Mit bijob med Excel-programmering

Det er fint, når man kan tjene en skilling på at lave noget, man synes er sjovt. Fx har jeg lige lavet et Excel-program til en kunde.

Kode

Jeg har nogle websider om Programmering i Excel med VBA makroer, og det hænder jævnt tit, at nogen skriver og beder om hjælp til et eller andet. Det får de så – som regel.

Som regel kan jeg nemlig hurtigt gøre folk glade, og det er rart, for taknemmelighed er ikke hverdagskost for en synder. På den måde får jeg også indblik i de utroligt mangeartede opgaver, folk arbejder med, og det kan give inspiration.

En gang imellem sker det, at nogen vil hyre mig til at løse en opgave. Hvis det er noget, jeg magter og orker, får de et tilbud.

Det er gerne helt andre problemstillinger, end dem jeg arbejder med på cementfabrikken, og så skal jeg finde (for mig) nye veje, og det er det, der gør det sjovt.

I dag har jeg færdiggjort et program til et reklamebureau, jeg før har løst opgaver for. Det er noget med at slå op i en csv-fil fra bureauets billeddatabase, koble billedfiler til varenumre og indsætte sti og filnavn i et regneark, som bruges til at lave en tryksag.

Der er grænser for, hvor meget tid jeg kan og vil bruge på et bijob, så jeg reklamerer ikke, og kunderne er få. Det er derfor også småpenge, vi snakker om, men de luner alligevel på feriebudgettet, og så er det ikke så lidt sjovere end at rense fortov.

Jeg brugte 2½ time på fortovet i dag. Her var lønnen øm ryg og ømme fingre, men hvor jeg i går kunne udskyde arbejdet med regnvejret som undskyldning, har solen strålet i dag.

Så der var ingen vej udenom. Vi kan jo ikke ha’, at der fyger frø af usæd over hegnene i parcelhuskvarteret. Det gør der jo så alligevel, for hvor pokker skulle ukrudtet ellers komme fra?

Opdatering 27.04.2015:

Har lige fået en tilbagemelding fra kunden: Mit program kapper ca. 20 minutter af produktionstiden for en tryksag, og det vækker bestemt ikke utilfredshed. 🙂

/Eric

14 thoughts on “Mit bijob med Excel-programmering

 1. Pia

  Jeg fatter ikke en brik af dit bijob, men jeg forstår, at lidt ekstra i lommepenge kan tiltrække. Har selv været der, med alverdens forskellige bijob, der udspandt sig af interessen alene. Jeg er mættet så rigeligt – foreløbig.

  Svar
  1. Eric

   Pyt, hovedsagen er, at man kan stabilisere reallønnen med lidt arbejde ved siden af, og hvis det er sjovt, så …

   Svar
 2. Donald

  Det er super service, og sikken en effektivitet! Der er altid brug for idéer til bedre udnyttelse af tid og ressourcer! 🙂

  Svar
 3. Ellen

  Nu er efterlønsmodregning jo heldigvis time til time og ikke krone til krone.
  Jeg har en meget, meget høj timeløn … 😉

  Svar
 4. Anne Folehave

  En ekstra skilling pynter nok hos de fleste. Slet ikke dårligt, hvis det også er lidt sjovt. Det der med efterløn, det skal du droppe, altså ikke efterlønnen, mere tanken om at tjene lidt ekstra. Det kan ikke betale sig. Eks. 18 timers undervisning, dertil transport 4,5 time. Forberedelse før og udpakning efter kurset. Det ekstra til “honning ” beløb sig til 200 kr. Så lå timerne fredag, lørdag og søndag.
  Jeg dropper det, måske jeg stadig vil være efterspurgt, når jeg bliver 65 år og går på folkepension. Lad os se om jeg gider til den tid.

  Svar
  1. Eric

   Uha, tak for advarslen! Jeg dropper enhver tanke om bijob i forbindelse med efterlønnen, brænder pengene af på rejser i stedet, som jeg så finansierer, når jeg går på pension. 😉

   Svar
 5. Jørgen

  Bijobbet er måske en tilføjelse til forrige indlæg om ordklassen biord. Det er ikke dårligt med lidt honning på brødet.
  Faktisk må det være rart at være efterspurgt uagtet det er i det små, så det ikke tager overhånd. Måske kan med der blive til en fliserenser med hjælpemotor + ferie.
  Jeg forstår mig på ingen måde på, hvad du gør, men det går uden.

  Svar
  1. Eric

   Jeg foretrækker honning på græsk yoghurt, men sådan er der så meget. Ja, det er lidt smigrende at blive opsøgt, og kan hænde jeg vil slå lidt på tromme, når jeg går på efterløn – hvis jeg da får tid. 😉

   Svar
 6. Stegemūller

  Hvis du citerer hedder det “frø af ugræs….”, til gengæld skal jeg så nok lade være med at blande mig i dit VBA-arbejde, for der når jeg dig ikke til sokkeholderne. Af og til har jeg kigget ind på det hjørne af dit site, men jeg er ikke skarp nok til at forstå, hvad det er, du laver. Jeg kan bare se, at du er enormt dygtig. Jeg ville gerne selv kunne noget VBA og begyndte egentlig også engang på at lære det, men det var som om, mit hoved ikke rigtig var konstrueret til den slags. Derimod blev jeg forholdsvis habil til HTML, men sådan laver man jo ikke websites mere, nu er alting i CMS, så de færdigheder er lige så stille rustet op.

  Svar
  1. Eric

   “Ugræs” – selvfølgelig – en klar bug i teksten 🙂 Om at programmere er der ikke meget andet at sige, end at øvelse gør mester – som med alt andet. Og så hjælper det selvfølgelig at have nogle konkrete, arbejds- eller hobbyrelaterede opgaver. Det er ligesom med sprog; man sætter sig ikke bare ned og lærer hindi uden at bruge det jævnligt.

   Svar
   1. Stegemūller

    Ja du har ret, der skal nogle konkrete opgaver til, der skal være et umiddelbart behov for det man sætter sig ned og prøver at lære.

    Jeg satte mig engang ned med en arbejdsbog i Photoshop, og jeg lavede samtlige øvelser, men da jeg ikke havde brug for alt det, jeg lærte, er det selvfølgelig bare pist borte.

    Nyd din søndag aften!

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *