Har snegle udlængsel og eventyrlyst?

Snegle kan ikke gå fra hus og hjem, men hvorfor kaster de sig ud i trafikken, når det regner? Hvad driver snegle på farten?

Jeg forstår da godt det praktiske i at udnytte akvaplaningen, så man skal producere mindre glidecreme, men hvorfor kaste sig ud i trafikken? Hvad driver dem?

Snegl på vejen i regn

Snegle fra begge sider af vejen begiver sig mod den anden side. Der kunne selvfølgelig være mangel på føde på begge sider, men så bliver de alle skuffede, og jeg tror ikke, det er derfor.

Måske er der lysthus og amoriner i luften, så de benytter sig af det gode snegleføre til dating med dejlige herm-afroditer; men jeg ser ikke nogen hilse inderligt.

Risikofrit er det i hvert fald ikke. Jeg har i dag set adskillige sneglehuse, som var hinsides det saneringsmodne, og fuglene kan feste.

Jeg gad vide, hvad der driver sneglene så uimodståeligt. Selvom de har antennerne ude, køber jeg ikke den med udlængsel og eventyrlyst.

6 thoughts on “Har snegle udlængsel og eventyrlyst?

 1. Eric Bentzen

  @ Ellen
  Særdeles plausibel forklaring; men i formiddags var der kun finregn i Nordjylland, jorden “svømmede” ikke, og alligevel var der sneglemarathon på asfalten.

  Og de stopper ikke bare op og nyder vejrtrækningen uden snorkel, nej de sætter målrettet kurs mod den anden side af vejen. Det har jeg set masser af gange før, hvor der er faldet mindre regn.

  Havesnegle kan jo også bare klatre op i højderne – det gør de jo alligevel, når de mæsker sig på bærfrugt eller bare vil nyde udsigten. Så også jeg ser frem til en forklaring, hvis nogen er leveringsdygtig!

  Svar
 2. Ellen

  Med fast grund under foden løber vandet (forhåbentlig) væk, og så drukner man (forhåbentlig) ikke, hvilket der må være overhængende fare for i en gennemblødt muldjord.
  … Er min helt egen, totalt uunderbyggede, teori. Lidt samme princip, som regnormene hylder.
  På min 200-meters vej gennem arboretet til kantinen i dag (delvist overdækket), befandt der sig flere hundrede skovsnegle på gangfliserne; det være sig dræber- som de mere uskadelige og velkendte sorte hjemløse snegle. Det var noget af et forhindringsløb for undertegnede + masser af kolleger.
  Jeg vil se frem til gennem dit indlæg at blive informeret om den rigtige grund… der må da være en af dine læsere, der kender den 🙂

  Svar
 3. Eric Bentzen

  @ Erik
  Jo, det gjorde jeg faktisk, men da den ikke kunne bide gennem stålet i min venstre sikkerhedssko, undslap jeg ved rådsnart at tage flugten på cykel.

  Svar
 4. Erik Hulegaard

  Når blogejeren var i stand til at skrive dette indlæg med en glimrende klar illustration, tyder det på, at han ikke mødte en dræbersnegl i dag ;-).

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.