Storm igen

Det stormer igen. Jeg bombarderes af blæselyde i mit pusterum, hvor jeg sidder og be’r til, at taget ikke blæser af, eller det der er værre.

Huset har bredside mod vest. Det suser og knager, regn pisker mod vinduerne, grene banker mod murene, og rosen svirper vinduet i udestuen. Jeg må se at få beskåret den rose, men ikke i dag.

En løs bølgeplade i terrassens halvtag klaprer, men terrassen er ikke kritisk. Værst lyder det, når grene slår mod altanens stålrækværk, så det runger med et ”donnnng!”.

Jeg tog fri, før stormen kulminerede, men det var alligevel en hård cykeltur – modvind og balancekunst i sidevind.

Jeg ville gerne hjem, for tænk nu hvis taget blæste af eller sådan noget. Ikke at jeg så kan gøre så meget, men solidaritet, moralsk opbakning og alt det der.

Fyrretræet bøjer sig som en flitsbue, ser jeg fra køkkenvinduet. Det er vildt det her! Kan det mon stå for presset? Nå, i det mindste rammer det ikke huset, hvis det knækker.

På fjernsynet er der havskum i Hirtshals og blæst om euroen.

 

8 thoughts on “Storm igen

 1. Donald

  Nu er det en uge siden, og nye stormvejr har hærget, dog mest England og sydligere på Vestkysten, og i aften er det Bornholm som risikerer storm med vindstød af orkanstyrke.

  Mit tag holdt sidste gang, men det ene fyrretræ havde ikke fat i jorden og væltede.

  Så er det bare jeg spørger: Burde man ikke bygge huse med tykkere mure, tage, som sidder ordentligt fast og udestuer, som kan tåle stormvejr?

  Svar
  1. Eric Bentzen

   Jo, det skulle man nok, men der bygges nok (mest) efter laveste fællesnævner, hvor der skeles mest til prisen, skønt markedskræfterne ikke styrer vejrliget.

   Svar
 2. Ellen

  Den var slem i går, hvilket vi kunne mærke her selv så mange kilometer østpå.
  Jeg håber, at alt holdt hos jer. Her var der blæst grene ned, men ingen væltede træer, heldigvis. Vi har nu heller ikke nogen, der nogensinde kan blive kritiske for huset, hvis de skulle vælte – det har I forhåbentlig også tænkt over? 🙂

  Svar
  1. Eric

   Der var en bølgeplade i terrassens halvtag, som blev lidt molestreret, men intet alvorligt skønt jeg var noget nervøs, mens det stod på. Et lærketræ kan ramme udestuen, hvis det knækker, men skaden (om nogen) vil være begrænset.

   Det er lidt uhyggeligt, når man hører stormens rasen og ved, at man er aldeles magtesløs, men storm er nok vores eneste chance for at få en trampolin, som Helle sagde. 😉

   Svar
 3. Jytte Poulsen

  Jeg håber ikke, at Tot er blæst omkuld, men at han ligger og hygger sig i sofaen hos jer :-).Det er næsten mishandling at lukke ham ud i aften (gys) !

  Svar
  1. Eric

   Han dukkede forblæst op ved femtiden med fugtig pels og meget kolde ører. Han fik en snack og en pullertur og har siden snuet i sofaen med snart halen, snart poterne, over næsen. Vinden er løjet meget af, så han kan sagtens komme ud. Vi får se – snart må han undvære sofaen i en uge.

   Vi er vist helt nede på 16 sekundmeter nu, og det er jo en ren brise.

   Svar
 4. Erik Hulegaard

  Ikke engang Storm P.´s små fluer kan isoleret bekymringen ved at bo i Region Nordjylland (og nordlige del af Region Hovedstaden) aktuelt……igen!

  Godt at blogejeren ikke blæste af cyklen, men så havde hans cykelhjelm sikkert beskyttet kroppens penthouse, så læserne fortsat kan blive underholdt m.m.! 😉

  PS. Go´ weekend Nordenfjords!

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *