Hold i ryggen er et baghold

Der skal helst være hold i rygter, men hold i ryggen er et lumpent baghold, og jeg har en rigtig dårlig holdånd.

Tot og Æsel

Hverken Tot eller Æsel har rygproblemer

Skønt mit lændehold ikke er et elitehold på prolapsniveau, er det absolut ikke mit favorithold, for jeg er sat på bænken og kan fx ikke dyrke havearbejde.

Man kan så med god ret sige, at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, men jeg var alligevel helst holdbar eller ryggesløs, for et forhold er næppe bedre end et baghold.

Selv når man sidder stille, skal man være agtpågivende og fx zappe væk fra tårepersere, for enhver bevægelse er en smertefuld holdkamp.

Det står mig ikke ganske klart, hvad der udløste holdindsatsen, men jeg så gerne en snarlig holdudtagelse.

Man skal holde sin ryg fri, skal man.

/Eric

14 thoughts on “Hold i ryggen er et baghold

 1. Pia

  Det er træls, når ens udfoldelser begrænses. I hvert fald nogle af dem. Andre er det rart nok at slippe for. Jeg har aldrig selv haft ondt i ryggen, og sidder ‘underligt’ på en stol. Allan mener jeg skal have en halv stol. På arbejdet kom arbejdstilsynet uanmeldt, og da hun begyndte at nævne min siddestilling, tænkte jeg, nu får jeg ballade, men næh, det var lutter ros.
  God bedring.

  Svar
 2. Donald

  Allerførst: Har lægen forsøgt at lave en “kiropraktisk manipulation” på dig? Det bør du prøve, du kan selv gøre det, men jeg skal ikke prøve at beskrive det (jo OK: lig på ryggen og sving venstre ben udover højre, som er på en sengekant, og venstre må prøve at komme henover og ned under højre, hvilket selvfølgelig udløser et hoftevrid – det er meningen. Samme for den anden retning).

  Jeg sidder elendigt og får også ondt i ryggen, men jeg tror det var dig, der for nylig skrev at jeg skulle bevæge mig så meget som muligt for at modarbejde de kedelige ømheder (og ligefrem smerter, dog små) som breder sig til hele kroppen fra ryggen. Det er visdomsord. Selv om jeg ikke dyrker hula-ring, har jeg konstateret gang på gang at de tåbeligste hofte-dansebevægelser gør godt.

  Men det kræver enorm overvindelse at rejse sig og indrømme at det er usundt at sidde ned.

  Jeg håber du finder en kur hurtigt! God bedring.

  Svar
  1. Eric

   Tak for beskrivelsen af kiropraktisk manipulation – den vil jeg have en mente. Det går allerede meget bedre, selvom dagens flyveture mellem Aalborg og København en overgang gav mindre tilbagefald (flysæder!!!). Jeg kravlede heller ikke så adræt ud og ind af taxier, som jeg plejer, omend det måske var dagens kiropraktiske manipulation 🙂

   Svar
  1. Eric

   Tak Inge, det går allerede bedre i dag – måske Ellens pust, hvem ved? Er du i øvrigt blevet demenstestet for nylig?

   Svar
 3. Søren

  Du ønskes god bedring. Du er selvfølgelig ligeså god til at google som jeg, men der er et link her:
  http://www.sundhedsmagasinet.dk/show.aspx?aid=1127
  Når vi sidder skal ryggen gerne ligne et S og ikke et C, når du sidder ned. Mange sidder en stor del af dagen og en god huskeregel er, at din ryg set fra siden skal lave et S og ikke et C.
  C`et får du, hvis du sidder og hænger i lænden, mens S`et kommer, når du sidder med en lændepude eller et sammenrullet håndklæde i lænden.
  Ubekræftet siges det, at rygsmerter og ligefrem diskusprolaps kan skyldes en bakterie og derfor kan helbredes med en antibiotikakur. Det skyldes (stadig ubekræftet) at halvdelen af de, der har en diskusprolaps, har en særlig bakterie inde i bruskskiven, hvorfor kuren så kan være noget så simpelt som antibiotika 🙂

  Svar
  1. Eric

   Tak Søren 🙂 Det med bakterier og diskusprolaps er en forholdsvis ny og ret banebrydende opdagelse – fantastisk for de mange, som lider.

   Mit hold er dog bare hold – som jeg svarede Jørgen, skal jeg måske til at danse hula, for det kommer lidt for let.

   Svar
 4. Ellen

  Åhh, din stakkel. Pust, pust. Det fjernhjælper på Aubie, så skal vi ikke bare tro på det?
  God bedring – jeg synes ikke, du skal blive ryggesløs …

  Svar
  1. Eric

   Tak for det friske pust – det kan i hvert fald ikke skade 😉 Næh, ryggesløs bliver jeg næppe, jeg har for godt hold i den …

   Svar
 5. Jørgen

  Også god bedring herfra. Lændehold er ikke sjovt at have. Som ung havde jeg ret ofte sådanne, men da jeg lærte at gå som sydhavskvinderne var det slut med lændehold. Faktisk er der det hold i det, at jeg tror det medførte at jeg slappede af i nogle muskler jeg tidligere havde spændt for meget og som derfor var sårbare for hold (nu helt op).

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *