ISS kræver lønnedgang, og nogen kan ikke regne

ISS kræver, at deres vinduespudsere skal gå 15 % ned i løn fra 117 til 85 kr. i timen. Ét er, at sygen nok smitter, noget andet er regnefejlen.

Hvis det har sin rigtighed, at ISS stiller så brutale krav om lønnedgang, udlever firmaet Claus Hjort Frederiksens vådeste drømme, og man burde boykotte foretagendet, hvilket imidlertid er svært som privat forbruger.

Hvis det lykkes dem, og konkurrenterne følger trop, har de intet vundet på konkurrenceevnen, men kan selvfølgelig score mere, hvis prisen for deres ydelser ikke følger med ned.

Det samme gør sig langt hen ad vejen gældende for det generelle ævl om, at lønnedgang vil gavne nationens konkurrenceevne. Den sang synges i alle lande, så det synes at være en kollektiv økonomisk dødsdrift.

Men nok om det. Bortset fra det brutale i historien om ISS, var det regnefejlen, der fangede min opmærksomhed, samt at alle, som gengiver historien (fx avisen.dk), også gentager regnefejlen.

85 % af en løn på 117 (komma et eller andet) kr. i timen er sgu’ da ikke 85 kr. i timen! En lønnedgang til 85 kr. svarer til godt 27 %.

Så nu ved den arme læser ikke, om der kræves en lønnedgang til godt 99 kr. (= 15 %) eller 27 % til 85 kr. Begge dele er selvfølgelig uspiselige, men alligevel.

Man kan da heller ikke regne med det, man læser.

 

10 thoughts on “ISS kræver lønnedgang, og nogen kan ikke regne

 1. Gowing

  Ja, det klinger unægteligt hult når folk i Claus Hjort Frederiksen klassen slår til lyd for lønnedgang hos de lavest lønnede. Der er ikke noget befordrende ved at få en stor underklasse af working poor, der ikke kan leve af det arbejde de har. Leveomkostninger falder ikke fordi en gruppe i samfundet kun får råd til dårlig kvalitet.

  Det er ikke på det område at vi skal konkurrere med Tyskland og Kina.

  Svar
 2. Stegemüller

  Nogen gange er jeg bare så træt af kapitalismen; jeg er træt af, at det altid er de lavestlønnede der må holde for. Hvornår ser vi direktørerne gå 15 eller 27 pct. ned i løn?

  Svar
 3. Ellen

  Pinlig regnefejl, hvem der så end må tage den på sig, men hvad enten det er 15 eller 27 %, tror jeg ikke på, at lønnedgang for i forvejen meget lavtlønnede er løsningen – på andet end større overskud for virksomheden, for du har givetvis ret i, at firmaet ‘glemmer’ at sænke prisen for ydelserne.

  Svar
  1. Eric

   Netop. Desværre er det ikke fornuft, som regerer her eller i udmeldingerne fra visse politiske partier.

   Svar
 4. Inge

  SAS ansatte gik ned i løn, og det benytter arbejdsgiverne sig af nu.. eller de prøver, jeg håber ikke det lykkes for dem at få presset noget igennem hos de lavest lønnede. Det er usmageligt og dårligt regnet ud.

  Svar
  1. Eric

   Ja, nogen i hyttefadet vejrer blod. Med den ene tungehalvdel beklager de, at danskerne holder igen med forbruget, og med den anden taler de for, at lønnen skal ned. Det er uintelligent og usmageligt, eller skulle man sige upoleret?

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.