Snue og høfeber

Høfeberen kom så tidligt i år, at jeg mistænkte den for at være forkølelse. Nu er jeg til gengæld høforfeberkølet og sidder hjemme.

SneezeSidste år fik jeg høfeber i maj, da vi var på Sicilien. Italienske pollental pegede på et træ, hvis navn jeg har glemt, men antihistamin i håndkøb reddede ferien.

Jeg blev ikke ramt af høfeber, da vi var i Italien i år, men den lå på lur, da vi kom hjem. Græspollensæsonen starter normalt senere, så jeg mistænkte det for at være en forkølelse, men håndkøbsmedicin fjernede næsten symptomerne.

Jeg har længe været allergisk over for græspollen og politikere. De sidste plejer dog ikke at give høfeber, så hvad det har været denne gang vides ikke.

Jeg bestilte den sædvanlige medicin hos lægen. Det er øjendråber og noget næseinhaleringshalløj, som er dyrere end guld, når man beregner kiloprisen.

Men guldstøvet, som jeg har brugt i årevis, virkede ikke længere, så jeg købte noget mere af det der håndkøbsnoget, som virkede nogenlunde.

Indtil i går, hvor jeg blev ramt af en snottsunami. Jeg troede først, at det var høfeber, og det er det måske også, men i kombi med en rigtig forkølelse. Det må være høforfeberkølelse.

Jeg tog fri i utide og har i dag været hornblæser på terrassen, godt indpakket. Regnen kom med præcision, hvilket er lige meget, da terrassen er overdækket. Nogle få 7-kabaler gik op, aviserne blev gennemtrawlet.

Det er slående, så stille kvarteret er på en hverdag. Jeg har næsten ikke hørt andet end solsorten og dens tiggende unge. Skadeungerne er vokset op, så nu er der fred for dem. De fouragerer stadig på plænen, man kan kende dem på de korte haler, men de er (næsten) stille.

Men høforfeberkølelse er noget hø, for makkeren har ferie. Chefen har såmænd godt af at lave tre mands arbejde, men det ville alligevel være synd, hvis det stod på for længe.

Vi må se, om ikke hornet spiller bedre i morgen.

/Eric

9 thoughts on “Snue og høfeber

 1. Stegemüller

  Øv, øv og atter øv. Jeg håber, du har det bedre i dag. Det lyder nu alligevel hyggeligt med kabaler og aviser på den overdækkede terrasse.

  I min ungdom (dvs. i 80’erne) døjede jeg også meget med høfeber, og fik medicin hos lægen, som tog toppen. Pludselig et år var det helt væk, og jeg har aldrig mærket noget siden. Om det har noget at gøre med, at jeg flyttede ind til midtbyen og tættere bebyggede områder (Hvidovre), ved jeg selvfølgelig ikke.

  Svar
  1. Eric

   Tak Hanne. Det var en tsunami, og de trækker sig tilbage, og jeg var på arbejde i dag. Jeg føler mig måske lidt slatten, men det er langt at foretrække for digebrud 🙂
   Sjovt, men dejligt at din høfeber forsvandt af sig selv.

   Svar
 2. Pia

  Hahaha… hornblæser 😀
  Det er ikke sjovt at være hverken forkølet eller allergiker. Forkølelsen er som regel hurtig overstået, mens man som allergiker lider noget mere og længere. Det kender vi alt til her i huset med en søn der er multiallergiker. Personligt lider jeg heldigvis ikke af noget af det. Har ikke haft det der ligner forkølelse de sidste 10 år. og det er 27 år siden jeg har haft en sygedag.
  God bedring..

  Svar
  1. Eric

   Uha, multiallergiker er slemt. Jeg har haft høfeber, siden jeg var knægt, men medicin kan dæmpe symptomerne, så det er til at leve med – så lang er sæsonen heller ikke.

   Svar
  1. Eric

   Tak Ellen. Havde jeg været 30 år yngre så måske, men tidshorisonten taget i betragtning, samt at jeg åbenbart er allergisk over for flere slags pollen, så nej.

   Svar
   1. Ellen

    Jeg kan sådan set godt forstå det med tidshorisonten, men vil da lige nævne, at en af ‘bivirkningerne’ ved behandlingen næsten altid er, at i og med, at man får opbygget et virksomt immunforsvar overfor græspollen, bliver man samtidig kureret for eventuelle andre pollenallergier.
    Det er lige som om kroppen bare skal sættes i gang – underligt, men sandt. Der er selvfølgelig ingen garantier, men chancen er meget stor, hvis det er andre pollen. Hvis det nu havde været allergi overfor fx hund eller kat, ville chancen have været mindre.

    Svar
 3. Jørgen

  Der er vel ikke meget andet at gøre en udtrykke medfølelse og ønske god bedring. Håber det snart går i sig selv. Måske skulle du søge weekendarbejde!

  Svar
  1. Eric

   Tak, det gode ved forkølelser er, at de går over.
   Jeg havde ikke noget mod weekendarbejde, de år jeg var i treholdsskift, og jeg nød hverdagsfridagene. Hvad jeg ikke nød, var nattevagterne, men det er en anden historie.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *