Rentefrit lån til nye briller

Jeg fik nye briller i dag. De har faktisk ligget klar nogle dage, men med det vejr, vi har haft, skulle jeg have brugt dykkerbriller for at hente dem.

Optikeren spurgte, om jeg ville have et rentefrit brilleabonnement: afdrag et fast beløb i 24 måneder til Nordea Finans. Og hvorfor sige nej til glas på klods?

Ved ikke at betale hele dynen nu scorer jeg selv en beskeden rente, og med inflationen oveni ligner det 200 kr. i mit favør. Det rækker til adskillige glas med noget styrkende i og glidende overgang mellem sindstilstande. Skål!

Men tøv en kende: Nordea tilbyder vel ikke gebyr- og rentefri lån for mine brune øjnes skyld?

Nej, selvfølgelig er der en fælde. Med brillekreditten følger et kreditkort, som koster det hvide ud af øjnene, hvis jeg bruger det.

Hvis jeg f.eks. farer ud og bruger 25.000 på kredit og først betaler efter 2 år, vil renter og kortgebyr løbe op i 9.241,26 kr. svarende til 20,58 % i årlige omkostninger.

Dream on! Kortet bliver aldrig aktiveret – jeg kan læse, hvad der står med småt.

2 thoughts on “Rentefrit lån til nye briller

 1. Eric

  Tak Søren
  Ja, 20,58 % er en krog med modhager, men jeg nøjes som nævnt med at tage lokkemaden 😉
  Og nej, jeg ser ikke bedre. Faktisk er det præcis samme styrke m.v. som de gamle, men da de gamle gamle uden glidende tackling og alt det der ikke længere var trafiksikre, måtte jeg have et reservepar.

  Svar
 2. Søren

  Tillykke med de nye briller Eric. Årlige omkostninger i procent på 20,58 er efter min mening åger. Tak for vores samtale om briller sidst. Nu kan du måske se ligeså godt som fru Helle:-)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.