Turen til Italien

Med nogle få anstødssten var det en god tur, vi havde til Polignano a Mare og Rom, og det praktiske ved rejsen gik som smurt.

Polignano a Mare var et charmerende bekendtskab, en hyggelig, gammel labyrint af en by med masser at se på og rigtig gode restauranter.

Vejret var noget ustadigt, og det skortede ikke på byger, men når vejret var godt, var det også rigtig godt.

Lejligheden var fin, men som jeg antydede i et tidligere indlæg, var tagterrassen ikke det fristed, vi havde regnet med. Lydsiden på videoen herunder taler for sig selv.

Og på denne video kan du gå med på en tur i Polignano a Mares gamle by. Hvis du farer vild undervejs, skal du bare trykke Escape.

Til de sidste dage i Rom havde vi lejet en lejlighed, og det var et godt valg i stedet for hotel. Masser af plads og faciliteter, og lige ved siden af lå et udmærket pizzeria, hvilket især var praktisk søndag, hvor regnen væltede ned.

Da vi kom hjem til DK onsdag aften, var håndværkerne underligt nok ikke færdige. Det overraskede os noget, for så stor en omgang var det heller ikke.

Forklaringen kom næste morgen fra en af tømrersvendene: Entreprenøren har valgt at dreje nøglen om, og svendene havde været i fagforeningen, der vist vil begære konkurs.

Det sidste på nær nogle få detaljer blev lavet torsdag og fredag, så i al væsentligt er arbejdet færdigt, men der skal modregnes for forsinkelsen og de manglende detaljer.

Jeg har ondt af entreprenøren, for hvem tingene er vokset over hovedet, men det kan vi jo ikke gøre noget ved, og jeg er glad for, at vi med kontrakten og de udspecificerede beløb har fat i den lange ende.

Og nu skal der gøres rent og sættes på plads!

/Eric

8 thoughts on “Turen til Italien

 1. Jørgen

  Må jeg gætte på at I skal til Siracusa næste forår?
  Trist med en mester der må dreje nøgen, men godt det hele ser ud til at gå – og at nøgleproblemet blev løst.

  Svar
 2. Eric

  Ja, støjen var en streg i regningen, men skidt, den gamle by var præcis så spændende, som vi havde håbet på. Håndværkerne er færdige med det væsentlige, og for det, der udestår, er det godt, at vi har en kontrakt, så det ikke bliver til tovtrækkeri.

  Svar
 3. Pia

  Ærgerligt med al den støj, når nu I gerne ville have stilhed på terrassen. Bedre held næste gang 😉
  De små gadelabyrinter er også noget vi tiltrækkes af, hvis vi befinder os i en by. Bare gå og kigge på bygninger, vejbelægning og de få mennesker man møder. Det er altid en nydelse.
  Nydelse kan man måske ikke helt sige om jeres hjemkomst med svigtende håndværker. Godt de er nået så langt som de nu er.

  Svar
 4. Ellen

  Har I fat i den lange ende, hvis der bliver indgivet konkursbegæring? Jeg troede den slags efterlod en hale af rallende kunder og kreditorer? Nå, men fint nok, hvis I får tingene lavet færdig.
  Hehe, det hjalp at trykke escape – vupti sad jeg i min stue igen. Den knap må jeg have med på mit næste storbybesøg 😀
  Fredeligt … har I været på Cinque Terre? Der er ingen biler i byerne, så det må da være begrænset, hvad der kan være af larm. Jeg synes, der var helt vidunderligt … men det er 20 år siden vi var der …

  Svar
  1. Eric

   Så længe vi ikke har betalt en krone, har vi fat i den lange ende. I kontrakten er arbejdets delelementer udspecificeret prismæssigt, så der er klart belæg for, hvad vi ikke betaler, når det ikke er lavet. Det er nok værre for kreditorerne …
   Og nej, vi har ikke besøgt Cinque Terre. Det er fantastisk malerisk på billeder, men jeg har en klar fornemmelse af, at det er overrendt af turister i dag, og efter min smag er der for mange begejstrede amerikanere, der lovpriser det på nettet.
   Nord- og Syditalien er to forskellige lande. Vi foretrækker afgjort syden, hvor blodet ruller raskere, hvor tomaterne er sødest, hvor der er færrest turister, og hvor du får mest for pengene.

   Svar
 5. Stegemüller

  Velkommen hjem. Tænk er tiden allerede gået? Jeg synes da ikke, det er så længe siden, I tog afsted.

  Det er nu synd, at I ikke kom til bo inde i en af de dejlige små gyder i den gamle bydel; der ville I have fået mere fred. Den larm I havde på tagterrassen er da slet ikke til at holde ud.

  Det er nogle fine videoer, hvor man får et godt indtryk af byen.

  Svar
  1. Eric

   Tak Hanne, ja tiden løber. Det var en streg i regningen med støjen, men sådan kan man være uheldig. Vi snakker allerede om, at vi næste år vender tilbage til Sicilien og fredelige Siracusa. 🙂

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *