Pludselig velstand

Det er efterår, og selv pengetræet smider bladene.

Pengetræ

Smittetrykket lægger en dæmper på mine udfoldelser, og stilheden på bloggen er et symptom på, at der ikke sker alverden.

I hvert fald ikke noget, der har været værd at berette om. Jeg kunne da godt skrive om ugens selskabelighed, men hvem gider læse om mine ture i supermarkedet?

Tiden går med hjemlige sysler, der sker ikke en pind. Derfor var det næsten dramatisk, da der med venlig hilsen fra Aegean Air tikkede 500 euro plus det løse ind på kontoen.

Det var kompensation for forsinkelsen (et lille døgn) af flyet fra Leros til Athen i september.

Det løse var udgiften til den ekstra overnatning, og havde jeg husket at bede chaufføren om en kvittering, havde de også refunderet taxien.

Oven i bøtten kan vi flyve en gratis tur/retur indenlands i Grækenland, fordi der var forsinkelse begge veje. Forsinkelsen på udturen var ”kun” på halvanden time, men gav alligevel en voucher til en enkeltrejse.

Tidsfristen er et år, så vi må se, om der bliver lukket op inden da. Jeg håber det bedste og forventer det værste.

For at det ikke skal være løgn, har jeg også fået penge retur fra Lufthansa. Det opdagede jeg i går, hvor jeg var inde at tjekke balancen på mit VISA-kort.

I al stilfærdighed har de refunderet billetterne, vi havde til aflyste fly til/fra Athen i september. Det har kun taget dem 3½ måned, flot!

Så med kompensation, refusion, forbrugstusse fra staten til mig og optøede feriepenge til Helle er der pludselig velstand.

Men hvordan pokker får vi udgifterne til at slå til nu, hvor eneste mulighed for en rejse sydpå er at cykle til City Syd?

Der kunne vi selvfølgelig købe ting, vi ikke har brug for, og døje med at få de gamle fragtet til genbrugspladsen, men ærlig talt: Jeg tror, vi fryser velstanden ned, til landene igen bliver farveløse, og dagene igen bliver glade.

Det er et valg, som ikke udelukker bedre rødvin, mens vi venter.

Valg

Og apropos valg, er jeg hamrende træt af at høre om det amerikanske realityshow. Godt det snart får en ende – og forhåbentlig den mindst ringe.

Uanset udfaldet er det en splittet nation, hvor vanviddet blomstrer, og vi har måske kun set forspillet. Stakkels verden!

/Eric

16 thoughts on “Pludselig velstand

 1. Farmer

  Det er i grunden en herlig tid.
  I solnedgangstimen stod Fruen og jeg i aftes nede ved vandet og nød sceneriet uden at skimte en eneste flystribe på himlen.
  Vi er ved at vænne os at tage rundt i landet i stedet for rundt i verden hver gang landbruget ikke kræver vores tilstedeværelse. Det er faktisk helt befriende ikke at skulle bruge 2 ud af 7 fridage på at sidde på hårde lufthavnssæder og spise semi-junk til vanvidspriser.
  Restaurationsbesøg holder vi os også fra, så vi frembringer de herligste menuer over komfuret i køkkenet uden at bruge en brøkdel af hvad blot en enkelt kuvert koster ude i byen.
  Problemet er, som du helt rigtigt er inde på, økonomien. Pengene hober sig op; men mon ikke man med tiden lærer at affinde sig med tingenes tilstand på økonomisiden også.
  Du har -så vidt jeg husker- en ret nyanlagt græsplæne. Det burde være en smal sag at løfte en græstørv og grave lidt af den ned. Husk at sætte et mærke på spaden, så du kan finde stedet igen. 🙂

  Svar
  1. Eric

   Vi har heller ikke været på restaurant, siden vi kom hjem fra Leros (hvor maden bestemt ikke er semi-junk), og for dem, der bor nord for Limfjorden, har regeringen gjort valget nemt – i hvert fald frem til 3. december.
   Tricket med at sætte mærke på spaden vil jeg skrive bag øret – man skal altid lytte til fagfolk 🙂

   Svar
 2. Lene

  Skynd dig at tage bussen til Vendsyssel/Blokhus-Hune, gå en tur langs Vesterhavet, find en cafe med god mad og er du til julelys, så besøg Skulpturparken. Så har du da brugt lidt penge 🙂
  Men du skal skynde dig, for det kan være vi helt lukker ned i min kommune, det hører vi så i morgen, om det går så galt 🙂

  Svar
  1. Eric

   Ja, det meste i Nordjylland er inden for bekvem busafstand. Og ja, vi får høre i morgen, hvor meget de lukker ned heroppe. Sagen er alvorlig, men mon ikke det kan klares med intelligent finesse?

   Svar
 3. Donald

  Det var da utroligt! Tænk hvis vi fik penge hver gang en sporvogn var forsinket!!! Nå forresten, der var en overgang man fik refunderet en taxi hvis toget i Hillerød var forsinket i forhold til bussen (til Karlebo) og der var “lovet forbindelse” som det hedder! Wow!!! Men det afskaffede de. De nedlagde simpelthen kontoret.

  Tillykke!

  Svar
  1. Eric

   EU-lov, det med kompensationen. Det synes jeg er rimeligt nok; det kan jo give voldsomt besvær, hvis man fx ikke når sin videre forbindelse.
   I Nordjylland er der noget med, at hvis bussen er mere end vistnok 20 minutter forsinket, betaler Nordjyllands Trafikselskab en taxi.

   Svar
   1. Donald

    Transportselskaberne har nok lært dels at komme til tiden, en buschauffør fortalte mig at det faktisk kostede ham penge, hvis han blev forsinket uden gyldig grund (fx. politiafspærring er gyldig grund) – dels må de have lært ikke at love for meget.

    Svar
 4. Erik Hulegaard

  Det sidste først: Med tanken om, hvilket chok det var for nøjagtig 4 år siden at høre morgennyhederne og erfare, at McDonald havde vundet, er der næsten grundlag for en beroligende morgen-medicinering pr. 04. 11. 2020.

  Ironien er fed – som alt for mange i den amerikanske befolkning – ved tanken om de X tusinde af kroner, der ruller ind på de nordjyske kti., uden at de rigtig kan omveksles til kuffertmotion. Og selvom der opfordres til at støtte det lokale erhvervsliv i disse (langt fra færdige) Corona-tider, er motivationen yderst behersket ved tanken om, at sydpå aktuelt kun betyder Skalborg. – Jeg forudser et lock-down, hvis ikke der snarligt sker en nedad gående smittefrekvens og så er det ikke engang muligt at motionere magnetstriberne i City Syd. – Forhåbentlig tager jeg fejl!

  Svar
  1. Eric

   Vi må se, hvad der sker over there. Måske går der nogle dage, før det er afgjort. Vold og optøjer skal der nok komme (mere af) uanset udfaldet.
   Jeg forventer, at kuffertmotionen blot er udskudt, og evt. må vi tænke i danske destinationer. Vi udskiftede hvidevareparken tidligere på året, det må være erhvervsstøtte nok. En eller to ting kan dog komme på tale, men dem havde vi nok erhvervet selv uden pengetræets løvfald.
   Der er en svagt stigende tendens i smittetallene, men de nyeste restriktioner er endnu for unge, til at virkningen kan ses. Det kan dog sagtens tænkes, at du får ret, og at der strammes yderligere – man behøver bare at kigge på det øvrige Europa – og over there for den sags skyld.

   Svar
 5. Ellen

  Ja, stakkels verden – og stakkels de cirka 50 % af USAs borgere, der ikke ønsker Mr T genvalgt – hvis altså han bliver det … jeg håber det så sandelig ikke, men faren er ikke overstået endnu. Jeg er også træt af deres valgcirkus, og jeg skal ikke se noget som helst om det, før der foreligger et resultat. Hvis man synes, at vores folketing kan ligne en børnehave indimellem, skal man bare kaste et blik tværs over Atlanterhavet!
  Jeg kan godt forstå, at I indefryser velstanden for en tid. Vi har også svært ved at få udgifterne til at slå til, men der findes da heldigvis visse former for selvforkælelse, man kan udføre hjemmefra.
  I øvrigt kan jeg anbefale et kroophold et sted, hvor de laver god mad. Det må man godt endnu, og I behøver jo ikke at finde en kro på den sjællandske vestegn 😉

  Svar
  1. Eric

   Jeg skal afgjort heller ikke sidde oppe i nat for at følge optællingen!
   Det med et kroophold var en mulighed, hvis jeg kan finde en kro, man ubesværet kan komme til uden bil.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *