Sundhedsapostle og formynderi

I guder hvor er jeg træt af de mennesker og institutioner, som vil frelse mig fra mig selv. De er så frelste og formynderiske, at det er til at brække sig over.

Hvem i dagens Danmark er i tvivl om, at det er usundt at ryge, at spise fedt og sukker, at drikke for meget alkohol eller få for lidt motion?

Vi er oplyste til bristepunktet og kan som frie borgere i et frit samfund vælge med kvalificeret viden om risikoen.

Eller kan vi? Det trækker mere og mere i den retning, at vi ikke kan. Vi skal pinedød tvinges til at leve 3 kedsommelige gennemsnitsår længere ved at forsage de ting, som gør livet værd at leve.

Min kvalmetærskel blev for alvor overskredet, da en organisation som Kræftens Bekæmpelse begyndte at føre korstog mod rygere i stedet for at koncentrere sig om at løse kræftens gåde.

Kræftens Bekæmpelse og andre med dem er blevet politiske aktører, som vil tvangs- eller afgiftsregulere min helbredsadfærd. De graver grøfter og gør deres bedste for at udstøde hele befolkningsgrupper fra fællesskabet.

Regeringens forebyggelseskommission har netop fremlagt forslag om, at alt det usunde skal være meget dyrere, og der er fanatikere, som i ramme alvor vil forbyde mig at ryge i mit eget hjem. Hvis jeg ikke vil med det gode, skal jeg tvinges.

Her var vi så småt ved at slippe af med kirkens middelalderlige omklamring, og straks melder sig et nyt kobbel apostle, som til vores eget bedste vil bestemme, hvad vi må og ikke må.

Hvad fanden bilder de sig ind?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.