finde det de plejede 🙂

  Hos mig er det fint både på tablet/iPad Air og iPhone

  Svar
  1. Eric

   Jeg ved, at missen vil blive savnet, men dels er det et stort billede at hente (for nye besøgende der ikke har det i browserens cache), dels er sådan et banner dårligt foreneligt med de små skærmformater. Selvom man måske kan sætte bloggen op til ikke at vise det ved skærmstørrelser mindre end så og så meget, skal billedet stadig hentes ned.

   Hastigheden er også væsentlig for brugeroplevelsen.

   Svar
  1. Eric

   Tak Henny, men jeg tror, du var inde, mens jeg rodede i maskinrummet. Jeg brugte tidligere et “spartphone-plugin,” men det skulle ikke være nødvendigt nu, så det er slettet.

   Jeg tror, at tingene fungerer nu, men ellers er jeg taknemmelig for at få besked.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *