Forberedelser til håndværkerinvasion og ferie på Sicilien

Vi har næsten ryddet køkkenet. Det sidste rydder vi kort før rejsen til Sicilien. Så er vi ude af kampzonen, når håndværkerne invaderer huset.

Port i Siracusa

Potter og pander, gryder og glas, kopper og kapers – alt skal væk, så håndværkerne kan skrælle det gamle køkken og sætte nyt op.

Indtil da skal vi stadig spise, så noget er tilbage i skabene, men meget er pakket i kasser, så det hurtigt kan skaffes af vejen.

Kufferten er også pakket, der mangler kun få ting på tjeklisten. Så slipper man for at stresse efter arbejde, hvor man helst vil slappe af.

Når dagen kommer, går turen med KLM kl. 06:25 til Amsterdam, videre til Rom og derfra til Catania på Sicilien, hvor vi lander 15:55. Peppe venter og kører os til døren i Via Salomone i Siracusas gamle by på øen Ortigia.

Den luksus koster 60 euro, men det er billigt for en tur, der tager en times tid. Rutebil og taxi fra Siracusas station ville tage væsentlig længere tid og kun spare lidt.

Vi skal være 9 dage i Siracusa, for her befinder vi os godt. Det er en by med ånd og atmosfære, de gamle mure og gyder emmer af historie. I Siracusa tænkte Platon platoniske tanker, og Arkimedes udfoldede sit geni.

Når aftenen falder på, og solen går ned over ”fastlandet,” nyder vi en aperitif med udsigt over havet, før vi slentrer ned i gyden til Da Mariano, spiser sicilianske lækkerier og lader os forkæle, som det sømmer sig for stamgæster.

Solnedgang i Siracusa

Vi kunne godt finde på at bo i Siracusa en forårsmåneds tid eller to, når det med arbejdet er passé.

Så skulle det ikke være Da Mariano hver dag, for når man besøger markedet, får man lyst til at købe vildt ind og gå i køkkenet. Alt er af ypperste kvalitet og kalder på mundvandet.

Fra markedet i Siracusa

Jeg tror, vi måske besøger en ejendomsmægler for at høre, hvilke muligheder og ”spilleregler” der er for at leje lejlighed en måneds tid eller to. Godt at vide, hvis …

Nå, retur til den nære fremtid: Efter 9 dage tager vi nordpå til Giardini Naxos og udsigt til Etna. Her har vi tre dage til mindegensyn og forkælelse hos Angelo på Taverna Naxos.

Den sidste overnatning før hjemrejsen bliver på hotel i Catania. Catania er en ret stor by med grimme lejekaserner, fattigdom og kaotisk trafik, men mon ikke vi kan finde lidt atmosfære i den gamle bydel?

Normalt er det vemodigt at rejse hjem fra en ferie, men det bliver anderledes denne gang. Hjemme venter et helt nyt køkken og et hus, hvor meget er blevet renoveret.

Det er bare fedt!

/Eric

8 thoughts on “Forberedelser til håndværkerinvasion og ferie på Sicilien

 1. Jørgen

  Først nedtages det gamle køkken. Det klares på 2-3 timer og det kan være på en trailer af nogenlunde størrelse. Det var underligt at se sidste år. Jeg forstår meget fint at I glæder jer til et par uge med genkendelse og forkælelse. Og til at komme hjem og se herlighederne og mulighederne.

  Svar
  1. Eric

   Der kommer nu nok til at gå lidt mere tid, for det er ikke bare køkkenelementerne, vi snakker om. Loft og gulv skal skiftes, paneler skal ned, og vægge skal pudses/behandles. En murstensvæg skal vandskures, og der skal også bruges en sjat maling. Et vindue skal have lavenergiglas og ny vinduesplade i granit. Et andet, lille vindue skal skiftes helt. Der skal nyt dørtrin, og kontakter + lampesteder skal skiftes. Dertil kommer så de andre arbejder, som ikke har noget med køkkenet at gøre.

   Jo, vi er glade for, at vi er på ferie, mens det står på!

   Svar
 2. Ellen

  Jeg kan blive helt salig ved tanken om et nyt køkken. Bortset fra, at jeg jo faktisk har et … men det er en sand fryd at lave mad i et køkken, der er hyggeligt, venligt, smukt, lyst og ikke mindst funktionelt. Jeg håber jeres nye køkken vil opfylde samtlige kriterier for et godt et af slagsen og ønsker jer desuden en god og vellykket ferie 🙂

  Svar
  1. Eric

   Tak, Ellen. Det er præcis, hvad vi forventer og glæder os til, både hvad angår køkken og ferie. 🙂

   Svar
 3. Lisa

  Gleder meg til å følge dere på neste reise til Italia. En gang var det landet som lå mitt hjerte nærmest. Men Hellas er en god nummer 2. Kalymnos og Telendos ikke minst. Du skriver så godt, i blant må jeg le/’grine’ ? over dine eminente og satiriske formuleringer :). For øvrig har jeg lest historien om din far flere ganger, den er spesiell og tankevekkende.
  Lykke til med reisen og selvsagt kjøkkenet.

  Svar
  1. Eric

   Tak Lisa. Min far skrev sine erindringer kort før sin død, jeg har blot publiceret. Vi deler din kærlighed til Hellas, og på flere måder er det mere ‘hjemligt’ end Italien, når man er i de små samfund. I sensommeren tager vi til Leros i to uger – det glæder vi os meget til.

   Svar
 4. Stegemüller

  Det må blive fantastisk at vende hjem til en splinternyt køkken, der er næsten uberørt af menneskehånd. Åh sikke mange gourmetmåltider I kommer til at fremtrylle der. Køkkenet er i sandhed husets vigtigste rum! Mit eget køkken er også næsten nyt – ikke noget særligt men særdeles funktionelt med gaskomfur og elovn, lige som jeg foretrækker det.

  Dine tanker om at blive dernede en måned eller to er da fortryllende. Tænk hvis det kan gøres til virkelighed til en rimelig penge. Hvis man er der længere tid, laver man jo også selv mad i stedet for altid at spise ude, så måske behøver det slet ikke blive så dyrt?

  Svar
  1. Eric

   Ja, vi glæder os både til ferien og til at komme hjem.

   Jeg tror bestemt, at man kan leje en møbleret lejlighed for en rimelig pris, og da hytten herhjemme er betalt, har man jo visse frihedsgrader. Vi får se. Jeg tror det nemmeste er at besøge en ejendomsmægler og forklare, hvad vi har i tankerne, så kan vi finde ud af, hvordan klaveret spiller lokalt. Jeg tror ikke, det er vildt dyrt, hverken i Siracusa eller Grækenland for den sags skyld, og det er sjovt at flirte med tanken.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *