Miniferien i Riga og andre rejsebeskrivelser

Huse i Riga

Med den seneste rejsebeskrivelse fra Riga er det nu blevet til 47 i alt fra sammenlagt et års ferie på rejse – sådan rundt regnet.

Det startede med personlige rejsedagbøger for at nedfælde oplevelser og detaljer, mens de var friske i erindringen. Da det var blevet til nogle stykker af slagsen, begyndte jeg at udgive dem på hjemmesiden.

Jeg har selv haft stor fornøjelse af tage på rejse i lænestolen, så jeg tænkte: ”Hvorfor ikke også dele vores oplevelser?” Som sagt, så gjort, og nu er det blevet til rejsebeskrivelse nr. 47: Miniferie i Riga.

Form og stil præges naturligvis ved at gå fra private skriverier til offentlige. Der er ting, jeg ikke deler, og andre ting skriver jeg kun om, fordi de er til offentlig læsning.

Til de sidste ting hører fx faktuelle oplysninger. Genren er jo en sjov blanding af fakta og drømmeføde. Man skal levere de fakta, læserne typisk søger efter, men man skal også nære deres drømme ved at lade dem rejse med.

Reklamer er der også. De irriterer mange, men reklamerne betaler webhotellet og bidrager lidt til rejsekassen. Det koster jo at rejse så meget. Så det …

Rejsebeskrivelsen fra Riga er lidt atypisk. Der er mere ”guide” over den, end jeg bryder mig om; det er mere en skrabet rejsemålsbeskrivelse end en beskrivelse af vores rejse.

Men jeg havde allerede formidlet de umiddelbare indtryk her på bloggen, og bagefter boblede begejstringen ikke så livligt, som den plejer. Det smittede af, og jeg lægger skylden på Rigas grå, klamme og kolde vejr.

Jeg prøvede at lade tastaturet abstrahere fra det, men kunne ikke. Det er simpelthen ikke så humørfyldt at sjoske rundt i finregn eller klam gus som at spadsere på lette fjed i solskin.

Længere er den faktisk ikke. Næste feriemål er Sicilien, og mon ikke vejret dernede er væsentligt bedre – sådan cirka som en dansk sommer, når den er bedst. 🙂

 

7 thoughts on “Miniferien i Riga og andre rejsebeskrivelser

 1. Ellen

  Selv om jeg nok så hårdnakket påstår, at dårligt vejr ikke kan ødelægge mine ferier, må jeg medgive, at omend de ikke kan spoleres, er oplevelsen ganske anderledes end når det er godt vejr, hvilket er årsagen til, at vi til juni vil forsøge at gøre 2012-ferien om.
  Kan du virkelig tjene til en (eller flere) ferier ved, at folk klikker på dine reklamer? Imponerende … jeg kunne ikke selv drømme om at klikke på annoncer på blogge – det er ikke derfor, jeg læser dem. Sorry – det er ikke fordi, jeg ikke under dig jeres ferier, men jeg har det som dig: jeg lægger sjældent mærke til dem, og når jeg gør, gør jeg mit bedste for at ignorere dem 🙂
  Til Inge og andre: SharpReader fungerer bedre end Feedly. Synes jeg … men hos dig og Per Teilmann får jeg kun lov til at abonnere på kommentarer; i modsætning til alle andre, hvor jeg abonnerer på indlæg, så et eller andet mystisk foregår der åbenbart.

  Svar
  1. Eric

   Hvad man end siger, gør vejret en forskel!

   Jeg ved ikke med Teilmann, men siden jeg blev hacket for et lille år siden, har jeg brugt et plugin, Bullet Proof Security, som effektivt blokerer for en masse afskum. Måske måden at spørge på slår SharpReader i hartkorn med banditterne. Jeg ved det ikke, og det er for langhåret til, at jeg umiddelbart kan gennemskue det, men nu vil jeg da se, om jeg kan finde ud af det.

   Reklamerne giver ikke helt til en ferie efter skat, men de hjælper til at forsøde. Billedet er broget, men det er alligevel min klare opfattelse, at det typisk er “forbrugere på jagt,” der følger dem – altså folk der søger forbrugsorienteret i en eller anden forstand og har radaren indstillet herefter.

   Svar
 2. Inge

  De reklamer du har på, er så små og neutrale, så jeg lægger slet ikke mærke til dem, det er ikke mine klik du tjener på.. 🙂

  Jeg har lige forsøgt at gå ind på dette indlæg fra Feedly reader, men får denne besked:

  sitestory.dk 403 Forbidden Error Page
  If you arrived here due to a search or clicking on a link click your Browser’s back button to return to the previous page. Thank you.

  Har du blokeret for Feedly-brugere eller har Feedly blokeret dig..??

  Fra den 1 juli kan man jo desværre ikke bruge Google Reader mere, og det ville da være for ærgerligt, hvis jeg ikke kan komme til din blog via Feedly readeren.

  Svar
  1. Eric

   Hm, jeg prøvede selv via Feedly her til morgen og havde ingen problemer, men jeg kan godt se i logfilen, at en del requests har fået serveret en 403 error page. Jeg ved ikke, hvad det skyldes – måske serveren har været stresset.

   Svar
 3. Stegemüller

  Jeg har nu nydt din rejsebeskrivelse fra Riga – det er rigtigt, at den ikke er så sprudlende som de plejer at være, men der var mange fine fakta, og jeg gemmer dem i hjernebarken i fald jeg en dag selv får lyst til at rejse til Riga. Dine rejsebeskrivelser giver mig inspiration til hvor jeg selv gerne vil hen, du har jo inspireret mig til Telendos så hvorfor ikke også Riga. Det må da kunne lade sig gøre at finde noget solskin der.

  Jeg så for første gang dine reklamer, fordi jeg var nødt til at bruge Chrome; de er da træls. Jeg er glad for, at jeg ikke ser dem til hverdag, hvor jeg bruger Firefox med Super Ad blocker.

  Svar
  1. Eric

   Riga er en dejlig by, vi var blot uheldige med vejret. Havde det været bedre, havde vi også fået en bedre oplevelse.

   Reklamerne? Tja, mange klikker, så nogen må finde noget, der fanger deres interesse.

   Selv er jeg mere eller mindre blind for reklamer, når jeg surfer, men jeg tror, det er anderledes, når man er “på togt som forbruger,” for det er især forbruger- eller faktaorienterede sider, som udløser aktivitet.

   Jeg begræder det ikke. De, der klikker, får nogle kommercielle tilbud, og jeg (og SKAT) tjener en CO2-neutral skilling, og det jeg tjener, går bestemt til et godt formål, nemlig rejser. 😉

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *