Arbejdsmanden og katten

Han er vejrbidt, og de knoklede hænder fortæller om et livs hårdt arbejde. Man ved bare, at de håndflader er ru som sandpapir.

Det er aften i Giardini på Sicilien, og himlen er blå igen efter 2 dage med regn og rusk. Vi sidder uden for L’Isola del Gelato med udsigt over Middelhavet.

Mand med katVed nabobordet sidder en ældre arbejdsmand eller fisker med en fyraftens-granita og en croissant. Klokken er kun 18, og der er måske timer til aftensmaden.

Han er vejrbidt, og de knoklede hænder fortæller om et livs hårdt arbejde. Man ved bare, at de håndflader er ru som sandpapir.

En kat kommer op ad trappen til terrassen og hopper op på mandens skød. Han lyser op i et smil og aer den kærligt med sine kraftige hænder.

De hygger sig gevaldigt, og det er tydeligvis ikke første gang – det ligner et ømt ritual. Katten finder sig i alt. Den er stor, og dens blanke pels tyder på regelmæssig børstning.

Manden lægger katten over på stolen ved siden af og går ind og betaler. Katten ligger stille på mandens jakke. Da han kommer ud, tager han jakken over den ene arm og katten over den anden.

Katten hænger som et badehåndklæde over underarmen, helt slap med dinglende forben og bagben.

Og så går de hjem.

 

7 thoughts on “Arbejdsmanden og katten

 1. Farmer

  Prægtig fortælling. Katte finder sig i det utroligste, når maden lokker, og denne kat ser ikke ud til at lide nød.
  Nu var der vel ingen gravide under 12 år i nærheden, da smøgen blev tændt.
  4x normalbøde er næppe at spøge med 🙂

  Svar
 2. Ellen

  Det er jo en anelse rørende at se billedet for sig af den lidt grovkornede arbejdsmand, der bliver blid som et lan under visse omstændigheder 🙂
  Godt stemningsbillede, du tegnede her.

  Svar
  1. Eric

   Ja, det var ganske rørende, men det mest bemærkelsesværdige var måske kattens åbenlyse hengivenhed. Det er normalt noget, man mere forbinder med fx hunde.

   Svar
 3. Eric

  @Erik og Stegemüller
  Det kriblede i fingrene for at gå over og nulre missen, men det forbød ligesom sig selv at splintre den klokke af intim ømhed, der omgav de to.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.