Påske, vrøvl og legemsøvelser

Kun måske rimer på påske, om end trykket er forrykket. Påsken er ikke ferie, men en fridagsserie. Hellig for nogen, heldig for andre.

Det var vist på kirkemødet i Nikæa år 325, man vedtog, hvornår påsken falder. Påskedag er den første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn. Det var også dengang ret indviklet, så biskoppen af Alexandria fik derfor lov at regne den ud og give besked.

Det var også en vidtrækkende beslutning. Jeg har fx fri næsten 1687 år efter mødet, selvom jeg hverken er medlem af foreningen eller betaler kontingent, og det kan jeg i bund og grund takke kejser Konstantin for. Tak, Konstantin!

De, der regerer i dag, rutter ikke sådan med fridagene. Tværtimod har regeringen truet med at fjerne Store Bededag, som ellers blev lovfæstet i 1686.

De tænker da heller ikke på andet end arbejdsudbud og konkurrenceevne. Konkurrenceevnen er nærmest til rotterne, må man forstå, selvom det er svært at forstå, når eksporten er vokset 1,4 % i februar.

Men bare fordi man har fri, behøver man jo ikke bryde sit hoved med den slags. Med sit legeme solidt plantet i lænestolen kan man fx tænke på legemer, for legemer er sådan nogen underlige størrelser.

”Kvinde, kend din krop” hedder en bog. Hvis man ikke kender sin krop, må den vel være et fremmedlegeme. Og hvad mener du om banelegemer? Kan de få banesår? Og hvis et himmellegeme er sundt, er en engel så en sund sjæl?

Kan blodlegemer bløde? Kan varmelegemer fryse? Har et skinnelegeme aura, og er det i virkeligheden en slags astrallegeme?

Syret legemsøvelse. Jeg må hellere gå ud og vaske op eller sådan noget. Lediggang er jo roden til alt ondt, medmindre man har arvet formuen.

 

4 thoughts on “Påske, vrøvl og legemsøvelser

 1. Donald

  Det kirkemøde får skylden for for meget. Var det ikke samme koncil som besluttede at kristendommen skulle udelukke nogle af de historier, der gik om Jesus og at man i det hele taget hellere måtte revidere historien lidt? Nok om det – den oprindelige visdom titter jo igennem de små anekdoter og enkelte underlige sætninger, som man ikke rigtig kan få til at passe med den autoriserede udlægning af det hele. Kirkemødet havde brug for en holdning og så tog de den 🙂

  Legemsøvelserne var meget underholdende og ikke spor anstrengte 🙂

  Svar
  1. Eric

   Jeg må blankt erkende min manglende interesse for kirkemøder. Det nævnte dukkede op under en søgning på påskens placering, og så syntes jeg, det var sjovt, hvor meget arvegods vi har.

   Og ja, den slags legemsøvelser er ligesom hjernegymnastik. 😉

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *