Vejret træner til Sankt Hans

Vejret træner til Sankt Hans, hvis man skal tro DMI, og Holger Drachmann ville have skrevet: ’Se, det summer af sol over ingen’.

Vejrudsigt for Nordjylland

Vejrudsigten ligner det, meteorologerne forsigtigt kalder overskud af nedbør; men det er jo ikke usædvanligt for årstiden. Sankt Hans aften sidste år var der spredte byger og 10–15°.

Vi kunne ellers godt trænge til en ordentlig sommer med lavt gåsehudsindeks. Jeg kan slet ikke huske, hvornår græsplænen sidst var dejligt gul og vissen.

Der har været for meget monsun over sommeren de senere år, hvis du spørger mig. Har grillkul måske ikke været på tilbud det meste af tiden? Og er det mon tilfældigt, at terrassevarmere er blevet moderne?

Slår man op i DMI’s vejrarkiv, kan man også læse, at sommeren 2012 var den koldeste siden 2000 og vådere og solfattigere end perioden 2001 til 2010. Solfaktoren er blevet en ex-faktor.

Det er synd for os, og personligt føler jeg mig særlig hårdt ramt, for jeg har købt en ny grillstarter.

/Eric

18 thoughts on “Vejret træner til Sankt Hans

 1. Donald

  Måske er du ikke hel-dansk? Eller måske er forfædrene fra Lolland, som er den varmeste del af Det Danske Kongerige? Bortset fra det, så forstår jeg såmænd godt, men jeg har det af en eller anden grund bedst ved 15-20°C selv om jeg har rødder i Kaukasus.

  Svar
 2. Donald

  Ja, hvad skal man stille op med grillen i denne tid – der har ellers været nogle gode dage. Du må bare vente på at de kommer igen. Min grill er rustet op, men jeg får ikke griller af den grund.

  Jeg vil lige minde om at Yr.no somme tider har mere overskuelige vejrudsigter; men de tolker også fremtiden i retning af regn på fredag og byger lør-søn-mandag. 8mm er rigeligt, men søndagens Sct.Hans regn er nu ikke så slem endda, 3-4 mm. kan vel ikke ødelægge sommeren for en dansker, så længe temperaturen holder sig over 15°C 🙂

  Svar
  1. Eric

   Åh, der har skam været nogle gode dage (i dag er én af dem :-)), og det har vi nydt, men min gåsehud ved 15° forsvinder ikke, blot jeg siger til mig selv, at jeg er dansker!

   Svar
  1. Eric

   En del af terrassen er skam overdækket, og der opholder vi os som regel, men det er træls at kigge ud i en stor brusekabine, og med 10-15° er der ikke langt til vinterbadning.

   Svar
 3. Gowings

  Vi har købt en gasgrill – ikke at det ændrer noget ved vejret, men grillstarteren er blevet dejlig overflødig.

  Vi har da også haft nogen gode Sankt Hans’er de sidste år…

  Svar
 4. Jørgen

  Her klares sommeren med en tyk vintersweater – håber du får lejlighed til at bruge grillstarteren en skønne dag.

  Svar
 5. Madonnaen

  DMI er nok korrumperet af diverse isenkræmmerne, der gerne vil ha’ solgt nogle terrassevarmere.;-)

  Vor Herre lader sig vel ikke bestikke?:-)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.