Hvad med en krigsreform?

Politikerne skærer i velfærden for at få råd til velfærd og spilder samtidig milliarder på udsigtsløse krige i Langtbortistan.

KanonDe kalder konsekvent forringelser for ”reformer,” selvom reform er synonymt med forbedring.

Enten mener de, at forringelser er af det gode, eller også kalder de bevidst en skovl for en spade. Man kan slutte, hvad man vil.

Efterlønsreform, dagpengereform, SU-reform osv. ”Reformerne er nødvendige for at bevare velfærden,” siger politikerne. Dagpenge m.v. er altså ikke velfærd.

Samtidig fører politikerne krige i Langtbortistan.

Danmark havde ikke været i krig siden 1864, men så invaderede vi Irak, hvilket var sammenligneligt med og omtrent så intelligent som at tage bukserne af og sætte sig i en myretue.

Nogle milliarder senere kom Afghanistan. Myretuen om igen. En hurtig søgning på, hvad den krig har kostet, gav 13 milliarder fra 2001 til 2012. Soldaternes liv kan ikke gøres op i penge.

Så kom bombningen af Libyen. En diktator blev afløst af anarki og militser, der stadig slås. Den krig var til gengæld billig: kun 656 millioner iflg. Information.

I magttomrummet efter Irak-krigen kunne Islamisk Stat vokse frem, og nu er politikerne i krig mod dem og de facto i alliance med massemorderen Assad.

Hvad er succeskriteriet? Hvornår har vi sejret i en borgerkrig mellem et massemorder-regime og nogle blodtørstige kalifanatikere? Hvad skal der ske bagefter?

Spørgsmålet er, om der overhovedet er nogen løsning på konflikterne i Langtbortistan i en overskuelig fremtid. Hvis der er, omfatter den ikke danske missiler.

Politikerne skulle hellere vedtage en krigsreform. Så blev der nogle penge til den velfærd, vi åbenbart har så svært ved at have råd til.

/Eric

6 thoughts on “Hvad med en krigsreform?

 1. Jørgen

  Nu har jeg gået og rumlet med dit fine indlæg er par dage. Og mest med det om reformer. Mere velfærd hører vi altid uden at jeg synes det bliver særligt klart hvad mere er. Måske en breden ydelser mere og mere ud – med den konsekvens at der forringes på nogle områder. Egentlig må man tænke at reformer er blevet et pendulord. Det der betyder forbedringer betyder, som du påpeger, forringelser. Ord er taknemmelige.
  Jeg håber man kan mindske kalifantasterne, men tror også grundlæggende at de lande selv må ordne hvad ordnes skal.

  Svar
  1. Eric

   Ja, ord er taknemmelige. Jeg tror ikke, at reform er blevet et pendulord – i politikermunde er det blevet et sminkeord. På et tidspunkt brugte Lars Løkke tit og ofte ordet “kernevelfærd” og selvfølgelig helt uden at præcisere, hvad det dækkede over. Man kunne kun deducere, at velfærd, som blev beskåret, åbenbart ikke hørte til den kategori 😉

   Svar
 2. Stegemüller

  Hvor skriver du altså bare godt og præcist med din skarpe virtuelle pen – hatten af for det.

  Jeg var slet ikke klar over, at vi har brugt så mange milliarder på at føre krige i Langbortistan, det er jo helt forrykt.

  Jeg kan ikke finde ud af, hvad jeg egentlig mener om den aktuelle krig mod kalifanatikere (fedt ord). Når jeg lytter til Enhedslisten, synes jeg de har ret, og når jeg lytter til SF, synes jeg, at det er dem, der har ret.

  Du har ret, reformer er blev synonymt med forringelser. Dagpengene er selvfølgelig det tema, der ligger mig mest på sinde. Helle Thorning VIL ikke gøre noget for at løse problemet, med de 60.000 der er faldet ud, når vi ser frem til 2015. I stedet for at samle flertallet med EL, SF og DF har sendt det i en syltekrukke kaldet en dagpengekommission. Suk!

  Svar
  1. Eric

   Krige er dyre, meget dyre. Jeg tror ikke et øjeblik på, at det nytter noget som helst. Man udrydder ikke kalifanatisme med bomber – snarere tværtimod. De problemer og tragedier, som er i mellemøsten, kan de kun selv løse.

   Og ja: suk!

   Svar
 3. Farmer

  Jeg fatter heller ikke, at vi i øjeblikket står side om side med PKK, som du og jeg vel egentlig stadig ville kunne dømmes for at støtte direkte.
  Har man mon en forestilling om, at blot een af de utallige stridende parter vil evne og lyste at gennemføre noget der minder om demokrati og velordnene frie forhold for områdets borgere?

  Svar
  1. Eric

   Jeg er ret overbevist om, at det i øjeblikket er skyd først og tænk bagefter. Vestens intervention løser ingen konflikter, men skaber snarere nogle nye.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.