Døren der knirkede

Døren ind til stuen knirkede, når den blev åbnet langsomt. Jeg smurte hængslerne med olie, men lige lidt hjalp det, indtil jeg …

Dør i TallinnPludselig kan man blive voldsomt irriteret på en lyd. Døren ind til stuen knirkede, når den blev åbnet langsomt, så jeg fandt olieflasken og smurte hængslerne.

Det er ikke døren på billedet til højre, jeg syntes bare, at der skulle være et dørbillede på et dørindlæg.

Nå, men der kom rigelig smørelse ind i hængslernes revner, for hullet til smøring sidder så akavet og er så lille, at flasken skal have moskitosnøvs for at komme til.

Men døren knirkede stadig. Den kan ikke løftes af hængslerne, så skulle den smøres ordentligt, skulle beslagene skrues af dørkarmen, og det syntes jeg alligevel var at gå for vidt.

Så det fortsatte med at spøge i huset, men i går fik jeg så en idé.

Risklidolie skulle være noget så sundt, men jeg læste på et tidspunkt, at hvis man brugte det på teflonpander (eller noget andet, jeg har glemt), kunne der ske noget, jeg også har glemt, men som man afgjort ville fortryde.

Risklidolien henstod derfor glemt i sin spraydåse, til jeg fik den idé at spraye det knirkende dørhængsel, og minsandten om ikke det stoppede knirkeriet!

Men nu kan jeg ikke længere høre, når missen er på besøg og skubber døren op, og det er lige før, jeg savner dørens knirken. Nu kan han upåagtet liste ind og lukke varmen ud, den gavtyv.

Man kan jo håbe, at risklidolie på spraydåse har en kortlivet smøreeffekt.

 

18 thoughts on “Døren der knirkede

 1. Benny Larsen

  Er der nogen der ved hvor man kan købe Risklid olie ville jeg være meget glad!! Det er godt at stege i, lave dressing, godt at smøre sig i mod rynke masser af omega plus

  Svar
 2. Donald

  🙂 Jeg kender godt det med at man fortryder en reparation. Det er lettere at lade sig overraske, når man ved at der kommer en lille gavtyv som gerne vil forskrække én 🙂

  Svar
  1. Eric

   Nemlig: Når døren knirker, ved man, at der kommer nogen. Det er jo nærmest et kulturkrav, at ting er velsmurte, men det er ikke ALTID smart.

   Svar
   1. Gowings

    Overhovedet ikke. Der er tale om et universalmiddel, som cyklister og ‘mænd i huset’ ikke kan undvære. Fåes alle vegne.

    Svar
    1. Eric

     Tak Gowings, man skal altid være åben for noget nyt, og da især hvis det fås alle vegne. Jeg vil købe en hos vinhandleren i morgen.

     Svar
 3. Stegemüller

  Du har netop givet mig en idé til, hvad jeg kan gøre med vores knirkende dør nede i opgangen. Den har knirket i hængslerne i årevis, jeg har bare aldrig fået mig taget sammen til at gøre noget ved det.

  Som Ellen er jeg også nysgerrig efter, hvorfor du overhovedet ejer risklidolie, som jeg aldrig før har hørt om.

  Svar
  1. Eric

   Svaret er givet til Ellen, men interessant er det alligevel, det med sprayeffekten, hvor rigelige mængder olie via snøvsen ikke havde effekt!

   Svar
 4. Ellen

  De store opdagelser er efter sigende ofte sket ved en fejltagelse.
  Risklidolie! Tør man spørge, hvorfor du overhovedet var i besiddelse af sådan et ukendt stof?

  Svar
  1. Eric

   En eller anden sælger på arbejdet som fik nogle dåser (måske fordi de ikke kunne sælges), som han så delte ud af til bl.a. Helle.

   Smart nok for så vidt: Du sprayer panden med en film af olie og skærer ned på det skrækkelige fedt.

   Svar
 5. Henny Stewart

  Risklidolie? Det har jeg ligegodt aldrig hørt om. Nu har vi ingen knirkende døre her i huset, men mon ikke det har været selve spraydåsen, der gjorde suset?

  Svar
  1. Eric

   Jamen så har du hørt om det nu. 🙂 Du kan bare søge på det, eller endnu bedre på “rice bran oil”.

   Jo vel var det spraydåsens sus, der gjorde udslaget, men guldbronze havde nok ikke været så godt, hvis jeg altså havde haft noget guldbronze.

   Svar
  1. Eric

   Nej, selv når det bare er en dør, der knirker, skal projektet nøje tænkes til ende, og man bør lave en risikovurdering. Så kan man med lidt fantasi ofte konkludere, at det er bedst slet ikke at gøre noget. 😎

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.