Til citronernes ø – rejseforberedelser

Plænen er klippet, og jeg har pakket. Tirsdag er det farvel til glacialt forår, fedtafgift og 2020. Ned til Sicilien hvor solen smiler bredt.

Lige nu damper jeg af på terrassen, men når den indre varmekilde ebber ud, bliver her for koldt. Kulden vil ubønhørligt gnave sig gennem tæppe og ekstra trøje. Der er sikkert permafrost et spadestik nede – nej, lad os komme ned, hvor citronerne gror!

Katten flygtede i panik, da jeg startede plæneklipperen. Plæneklipperen er ellers ret støjsvag, men selvom katten er lidt dum, forstår jeg ham alligevel. Da jeg var på hans alder (ca. 3 år), slog støvsugeren mig med rædsel.

Frygten for støvsugeren er en af de få ting, jeg husker fra min tidligste barndom. Siden er vi blevet forsonet, støvsugeren og jeg, men forholdet er aldrig blevet hjerteligt.

Solsorten er mere forstandig end katten. Han hoppede i mine fodspor og tog for sig af lækkerierne, som plæneklipperen afdækkede, og bagefter tog han sig en kold afvaskning.

Og så skulle der pakkes kuffert. En af flere gode ting ved rutefly frem for charter er, at man kan have mere end 15 + 5 kg bagage med. Jeg skal ikke hoppe på kuffertlåget, men det er rart med plads til en god ost og lidt solskin på flaske, når man skal hjem.

Jeg har også pakket det køkkengrej, vi har med, når vi lejer lejlighed. Vigtigst er en kniv, der kan skære. Knive i ferielejligheder kan i bedste fald save sig gennem et blødkogt æg.

Mens jeg har skrevet dette, har solsorten hugget tørkost fra kattens madskål. Han er noget af en vovehals:

Helle skal lige på arbejde i morgen, og så er det af sted. For huspasserens og jeres skyld håber jeg, at dagtemperaturen snart svinger sig op over de 15 grader, som er den aktuelle nattemperatur på citronernes ø, hvor solen den smiler.

 

17 thoughts on “Til citronernes ø – rejseforberedelser

 1. Mette

  Den midterste citron på billedet ligner næsten en bergamotto, men måske har den bare været en af de to frugter, der altid skal sidde på et citrontræ. Den er ihvertfald flot. Rigtig god tur:)

  Svar
  1. Eric

   Tak Mette 🙂

   Min viden om citronsorter har potentiale for udvidelse, og da jeg forsøgsvis lavede en billedsøgning på limone bergamotto, var jeg pludselig omgivet af parfumer. Botanik er ikke altid nemt.

   Svar
  1. Eric

   Tak! For Tot bliver det en øvelse i at overspringe mellemmåltider, noget Sundhedsstyrelsen har prædiket i årevis.

   Svar
 2. Ellen

  Hvorfor mon børn er så bange for støvsugere? Begge mine børnebørn har været rædselsslagne indtil 4-års alderen, når den kom frem. Vores katte flygtede og var væk i mange timer, så snart de så den blive hevet frem.
  Har den solsort ikke misforstået et eller andet? Man tager da ikke kolde afvaskninger ved forårstide!
  Jeg har før set billeder af sådanne kæmpecitroner – den i midten må kunne levere revet citronskal til mange måltider … ville ønske vi kunne købe dem i den størrelse herhjemme.
  Kun 15 kg i en charterkuffert? Det anede jeg ikke – det er da alt for lidt, når man skal til et land med souvenirpotentialer i form af mad og drikke. De må også have rigtig nogle gode olivenolier dernede, som man vel nærmest får smidt i nakken?

  Svar
  1. Eric

   Måske børnenes skarpere høresans betyder noget, og det jo ikke ligefrem musik.

   Ja, 15 kg inkl. kuffertens vægt er standard for charter og 5 kg for håndbagage. Stanfard for rutefly er 20 og 8. En lille, men alligevel ret væsentlig forskel (udover benplads osv.).

   Jeg har ikke være ude for, at de smider olivenolie efter en, men nu du siger det, må jeg hellere holde øje, så jeg kan dukke mig i tide.

   Svar
 3. Inge

  Det er en meget modig solsort I har der.. eller måske er den bare hundesulten.. 🙂
  I må have en rigtig god ferie, hvis du har ekstra plads i kufferten, så tag endelig lidt varme med hjem.

  Svar
  1. Eric

   Ja, han er noget af en vovehals, og tørkost er hård kost 🙂 Der er god plads i kufferten, men jeg tør ikke love, at den holder tæt …

   Svar
 4. Stegemüller

  Det var dog et herligt filmklip Søren har lagt ind her! Sådan en sød kat kunne jeg også tænke mig; desværre må man ikke have husdyr, her hvor jeg bor.

  Rigtig god ferie, og nyd solen og varmen. Glæder mig allerede til din rejsebeskrivelse!

  Svar
  1. Eric

   Ah, Søren – du ægger min forbrugerlyst! Så’n en robotstøvsuger kunne jeg godt bruge (især hvis der følger en sød mis med).

   Svar
 5. Flora

  Hej Eric
  Rigtig god ferie til jer. Hvis muligt, så tag gerne lidt varme med retur.
  Mine citroner trænger!
  Kh
  Flora

  Svar
  1. Eric

   Tak Flora. Jeg lover at tage varme med hjem, og om ikke andet vil den være at finde i min rejsebeskrivelse. 😉

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.