Om arrays i Excel VBA

Jeg har netop tilføjet en artikel om arrays til mine sider om VBA (makroer) i Excel. Lyder det ikke vildt spændende?

Et hjørne af min hjemmeside beskæftiger sig faktisk med noget seriøst og har seriøse læsere. Det er mine sider om VBA (makroer) i regnearket Excel, hvor jeg bringer tips og kodeeksempler på, hvordan man kan trylle i Excels maskinrum.

På dansk er der forbløffende få sider om Excel VBA, som ikke vil sælge kurser eller bøger. Så på trods af (eller måske netop fordi) emnet er for de lidt viderekomne, får siderne pænt besøg. Google kan åbenbart godt prioritere mellem indhold og kursustilbud.

Hvad er et array så for en dims? Jo, kort fortalt er det en variabel, der ligesom en tabel kan indeholde en masse data, man kan skrive til og slå op i. Det særlige ved tabellen er bl.a., at den kan have X dimensioner.

For langt de fleste medborgere er dette sikkert gabende uinteressant, men jeg (og andre nørder) synes altså, det er mægtigt spændende, fordi vi kan bruge det til noget.

Mangfoldigheden er nok noget af det mest fascinerende ved internettet.

3 thoughts on “Om arrays i Excel VBA

 1. Eric Bentzen

  @ Hanne
  Som med så mange ting gælder det om at bruge det. I starten er det svært, og man skal slå alting op, men så lysner det. Det starter nok altid med behovet – det problem (eller “slavearbejde”) man ikke kan se andre fornuftige løsninger på.

  @ Henny
  Jamen så tjener siden da mindst to gode formål 😉

  Svar
 2. Henny

  Jeg har også erfaret, at Google er god til at indexere de lidt mere specielle ting. Min mest velbesøgte side handler om dansk grammatik, og den blev selvfølgelig oprindelig lavet til udlændinge, der skal lære dansk, men af statistikkerne kan jeg se, at den bruges af en langt større gruppe. Nu har jeg aldrig haft nogen idé om at sælge den danske grammatik, eftersom jeg ikke er ene-ejer af den, men jeg har tilladt mig at smække et par Googleannoncer på, så siden selv kan betale for webhotellet, domænet og endda lidt til!

  Svar
 3. Hanne B. Stegemüller

  Jeg glæder mig i mit stille sind over at være en af dine mange seriøse læsere 🙂

  Hvor har jeg dog tit ledt med Google efter noget med VBA og Excel og kun fundet alle dem, der vil sælge et kursus. Jeg endte med at købe en bog “VBA programmering med Excel” eller sådan noget lignende, men det er aldrig lykkedes mig at få VBA rigtigt ind under huden, skønt jeg elsker excel og synes, det er den bedste skarpe kniv man kan få til behandling af store mængder af data. Jeg glæder mig til at prøve dine eksempler!

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.