Det er dyrt at gå ud og få et par glas

Det er dyrt at gå ud og få sig et par glas. Jeg har lige bestilt nye briller, og billige er de sgu’ ikke.

De kunne ligefrem være en glidende overgang til fattigdom, hvis ikke jeg levede så nøjsomt og beskedent.

Hvornår er der happy hour hos optikeren?

6 thoughts on “Det er dyrt at gå ud og få et par glas

 1. Eric Bentzen

  Ja, det lyder sgu’ kompliceret!
  Helle har altid haft pilotsyn, deraf komplimenten Hawkeye, men nu skal der briller til læsning 😉
  Operation tør jeg simpelthen ikke. Det er ikke operationen, jeg frygter, men derimod risikoen, som er uomtvistelig. Briller er blevet en del af min krop og generer mig ikke, og efter en operation skulle jeg stadig bruge læsebriller, så gevinsten er så som så.
  Jeg tror, din øjenlæge er ligeglad med glasfabrikanten – det er din optiker derimod ikke. Et højt brydningsindeks (og pris!) giver tyndere glas i stedet for “hinkesten” ved høje styrker. Med en styrke på ~ minus 3 ville jeg nok vælge lette plasticglas, selvom de lettere ridses og er tykkere end glas.

  Svar
 2. Søren

  Haha, jeg forstod godt din overskrift:) Jeg klarede mig i mange år med supermarkedsbriller og gør det stadig. Fakta herfra:
  Supermarkedsbriller -2,5 til indkøb for at se varedeklaration og pris. Til bilkørsel do men -3,0. Til min store overraskelse kan jeg ikke bruge de dyre briller i bilen, måske p.g.a. stellet, som er for bredt, hvor billigbrillen er helt smalt og ikke hindrer over skulderen-kig. Til PC bruger jeg en stadig billig men i bedre kvalitet -3,0. Til læsning veksler jeg mellem sidstnævnte og de dyre briller. Temmelig indviklet. Jeg vil besøge en øjenlæge først i det nye år, der vil jeg med tak nævne det du siger med Zeiss-glas. De bedste hilsner til Høgeøje-Helle og dig selv (det er vist kun i de rigtig gode ægteskaber en mand giver sin kone sådan et navn);)

  Svar
 3. Eric Bentzen

  Skidt, det lokale værtshus har billige glas efter fyraften: 10 kr. for en pilsner fra kl. 16 – 18, så mon ikke det går.
  Da min frue, Høgeøje-Helle, fik for korte arme, klarede hun sig fint nogle år med supermarkedsbriller.
  Men når man som jeg har -9,25 & -8,25, skal brillerne være perfekte, og det ved jeg, de bliver hos min optiker gennem mange år.
  Jeg fik en lærestreg, da også jeg fik for korte arme til læsning. Gennem min arbejdsgiver fik jeg et par skærmbriller, som jeg tænkte kunne bruges i en overgangstid.
  De skulle købes hos Profil Optik, og var noget ubrugeligt makværk, som jeg aldrig har kunnet bruge. Glassene var end ikke vinklede, så når jeg rettede blikket mod “læsefeltet”, så jeg slet ikke gennem brilleglassene. Når man som jeg er erfaren synshæmmet og bedre vant, var det også pinligt tydeligt, at alt omkring synsprøve m.m. var overfladisk og sjusket.
  Nej, så jeg vil hellere betale, hvad det koster for at få den perfekte brille, og uanset hvem der laver den, er Zeiss-glas med det højeste brydningsindeks ikke billige.

  Svar
 4. Søren

  Happy hour er der ikke, men jeg fandt for sent ud af, at der er stor prisforskel fra optiker til optiker. Hos Thiele gav jeg kr.7000,- for et bar briller med glidende overgang og lille bygningsfejl. Min læge sagde efterfølgende, at de havde flået mig. Han havde givet knap kr.4000,- hos Louis Nielsen.
  Der er mange penge at spare ved at undersøge prisniveauet.
  Nu er det måske for sent?:)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.