Bedre sent end aldrig

Sommeren er endelig kommet, og efter mere end tre måneders venten har vi endelig fået vores voucher fra KLM.

Sommeren har ikke imponeret, hverken på udførelse eller kunstnerisk indtryk, men i går oppede den sig, og i dag er den i storform. Bedre sent end aldrig.

Tot tager solbad

Bordets glæder – Tot tager solbad

Der er morgensol på terrassen, når der altså er sol, og katten nyder det på bordet. Ved titiden er der skygge, og jeg nyder at kunne sidde her uden at være pakket ind i trøje og tæpper.

I dag skal jeg ikke foretage mig andet end at gøre grillen klar og marinere en svinemørbrad i olivenolie, citronsaft og fennikelfrø.

Med fennikelaromatisk gris, grillet aubergine og rødvin fra Puglia bliver den italienske illusion næsten perfekt. Ups! Pause! Jeg skal lige have en prosecco på køl – vi skal have en aperitivo, mens grisen syder.

Voucher fra KLM

Da KLM aflyste vores fly til Sicilien, rasede virussen i Norditalien, og rejsende til Sicilien skulle i karantæne. Aflysningen var derfor ventet.

Jeg tænkte, at det nok var nemmere at slå vand af en sten end at få billetten refunderet, så jeg bad om at få en voucher, et tilgodehavendebevis. De svarede, at voucheren ville komme på mail. Det var den 20. april.

For en måned siden aflyste Lufthansa så vores sensommerfly til Grækenland. KLM var et muligt alternativ, men så skulle jeg bruge voucheren – de skulle i hvert fald ikke låne flere penge af mig!

Jeg ringede derfor til kundeservice og kom mirakuløst igennem. Damen lovede, at jeg ville få voucheren i en fart.

Der gik nogle dage, jeg hørte intet, og tilliden til KLM faldt til det absolutte nulpunkt. I stedet købte jeg billetter ved SAS. Ikke business class, men fuldt refunderbare og ombookningsparate. Det er jeg normalt for nærig til, men tiderne er ikke normale.

I går slap min voucher-tålmodighed helt op. Jeg skrev via Messenger til KLM og spurgte, hvor voucheren blev af? 1½ time senere lå den i min mailboks. Miraklernes tid er altså ikke forbi, og bedre sent end aldrig.

Hvis vi ikke har brugt voucheren inden den 31. december 2021, får vi pengene tilbage (siger de), men jeg tvivler på, at de vil takke mig for at have lånt dem 8.838 kr. rentefrit i to år.

Nu mangler jeg ”bare” at få refusion fra Lufthansa. Det bliver garanteret sent og måske aldrig. Tiderne er ikke normale.

Til Grækenland

Aperitif i Panteli Bay

Aperitif i Panteli Bay

Det er nok dumdristigt at rejse til Grækenland, men vi satser, vi er feriesultne.

Smittetrykket dernede er lavere end her, så det er jeg ikke nervøs for, men flyrejsen er ikke smitterisikofri, og skulle man blive sådan rigtig syg, har hospitalet på Leros ikke DK-standard –  Leros er jo bare en flueklat på kortet.

Men det går vel med afstand, håndsprit og mundbind i bagagen. Vi glæder os til at nyde en aperitif på stranden i Panteli Bay, før vi spiser på Psaropoula, der har borde helt ned til vandet.

Hvis krofar, Apostolis, lægger an til det vanlige, raspende velkomstkindkys, må vi værge for os med nordisk et eller andet.

Indtil da må vi nyde sommeren, mens den er her, og tænke os til havudsigten. Sommeren kom sent, men det er bedre end aldrig.

Og hold så lige det smittetryk i ave, tak. Jeg vil så nødig aflyse endnu en ferie.

/Eric

18 thoughts on “Bedre sent end aldrig

 1. Henny Stewart

  Jamen, I må have så god en tur, når tiden kommer.

  Skulle I blive syge i Grækenland, vil det være en virkelig god idé at være så topforsikrede, at I kan blive fragtet hjem. Jeg har bekendte i landet, der ikke kunne få en højst nødvendig og ikke særligt avanceret behandling uden at gå på privathospital og betale for det hele selv. På papiret skulle det græske sundhedsvæsen være så nogenlunde, bare et lidt lavere niveau, end vi er vant til. I virkeligheden er det så belastet p.gr. af landets økonomiske problemer, at man faktisk ikke rigtig kan regne med noget, med mindre man har en vis legemsdel fuld af penge.

  Svar
  1. Eric

   Tak Henny.
   Det med evt. sygdom har jeg selvfølgelig tænkt på, men man kan jo også brække et ben eller få blindtarmsbetændelse. Der er altid en risiko ved at rejse, og vi har valgt at løbe den.
   Forsikringsdelen fejler vist ikke noget, men selskabet (og andre med dem) vil nok kræve, at man i første omgang bruger det blå sygesikringsbevis, som giver behandling på lige fod med de “indfødte”.
   Det med privathospital er så ret hypotetisk: Med 8 – 9000 indbyggere har Leros kun ét hospital, og det er ikke privat.

   Svar
    1. Eric

     Det er afgjort vores agt 🙂
     Smittefaren på Leros er næppe større end herhjemme. Vi mænger os ikke med andre, undtaget om aftenen når vi spiser på en af de lokale taverner, og det vil som regel være i det fri – ved et bord i strandkanten.
     Den største smitterisiko er sikkert på rejsen frem og tilbage, men dels gør luftfartsselskaberne og lufthavnene en del for sikkerheden, dels må vi selv gøre, hvad vi kan for at holde afstand osv.
     I Grækenland er mundbind p.t. påbudt alle offentlige og indendørs stedet – ikke kun i offentlig transport.
     But you never know – man kan altid være uheldig.

     Svar
 2. Donald

  God rejse ønskes. Jeg kan godt forstå at i tør tage turen – med forsigtig og fornuftig adfærd MÅ det være muligt at sikre sig mod de værste smitte-situationer.

  Men jeg er forbavset over, at I fik pengene tilbage fra KLM, og nu satser på SAS, det ene firma er jo i større vanskeligheder end det andet, og det er forståeligt, hvis både ledelse og ansatte er ivrige efter at mindske udgifter.

  Svar
  1. Eric

   Tak, men lad os nu se, hvordan tingene udvikler sig – på coronafronten sker der nyt hver dag.
   Vi fik ikke pengene tilbage fra KLM, vi fik (langt om længe) vores voucher.

   Svar
 3. Lene

  Det bliver spændende at høre om jeres erfaringer med udenlandsrejse. Dem jeg har hørt om, er kommet til destinationer, hvor der nærmest ingen turister er. Dermed er det også lettere at overholde afstandskravet.

  Svar
  1. Eric

   Risikoen for smitte er sikkert væsentligt større på flyrejsen (inklusive lufthavne) end på Leros. Selv under normale forhold er mængden af turister på Leros beskeden sammenlignet med charterrejsemål som Kreta, Rhodos osv.
   Vi overnatter i Athen på udrejsen, og næste morgen, når vi skal videre til Leros, plejer lufthavnen at myldre med mennesker. Det bliver spændende at se, hvad de har gjort for at skabe afstand. Nogen nem opgave er det ikke, men det må hjælpe en del, at der er færre rejsende pga. corona.

   Svar
 4. Anni

  Ja med hensyn til rejsesituation så ligner det vores. Det er sandelig usædvanlige tider. I marts blev vi efter 1 uge hentet hjem fra Gran Canarie. I Maj skulle vimtil Rom, vi fik vi meget hurtigt vores voucher fra KLM, et hotel uden afbestilling tilbød os også en voucher, mens der ikke er noget nyt om tilbagebetaling fra Austrian Airlines, derudover har vi indgivet krav til konkursboet efter JetTime m.m, som skulle flyve os til Cypern fra Aalborg, nu må vi til Billund for at komme til Cypern og som I har/er vi i tvivl om vi skal rejse, men fra Cypern oplyser vores hotelkontakt, her er styr på smittetallet, her er så roligt, der er ikke så mange turister, alt er åbent, vi (lokale) er mere venlige, der er god tid ingen stress og vi nyder tilværelsen, så kom trygt og del det med os. Og vælger I at aflyse jeres hotelbooking, så er det “no problem” I får jeres depositum tilbage.
  Så vi følger som I situationen her og der og håber!

  Svar
  1. Eric

   Ja, det kan sandelig udvikle sig kaotisk.
   Med hensyn til JetTime, der gik konkurs, er der visse muligheder, hvis man har betalt med kreditkort (altså ikke “normalt” Dankort), men jeg har ikke sat mig ind i detaljerne.
   Når vi har været i Grækenland (altså hvis vi kommer af sted, suk), tror jeg, at vi klapper hesten og afventer udviklingen, før vi kaster os ud i nye eventyr. Det bliver i hvert fald ikke noget med at købe billetter i god tid, som jeg plejer!

   Svar
 5. Uffe Jerner

  Når man ser billedet af den smukke røde kat, får man lyst til bare at lægge sig ned og sige pyt, det går nok og glemme alt om smittefare, påbud og anbefalinger. Jeg er sikker på, at den tænker: ‘Mundbind, vorherrebevares!’

  God tur til Grækenland.

  Svar
  1. Eric

   Tak Uffe. Ingen ville slippe helskindet fra at give Tot mundbind på! Med mundbind ville han heller ikke kunne pleje sin pels – nej, det er utænkeligt.

   Svar
 6. Ellen

  Med knap 1½ år til at bruge voucheren kan vi håbe på, at der til den tid er fundet en virksom vaccine.
  Jeg bryder mig ikke så meget om påbud, men noget tyder jo så absolut på, at det så langt fra er gået op for folk, at coronavirussen mindst lige så langt fra er aflivet. Det er derimod evnen til at huske alle reglerne for ikke at sprede den yderligere. Hvis vi alle huskede de basale regler, der har været gældende siden marts, ville det i mine øjne slet ikke have været nødvendigt at tale om påtvungent mundbind i Danmark.
  Det er ret flot, at Grækenland har formået at holde smittetrykket så pænt nede, når de ikke engang kan finde ud af det i Aarhus 😉

  Svar
  1. Eric

   Ja, så vidt har de haft rimelig succes i Grækenland.
   Jeg tror, at aversionen mod påbud langt hen ad vejen er et vanespørgsmål. På mange arbejdspladser SKAL man bruge visse værnemidler (støvmaske, hjelm, sikkerhedssko osv.), og det er accepteret, folk kan se fornuften. I fritiden har vi fx færdselsloven, som en del har det svært med, men som størstedelen efterlever.
   Et problem med mundbind i DK er dog prisen. Den må De gøre noget ved, fru Frederiksen!

   Svar
 7. Stegemüller

  Du har ret. ‘Tilråde’ er for vattet. Det burde være et påbud.

  Men nu skal I endelig til Grækenland, hvor bliver det dejligt – I fortjener sørme turen efter alt det bøvl med alle biletterne og de mange penge ude at svømme. Så må Tot klare sig selv de par uger. Har han også andre madsteder, eller går han for lud og koldt vand, mens I tager jeres svipture?

  Svar
  1. Eric

   Vi håber i hvert fald, at rejsen bliver til noget, men smittetrykket her eller der kan nå at spænde ben.
   Vi har en velbegrundet formodning om, at Tot frekventerer andre restauranter end vores, men et familiemedlem vil alligevel komme med mellemrum, fodre og tjekke, at huset ikke er brændt. Tot vil så være ude 100 %, men det er ikke noget problem.

   Svar
 8. Erik Hulegaard

  Nok så velkomponeret grillmad kan ikke eliminere “feriesulten”. Og det luftfartsrelaterede bogholderi har omsider nu udvirket en passende resultatopgørelse. Det mærkes tydeligt på blogejerens humør og Tot synes også “til en afveksling” at nyde de øjeblikke, hvor den sydeuropæiske varme har kastet sine strømninger mod det lille skandinaviske land.

  Smittetrykket i Grækenland synes stadig under DK-niveau, selvom der dukker punktvise smittelommer frem som nu senest i Poros (Saroniske øer), hvortil jeg også har (haft) et fokuseret øje. Forhåbentlig er krofar Apostolis nybarberede ansigt sprittet af, inden han af bar eksalteret glæde over den igangsatte omsætning overvælder det nordjyske par med sit spontane latinske kropssprog.

  Svar
  1. Eric

   Med små 30.000 kr. (incl. SAS-billetterne) ude at svømme var det rart at få en smule tro på, at en del nu er på fast grund.
   Der vil sikkert poppe smitte op her og der, som der gør i DK, men de græske myndigheder reagerer resolut og håndfast, og det tiltaler mig. At “tilråde” mundbind i offentlige, danske transportmidler er mig en kende for vattet. For mange tager det ikke alvorligt, før lokummet brænder.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *