Jeg er nu en ældre og kan stemme til Ældrerådet

Forleden fik jeg SMS fra e-Boks, der var post fra kommunen. Hvad mon den ville?

Byvåben

Aalborgs byvåben

Meddelelse om brug af ukrudtsbrændere? Nye restriktioner for min sundheds skyld? Tiltag til beskyttelse af grundvandet? Parkeringsafgift for cykler?

Da jeg kom hjem og åbnede e-Boks, konstaterede jeg overrasket, at jeg nu officielt tilhører gruppen af ”ældre”.

Jeg kan nemlig stemme ved valget til Ældrerådet, som jeg ikke anede eksisterede. I brevet står bl.a.:

”Ældrerådet er bindeled mellem ældre over 60 og politikerne i Aalborg Kommune.”

Rådet er altså for de ældre over 60. For ældre under 60 er gode råd sikkert dyre.

Det var lidt af et slag sådan at få prædikatet officielt, så kan jeg vanskeligt skjule det mere, men da jeg havde sundet mig, gjorde jeg min demokratiske borgerpligt.

Kandidaterne

Der er en del kandidater til Ældrerådet, og da alle ønsker at forbedre forholdene for de ældre, er det svært at vælge, fordi øvrig information er beskeden.

En har siddet i byrådet, men jeg måtte google mig til partitilhørsforhold og omgående fravalg.

Andre har en fortid i organisationer, fagforeninger og andre foreninger, men er det en kvalifikation, at man bestandig har søgt indflydelse?

Det ville være uanstændigt at fælde dom på så spinkelt et grundlag, men der er jo en risiko for, at man kommer til at stemme på en gammel ældre pamper og bengnaver.

Og så er der idealisterne, som virkelig tror, at de kan gøre en forskel. Jeg stemte ikke på en idealist. Tænk, hvis vedkommende blev valgt og måtte henslæbe sine sidste år i skuffelse.

Indflydelse?

Læser man referatet fra Ældrerådets seneste møde, kan man se, at rådet udtrykker betænkelighed ved besparelser på dit, gør indsigelse mod besparelser på dat og beklager, at det og det er bortfaldet.

Faktisk fraråder rådet en del, og frarådene er ført til referat. Ældrerådet er blevet hørt, den demokratiske drejebog er fulgt til punkt og prikke.

Men det ændrer ikke en budgetdecimal.

I den nederste rubrik på stemmesedlen kunne jeg stemme blankt. Narresutter er til børn, og jeg har papir på, at jeg nu er ældre.

/Eric

8 thoughts on “Jeg er nu en ældre og kan stemme til Ældrerådet

 1. Ellen

  Vores lokale ældreråd interesserer mig mindre end lidt, og af samme årsag som du nævner til sidst: Det er ikke andet end en narresut, men fred være med dem, der tror det har en virkning.

  Svar
  1. Eric

   Før jeg fik brevet, anede jeg ikke, at Ældrerådet eksisterede, og efter at have sat mig lidt ind i det, er jeg ganske enig med dig.

   Svar
 2. Donald

  Jeg aner ikke om vi har et ældreråd. Ældresagen har måske en lokalafdeling – min ex fik mig indmeldt og modtog som tak to smukke profilerede Kgl.Porcellain krus.

  Svar
 3. Jørgen

  Bemeldte råd – ganske vist det i Roskilde – har jeg kunnet stemme til valget af i mange år. Jeg må sige jeg ikke går meget op i det, men jeg plejer dog læse senior-avisen der kommer med en af gratisaviserne af og til. Alle vil mig det bedste, men jeg tror nu ikke på at det er meget anderledes med Ældrerådet end med Beboer-pårørenderådet på min mors plejehjem. Jeg var formand der nogle år, og det endte med at jeg kaldte det Forældrerådet. Det skete der ikke meget ved. Alt muligt derdrøftedes aktiverede plejehjemmets modstand, hvilket ikke var så sympatisk.
  Nå – men glæd dig over der endnu er nogle år til du indgår i gruppen af oldinge.

  Svar
  1. Eric

   Plejehjemmets modstand lyder bestemt ikke sympatisk, måske trykkede skoen. Jeg glæder mig – om få år er der aldersrabat på museumsbilletter og andet i fx Italien, hvor man har respekt for de ældre. Klaverkoncert til halv pris skal man ikke kimse ad 😉

   Svar
 4. Stegemüller

  Hrm… Det må nu være lidt pudsigt pludselig at kunne stemme til Ældrerådet. Idéen med sådan et råd er jo selvfølgelig god og sund for demokratiet, men som jeg læser dit indlæg, så har rådet ingen som helst reel indflydelse, og så giver det ikke mening. Så er vi der ved narresutten.

  Svar
  1. Eric

   Jeg tror ikke et øjeblik på, at Ældrerådet har indflydelse på noget som helst, som har betydning for kommunens økonomi. Det er jo knap, at kommunen selv har indflydelse ud over valget mellem pest og kolera.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.