Ufrivillig tur i byggemarkedet

Tang

I dag var der ingen vej uden om. Toiletcisternen er en ældre model, og som det ofte går med ældre modeller, havde den fået prostataproblemer.

Et byggemarked er en overflod af værktøj og dimser, som jeg ikke aner, hvad man bruger til, og jeg kan næsten aldrig finde det, jeg skal bruge.

Måske skyldes det, at jeg ikke altid ved præcis, hvad jeg egentlig skal bruge, og spørger jeg en af de travle unge mænd, svarer de på et sprog, jeg ikke forstår.

Jeg kommer derfor kun sjældent i byggemarkeder, og hvis jeg finder det, jeg kom efter, passer det som regel ikke, når jeg kommer hjem.

I dag var der dog ingen vej uden om. Toiletcisternen er en ældre model, og som det ofte går med ældre modeller, havde den fået prostataproblemer. Gummitætningsringen skulle skiftes, altså den der gummidims som holder på vandet, indtil man skyller ud.

”Hvorfor gøre det selv, hvis man kan få andre til det?” siger jeg gerne, men jeg bliver aldrig velhavende, hvis jeg betaler en blikkenslager for en så simpel operation.

Længe gik jeg rundt i byggemarkedet, før jeg fandt nogle gummidimser, som så rigtige ud:

IFØ VENTILRING
ANV.: TOILET
FØR 1973
POS. NR. 105

Det med ”før 1973” passer i hvert fald.

Gas til ukrudtsbrænderen fandt jeg også, men musefælder krævede guide. De står sammen med insektgift og Roundup i mængder, som kan forgifte grundvandet i generationer.

Rustbeskyttende maling droppede jeg efter nogle hyldekilometer med træbeskyttelse. I stedet tog jeg impulsivt en pose med 25 skruer, som viste sig at koste 39 øre pr. cm.

For en gangs skyld passede det, jeg kom hjem med – altså gummidimsen som hedder en ventilring. Nu kan cisternen holde på vandet.

Turen var altså ikke spildt, men jeg håber, der går lang tid, før jeg igen skal i byggemarkedet.

 

4 thoughts on “Ufrivillig tur i byggemarkedet

 1. Stegemüller

  Vi kan igen dele opfattelser – denne gang af, hvordan det går i byggemarkeder, og i særlig grad af det med at få svar uden at fatte betydningen af det. Jeg tænker nogle gange på, at disse oplevelser bør jeg huske på og inddrage i mit eget arbejdsliv. Jeg er sikker på, at også jeg nogle gange kommer til at besvare mails ud fra mit kendskab til applikationen og ikke ud fra brugerens oplevelse af ditto.

  Jeg kender også godt det med at komme hjem med en eller anden dims, som ikke passer, uagtet jeg mener, jeg har spurgt til sagerne og kigget mig for. Men der er altid en lille forskel

  Tillykke med at du kom hjem med den rigtige ventilring – det redder næsten ethvert ægteskab og enhver weekend.

  Svar
  1. Eric

   Tak, det var virkelig en lettelse, at ventilringen passede, men de var også kun i én størrelse. Jeg undrer mig dog stadig over navnet – havde forventet noget med “tætning”.

   Svar
   1. Eric

    Hvis det var ædelmetal, var det en blæretang, men det er det ikke. Det er heller ikke en lammegribtang…

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.