Arbejdsweekend

Det næste projekt er renovering af stuen m.m., og i denne weekend flyttede jeg 3 reoler og omkring 14 reolmeter bøger + musikanlæg. Pyh!

Reol

Desværre var det ikke denne reol, der skulle flyttes.

Knap har vi fået nyt køkken med mere, før næste projekt er i støbeskeen, og det er renovering af stue, entre, trappe, repos på 1. sal samt et af værelserne deroppe.

Arkitekten har fået en bruttoliste med alt det, vi gerne vil have lavet, og nu skal han lave et budget for, hvad de forskellige ting vil koste. Bliver det for dyrt, må vi barbere.

Der skal nyt loft op i stuen, nye vindueskarme, vægge m.m. skal repareres og males, og der skal nye tæpper på. Uanset hvordan nettolisten kommer til at se ud, skal stuen ryddes. Fuldstændig.

Der er et par måneder til, men tiden galopperer, så i denne weekend har jeg flyttet reoler plus alt det, der er i underskabene.

Det er helt håbløst at finde plads til ca. 14 reolmeter skønlitteratur (fra Piet Hein til Sophus Schandorph) i kælderen, så reolerne blev tømt, skilt ad, flyttet, samlet og fyldt igen. Én reol er klemt ind i udestuen, og to mindre har fået plads i køkkenet.

Det ser lidt tosset ud med reoler i køkkenet, men skidt. Højttalerne er også pillet ned fra væggen, så vi må leve en tid uden musik.

Vi har ikke for mange bøger, vi har for lidt reolplads. På mange hylder står bøgerne i to rækker, og der er bøger på 1. sal, i stuen (ikke lige nu), i udestuen og i kælderen.

Men det gode ved den midlertidige flytning er, at man får ryddet op i nips og papirer, som havde fundet en ”midlertidig” placering i reolen.

Og man får gjort rent. Bøgerne blev støvsuget, og bag reolerne havde edderkopper hygget sig i generationer. Det sætter sine spor.

Nu sidder jeg på terrassen og føler mig godt tilpas ved at have fået det mest uoverskuelige fra hånden, men bare tanken om den dag, vi må flytte, kan fylde mig med gru.

På et tidspunkt må vi skille sig af med bøger i metervis, men den tid den sorg. I mellemtiden kan græsset gulne talrige gange, og jeg så det gerne gulne snart.

/Eric

14 thoughts on “Arbejdsweekend

  1. Pia

    Det er nogle store renoveringsprojekter, I har gang i. Bøger er nogle rigtige støvsamlere og ikke forenelige i et allergihjem, så det er mange år siden vores bøger blev sorteret grundigt. De bøger vi bruger hele tiden er bag skabslåger i forskellige rum, og resten kom på loftet. Det var jeg dengang lidt ked af, men har ikke lavet om på det, og har skilt mig af med de fleste. Skilsmisser er svære også selvom det kun handler om døde ting.

    Svar
    1. Eric

      Ja, det er store projekter, men nødvendige, og vi glæder os til, de er overstået.

      Render man ind i noget som allergiproblemer, sættes helt nye standarder. Tænk fx, hvis en af os blev allergisk over for katte. Det ville være smerteligt, men nødvendigt at gøre noget.

      Svar
  2. Inge

    Jeg skal da lige love for at I er i gang med renovering.. Det er jo fedt når det er færdigt, men turen dertil er godt nok lang og træls..

    Svar
    1. Eric

      Ja og ja! Det trængte i den grad, for tilløbet har været langt, men vi er allerede meget glade for det, der er lavet, og når sidste heat er overstået, kan vi læne os tilbage. De sidste ansigtsløftninger kan jeg gå og pusle med, når jeg er gået på efterløn.

      Svar
  3. Jørgen

    Uha for et arbejde, men det er selvfølgelig godt at få støvet af bøgerne af og til og få fjernet rester af edderkopper bag reolerne. Her taler vi en del om den øvelse. God fornøjelse med projekt renovering.

    Svar
  4. Søren

    I Nyhederne i dag blev det sagt, at Lars Løkke har flertallet med sig til at genindføre håndværkerfradraget, så det også kommer til at gælde for 2015. Lovforslaget kommer vist allerede i næste uge.
    Med hensyn til den manglende reolplads er der en flot hjemmeside med reoler:
    http://bookshelfporn.com/
    Som kan være sjov at se som inspiration. Siden er bestemt ikke uartig på trods af navnet 🙂

    Svar
    1. Eric

      Ja, jeg har bemærket det med lovforslaget. Hvor fornuftigt det er, kan diskuteres, men bliver det vedtaget, siger jeg tak til.

      Sikken side – der er mere end én reol, jeg godt kunne bruge. 🙂

      Svar
      1. Stegemüller

        Nu har jeg også været inde på siden med alle reolerne – fantastisk. Der er også adskillige af dem, jeg kunne bruge. Selv har jeg IKEA-stigereoler (Ivar: klassikeren) og de er fyldt til bristepunktet, og på et eller andet tidspunkt bliver jeg nødt til at gøre noget. Jeg har en ledig væg og overvejer at købe en sektion mere, for jeg har ikke hjerte til at smide mine bøger ud.

        Svar
  5. Ellen

    Det er svært at smide bøger ud, men jeg har prøvet øvelsen et par gange efter kriteriet: Vil jeg læse denne bog igen? Hvis ikke, røg den ud.
    Men har I pladsen til dem, er det selvfølgelig superhyggeligt med bøger; masser, masser af bøger – der er ikke meget, der i højere grad skaber et ‘rigtigt’ hjem end bøgerne kan gøre.
    Den anden øvelse med at rydde en stue for at renovere den har vi også prøvet. Det er ikke sjovt før man er færdig, så god fornøjelse med det hele. I har jo trods alt valgt den nemme løsning 😉

    Svar
    1. Eric

      Ja, vi har valgt den nemme løsning, eller blev det ved snakken. Vi har skam også været igennem bogøvelsen flere gange, og der er smidt ud med hård hånd. Jeg glæder mig over, at langt, langt de fleste nye bøger nu er digitale. De fylder naturligvis også, men det er der nemme løsninger på. Jeg skønner, at der er plads til ca. 30.000 e-bøger på min e-bogslæser, så den render ikke fuld foreløbig. 🙂

      E-bogslæseren giver dog íkke samme hulestemning i et rum som bøger på hylder.

      Svar
      1. Ellen

        Netop! Der bliver derfor heller ikke smidt flere papirbøger ud for mit vedkommende, for der kommer ikke flere ind – undtagen som ebøger altså.

        Svar
  6. Stegemüller

    hold da op en energi I har. Det må være dejligt, når så store projekter afsluttes, men designprocessen er jo heller ikke uinteressant. Held og lykke; jeg håber, vi kommer til at se mere til projektet.

    Svar
    1. Eric

      Jeg vil ikke sige, at energien just plager os, men når det skal være, skal det være. Helst sad jeg dagen lang på terrassen – som nu – og tænkte tanker til solsortens fløjlsfløjt.

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *