Hedebølge i Danmark

Hvorfor er vejret ikke sådan hele året? Så kunne flugtstolene få varigt asyl på terrassen, og man kunne spare skabsplads til vintertøjet.

Ja, det er vejret i går, jeg taler om, for lige nu regner det, og torden rumler i det fjerne.

Hvis vejret altid var som i går, kunne man nøjes med en meget mindre bolig, for hvad skal man med al den plads, når man alligevel sidder ude og griller det meste af tiden?

Vintertøjet skænker jeg til de fattige i Afrika, og de forede støvler kan ryge samme vej.

Man sparer også en masse penge, for det med vinter er jo næsten dobbelt husførelse, og man tager ikke så ofte på ferie i de andre varme lande. Dertil kommer reelle skattenedsættelser, fordi det offentlige sparer snerydning, vinterdepressionsmedicintilskud og den slags.

Så får jeg råd til en havemand, og jeg vil have citron- og appelsintræer i stedet for ribs og tjørnehæk. Pergolaen skal være Sangiovese, som jeg kan nippe af.

Nu vil nogen straks fremhæve årstidernes og vejrets vekslen som noget charmerende. Man sætter meget mere pris på sol og varme, når det har sneet eller regnet i månedsvis.

Det har de selvfølgelig ret i; patienten med kroniske smerter er jo lykkelig for enhver forbigående lindring.

Mit kompromisforslag er et par timers regn om natten, og hvis nogen virkelig er sol-kyst, kan de svale af på Svalbard i deres vinterferie, som det hed engang.

2 thoughts on “Hedebølge i Danmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.