Jobsøgningskurser er spild af tid og penge

Jobsøgningskurser er kun til glæde for kursusudbyderne og virksomhedernes HR-afdelinger. De er spild af tid og penge.

Selvfølgelig kan et kursus i at skrive ansøgninger være en hjælp til dem, der aldrig har prøvet eller har svært ved det skriftlige, men ret beset er det et meningsløst spild af tid og penge.

Der er et vist antal ledige stillinger og et større antal arbejdsløse. Så hvis jeg lærer at skrive en bedre ansøgning end min sidemand, betyder det bare, at jeg og ikke han får jobbet.

Hvad har samfundet fået ud af det? Ikke en bønne. Som om bedre eller flere jobansøgninger kunne fremtrylle flere jobs.

Nej, det er kun kursusudbyderne og virksomhedernes HR-afdelinger, der har glæde af jobsøgningskurserne.

Underviserne slipper for selv at skulle skrive jobansøgninger, og personaleafdelingerne får lettere ved at sammenligne, når alle ansøgninger er skåret over samme læst.

Og så er der pipfuglekurserne, og hvad de ellers kaldes. Vorherre bevares!

Var det ikke bedre, om de ledige fik mulighed for at dygtiggøre sig i deres fag? Det ville heller ikke skabe flere jobs, men det ville være meningsfyldt og værdiskabende på sigt.

6 thoughts on “Jobsøgningskurser er spild af tid og penge

 1. Eric Bentzen

  @ Ellen
  Pipfuglekurser er et nyt ord. Det bruges om kurser, hvor de ledige skal finde ud af, om deres personlighed er som en ørn, en gråspurv osv. Det hjælper dem så til at komme i arbejde, eller hvad ved jeg.
  Kan Googles, så det er ikke noget, jeg har fundet på 🙂

  Svar
 2. Eric Bentzen

  @ Hanne
  Ja, de milliarder, man kunne spare på meningsløse kurser, ville selvfølgelig skabe en vis arbejdsløshed inden for kursusvirksomheden, men de kunne til gengæld falde på mange tørre steder. Der er andre områder, hvor beskæftigelseseffekten ville være meget større.

  Svar
 3. Hanne B. Stegemüller

  Jeg er fuldstændig enig! Det, der bør være omdrejningspunktet, er hvordan der skabes flere jobs til de ledige! Som arbejdsgiver kan jeg jo sidde og se, hvor man ensartede jobsøgningskursusansøgninger der kommer ind på hvert eneste opslag; det er gedigent spild af alles tid. Det er en mistænkeliggørelse af de ledige; “de har nok ikke job, fordi de ikke kan skrive en ansøgning”. Nuvel man skal ikke underkende, at der sikkert af og til er en og anden, der lærer noget på et sådant kursus, men for de fleste er det tidsspilde.

  Svar
 4. Eric Bentzen

  @ Henny
  Måske ydmygelsen er et delmål. Da 4 ansøgninger om ugen var normen, kunne det ikke være andet end bevidst chikane, der vel høfligst kan betegnes som sygelig.

  Svar
 5. Henny

  Som du selv er inde på, så skabes der en del job hos kursusudbyderne! Men du har fuldstændig ret, og hertil kommer, at det er ydmygende for voksne mennesker at blive tvunget til at deltage i sådan noget pjat.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *