Løgne og manipulation om islamisering

Nogle hævder, at Europa er ved at blive islamiseret, men når de lyver og manipulerer for at smæde andre, fortjener de ingen respekt. Tværtimod.

Med lav fødselsrate imødeser Europa et demografisk problem, men når islamofober ser islamisering overalt og spår vores civilisations endeligt, lukker jeg af.

For det første har jeg svært ved at se medborgerlige hensyn som ”islamisering,” og for det andet bryder jeg mig ikke om løgn og manipulation.

Jeg læser sjældent de aviser eller medier, som formidler fobien, så mange historier er sikkert fløjet under min radar, men nogle løgnehistorier kender jeg da til.

Fx historien om at byrådet i Oxford havde forbudt ordet ”Christmas” i officielle skrivelser og omdøbt ”julelys” til ”vinterlys” for at tækkes muslimer. Historien var pure opspind, men blev ukritisk gengivet af mange aviser.

Eller hvad med historien om at Bilkas og Brugsens beskedne brug af julepynt (”kristne symboler”) var for at tækkes muslimske kunder? Igen det pure opspind, som nogle aviser viderebragte uden så meget som at spørge Bilka eller Brugsen.

I forgårs kom jeg så for skade at læse en kronik i Jyllandsposten, ”Europas undergang – tallenes tale”. Det var dumt, for jeg blev irriteret.

Forfatteren er professor emeritus Bent Jensen. Normalt forventer man, at en historiker har kilderne i orden, og måske netop derfor skriver professoren, at det er hans ven, kulturhistorikeren, der taler. Så kan man jo ikke anklage professoren for fusk.

Kronikken er spækket med ideologiske påstande og raceteoretisk arvegods. Der er også tal (jf. kronikkens overskrift) for muslimsk indvandring og befolkningstilvækst, og da et af afsnittene sluttede med:

”I Bruxelles og mange andre europæiske byer er over halvdelen af nyfødte børn for længst muslimske. I Birmingham er der flere moskéer end kirker.”

havde jeg fået nok af ubestemte mængdeangivelser i stedet for talende tal.

”Mange andre europæiske byer.” Hvor mange? Bare sådan cirka, når det nu er tallene, der skal tale.

”Flere moskéer end kirker.” Hvor mange? Bare sådan cirka, når det nu er tallene, der skal tale, og er flertallet af Birminghams indbyggere virkelig muslimer?

Jeg orkede ikke at faktatjekke, om der faktisk er flere moskeer end kirker i Birmingham, men det stod hurtigt klart, at muslimerne bestemt ikke er i flertal. Ifølge Wikipedia (se, dette var en kildeangivelse!) udgjorde de i 2011 21,8 % af byens indbyggere, og så kan man jo selv vurdere mosképåstandens troværdighed.

Okay, nu påstår ”kulturhistorikeren” ikke direkte, at der er muslimsk flertal i Birmingham, men det ledes man til at tro af konteksten:

”(…) over halvdelen af nyfødte børn for længst er muslimske. I Birmingham er der flere moskéer end kirker.”

I mine øjne ren manipulation – ”tallenes tale” min bare.

Ikke ét af de mange talende tal dokumenteres, der er ikke én kildeangivelse. Emeritudsen har blot en kort litteraturliste, hvor der blandt forfatterne er så agtværdige personer som Mogens Camre og Lars Hedegaard.

Folk må være så paranoide, de være vil. Deres paranoia kunne sågar være velbegrundet, hvad ved jeg, men når de lyver og manipulerer for at chikanere eller smæde andre, fortjener de ikke respekt. Tværtimod.

P.S.

Dette indlæg er om løgn og manipulation, og jeg vil slette eller afvise enhver kommentar, som forsøger at dreje debatten ind på islam mig her og der og ”truslen mod vores civilisation”. Der er andre fora, hvor man kan diskutere den slags og nære sine fobier – det bliver ikke her.

P.P.S.

På siden Find a Church talte jeg antallet af kirker i de første 20 af Birminghams i alt 98 postdistrikter og nåede frem til 290. Siden Google Mosque Map angiver antallet af moskéer i hele Birmingham til 159. Selvom jeg måske har talt lidt forkert, kan man vist roligt sige, at påstanden om, at der er flere moskéer end kirker i Birmingham, er endnu en fed løgn. 

Mit gæt er, at der er flere moskéer end kirker i området, hvor moskéerne er koncentreret, men emeritudsen, undskyld: Emeritudsens ven, kulturhistorikeren, siger altså Birmingham, og det kan kun forstås som byen Birmingham og ikke et eller flere kvarterer.

Hvor mange af de andre tal står mon til troende?

13 thoughts on “Løgne og manipulation om islamisering

 1. Gowings

  Jeg vidste ikke at koldkrigsprofessoren gik islamofobiens ærinde med sin ‘ergo er morlille en sten’ argumentation. Men det er måske efter aftale med det parti der forærede ham en bevilling på 10 mill. udenfor det almindelige bevillingssystem, uden konkurrence fra andre historikere. Fantastisk at det egentlig kunne lade sig gøre…

  Svar
  1. Eric

   Jeg vidste det heller ikke, før jeg læste hans kronik, men som du nævner, er det måske ikke så overraskende. Det stemmer vel også fint med, at han stadig fører kold krig.

   Svar
 2. Jørgen

  Tak for den bevidsthedsskærpende indsats. Det er fint at få trukket over- og underdrivelser frem på denne måde og kaldt dem hvad de er, jf. overskriften. Som andre undrede jeg mig også over så meget støj et skilt i en butik kunne medføre.

  Svar
  1. Eric

   Støj er et godt ord, og vil man føre sig frem med tal, gør man klogt i, at tallene passer og kan verificeres. Ellers er tallene også bare støj.

   Svar
 3. Ellen

  “Emeritudsen” – høhø. Jeg fik et billede af Hr. Tudse fra Vinden i Piletræerne for mit indre blik 🙂 – vel ikke helt irrelevant …

  Svar
 4. Stegemüller

  Eric – supergodt indlæg, lad os endelig få nogen flere af den slags. Jeg kan godt lide, at du toner rent flag og siger, at det ikke er på din blog, de islamofobe (hedder det sådan?) skal boltre sig. Det burde jeg vist også gøre ovre hos mig selv.

  Jeg er ved at få kvalme af den debat, der kører i øjeblikket med den lille prop til Martin Henriksen (DF) i spidsen. Det skilt i en Føtex i Sønderborg har jo bragt manden hinsides al fornuft. Jeg synes butikken har ydet en lille gestus, for mennesker, der er flygtet fra alt hvad de ejer og har. Føtex, Danskernes Parti Paris, Al-Qaeda, Terror, Islam, ja fortsæt selv, alt rodes sammen i en pærevælling. Jeg kan ikke holde det ud længere. Jeg går (sgu) ind og drikker kaffe med min muslimske nabo”

  Hvor er det nu, man kender Lars Hedegaard fra?

  Svar
  1. Eric

   Der kommer ikke mange af den slags indlæg, man kommer for nemt til at gentage sig selv, fordi islamofoberne (ja, det hedder det) kører i samme skure. Skiltet i Føtex er en af de ting, jeg betragter som medborgerligt hensyn, og i øvrigt er de fleste syriske flygtninge vist kristne (og mange af dem højtuddannede), men det har den lille Martin Henriksen fra DF vist ikke begrebet.

   Svar
  2. Eric

   Jeg glemte: Lars Hedegaard var formand for Trykkefrihedsselskabet, som bakker op om alle forsøg på at svine folk og især muslimer til, medmindre ofrene hører til på den yderste højrefløj. Søg, og du skal finde.

   Svar
 5. Inge

  HØRT.. Jeg blev voldsomt irriteret i går da medierne og DF gik amok over EN butik i Sønderborg med et enkelt arabisk skilt.. Jeg orker ikke alt det hysteri der blusser op alle vegne.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.