Det nye pas

Mit nye pas kom med posten i går. I en håndskrevet kuvert fra Rigspolitiet. Det bedste var dog næsten mærkaten på passets bagside.

Det tog kun seks dage at få det nye pas, og det sætter jeg pris på.

Jeg følte mig nemlig sådan lidt statsløs uden, og integrationsministerens pinddoktor kunne jo finde på, at jeg skulle (hovs)assimileres, og det skal jeg ikke nyde noget af.

Det bedste var dog næsten mærkaten med stregkode på passets bagside:

Mærkat på pas

Nogen har tænkt sig om, og det kan jeg godt lide. Tænk, hvis der ikke stod andet end stregkoden. Turde man så fjerne en mærkat fra Rigspolitiet? Ville den kunne holde i 10 år?

Det var i øvrigt en nydelig håndskrift, den på kuverten.

 

6 thoughts on “Det nye pas

  1. Stegemüller

    Der sad en lignende mærkat på mit nye pas, da jeg modtog det i sommer, og jeg må tilstå, at jeg ikke havde vovet at pille den af, hvis der ikke havde stået, at det måtte man gerne. Hvem tør dog fifle med emner, der evt. måtte komme ind under integrationsministeriet?

    Svar
    1. Eric

      Netop. Det nævnte ministerium er kendt for at agere ret ukonventionelt og kan stikke en Pind i hjulet for mangt og meget.

      Svar
  2. Jytte Poulsen

    Jeg skal have nyt pas i 2017, så jeg har temmelig lang tid endnu at løbe på.Til den tid er prisen på passet nok steget ret meget, og det bliver sikkert med fingeraftryk, iris-scanning og hele pivtøjet.Som Eric fik jeg også mit nuværende pas ret hurtigt, og det var også hos Borgerservice man bestilte det dengang.

    Der er én ting, der undrer mig.Måske kan nogen her på bloggen give mig et svar.
    Jeg er selvfølgelig klar over, at man skal have et gyldigt pas, når man opholder sig i udlandet, men i de fleste tilfælde står der, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder EFTER hjemkomst – øh ?

    Svar
    1. Eric

      Godt spørgsmål!

      Mit gæt er, at det er for at kunne få fingre i folk, hvis der fx skal gøres et erstatningsansvar eller lignende gældende. De færreste lande har som DK et personnummersystem, og har man personens pasnummer, kan man via politiet finde personen. Det er måske ikke tilfældet, hvis passet er udløbet.

      Ja, det er altså bare et gæt på, hvorfor det skal være gyldigt efter hjemkomsten. Mange rejsebureauer angiver det i øvrigt som et krav, der også gælder i EU-lande, hvilket ikke altid er korrekt.

      Man kan (og bør) tjekke på udenrigsministeriets hjemmeside http://www.um.dk under det enkelte lands visumregler. For Italien og mange andre EU-lande står der fx, at passet skal være gyldigt under opholdet, mens Cypern kræver, at det skal være gyldigt 3 mdr. efter hjemkomst. Jeg har ikke tjekket alle!

      Svar
  3. Ellen

    Nydelig hensyntagen til folks autoritetsfølelse 🙂
    Min datter fik pas på to dage. Hun blev spurgt i Heathrow Airport, om hun var klar over, at passet ville udløbe, inden hun skulle tilbage til UK… Da blev hun en anelse svedt, men der var ingen problemer. Med mindre man kommer 5 minutter i lukketid midt i juli, er de faktisk ret hurtige. (Hun er stadig dansk statsborger, hvis du skulle undre dig).

    Svar
    1. Eric

      Ja, når det skal være, kan det gå stærkt. Man kan også få passet midlertidig forlænget. Seks dage til en normal ekspedition synes jeg er helt fint, når de havde stillet 10 – 14 i udsigt.

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *