Manden med Vågn op!

Manden fra Jehovas Vidner står med sit blad, næsten hver gang jeg er inde i byen. Sådan har det været i mange år. Mindst 30 tror jeg.

Han virker ensfarvet grå og er vel omkring 60 efterår. Han er under middelhøjde, og ansigtet er lidt tungt med firkantede metalindfattede briller.

Beskrivelsen er upræcis, for jeg har aldrig iagttaget ham så nøje. Det kunne misforstås som interesse. Tværtimod sætter jeg farten lidt op og lader som om, jeg ikke ser ham.

Det er egentlig fjollet, for han står jo bare helt stille og holder bladet op for sit bryst. Det har han gjort i 30 år eller deromkring.

Jeg har aldrig set ham nærme sig eller tale med nogen. Han gør intet aktivt for at forkynde eller frelse. Kan det være et formål i sig selv bare at stå?

Hvad tænker han mon på i sin ubevægelighed? Koncentrerer han sig om at ligne frelsens bådebro? Tæller han de forbipasserende som himmelske point før Harmagedon?

Han har stået der så længe, i så mange år, at han da må tænke på et eller andet; men ansigtet røber intet.

Han står der bare. Som et skilt. Med sit blad: Vågn op!

2 thoughts on “Manden med Vågn op!

 1. Ellen

  Jeg nød din symbolik: 60 efterår. I stærkeste kontrast til 17 somre…
  Men om jeg nogensinde fatter, at den form for kristendom kan tiltrække nogen… det er, med det lidt jeg kender til den tro, et meget fattigt liv – og her tænker jeg ikke i kroner og øre, men i glæde, for det er ikke tilladt at foretage sig noget som helst, der kunne risikere at fremkalde smil på læberne.
  Ligeledes kan ingen argumenter få mig overbevist om det rigtige i at prøve at prakke sin tro på andre. Folk må tro lige præcis hvad de vil; de skal bare holde det for sig selv. Gælder alle trosretninger og alle guder.
  Dermed er ikke sagt, at jeg er pro-Muhammed-tegningerne. Der er også noget, der hedder respekt for andres religion/holdninger, og det indebærer, at man ikke bevidst håner andre for det, de nu engang tror på. Det er en (bevidst?) misforståelse af ordet ytringsfrihed.

  Svar
 2. Erik Hulegaard

  Måske er han ikke vågn(et) op endnu ;-). Anyway skal blogejeren være glad for, at Vågn-op-mandens trosfæller ikke ringer på døren i DK-9000-matriklen i (u)tide.

  Det opleves (for) tit i kommentatorens matrikel-område!

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *