Den nye plæneklipper og katten der ville med i Brugsen

Da vi spadserede ned til Brugsen for at hente den nye plæneklipper, fulgte katten mjavende med. Så langt, at Helle måtte bære ham hjem igen.

Gardena plæneklipper

Forleden døde plæneklipperen Flymo. Jeg var overbevist om, at det måtte være kablet, så jeg skilte hunstikket ad, men kunne konstatere, at kobbersnøvserne sad, som de skal.

Jeg skilte plæneklipperens tændingsanordning ad, men kunne heller ikke se noget galt her. Ergo måtte elmotoren have givet op af en eller anden grund, som ligger uden for mit kompetenceområde.

Når man ikke har bil, er det smart at få plæneklippere og den slags leveret frem for at hente dem i City-langt-uden-for-byen, så over nettet bestilte vi en Gardena (bedst i test) til levering i Brugsen, og i går gik vi ned med cykeltraileren for at hente kalorius.

Katten fulgte med. Mjavende. Han er en rigtig mordreng – ”Helles misser”. En gang imellem var det, som om han tøvede, men så spurtede han et stykke, til han var på omgangshøjde. Det har han gjort før, men efter et stykke plejer han at stoppe.

Katten Tot

I går stoppede han ikke. Vi nåede langt ned ad bakken, og han fulgte os stadig mjavende. Af og til på fortovet, af og til i forhaverne. Så blev vi nervøse, for snart ville vi komme til gader med megen trafik, og kunne han finde hjem og alt det der?

Så Helle tog ham op på skulderen i et brandmandstag og bar ham hjem. Når hun bærer ham på den måde, hænger han slap som et orange badehåndklæde. En håndfuld godbidder på terrassen tjente som distraktion, så kunne hun smutte uden at blive forfulgt.

Kassen med plæneklipperen var ikke tung, men var så stor, at den måtte monteres oven på traileren fastgjort med edderkopper. Det fungerede fint, og den kom hjem.

Mit talent for mekanik har udviklingspotentiale, men i dag fik jeg samlet Gardena, og det store øjeblik kom, hvor klipperen skulle startes. Den fik kablet i rumpetten, og jeg trykkede på knappen. Intet skete.

Kablet blev afprøvet med en lampe og viste sig at være defekt. Jeg skilte hunstikket ad på ny, og en grundigere inspektion afslørede, at den ene ledning havde en fraktur under bøjlen, som holder kablet på plads.

Af med et par centimeter, og Gardena startede som en mis, der vil med i Brugsen.

Ja-ja, jeg ved godt, at jeg skulle have testet kablet med en lampe allerede første gang, men Gardena har et bredere skær end Flymo, så det nu går hurtigere, og det med bedst i test skal nok passe.

Og glem heller ikke, at vi nu også ved, at missen gerne vil med i Brugsen. Han ved nok ikke, at meget af kattemaden købes i Rema 1000.

/Eric

14 thoughts on “Den nye plæneklipper og katten der ville med i Brugsen

 1. Pia

  Unødvendig investering og ekstra arbejde, men sådan kan det jo gå, og man skal altid se livet fra den lyse side. Tillykke med nyerhvervelsen.

  Svar
 2. Eric

  Doven som jeg er, tjekkede jeg selvfølgelig robotplæneklippere, men droppede dem. De er meget dyre, hvis kvaliteten skal være OK, de skal oplade længe, og jeg orkede ikke at grave “grænsekabel” ned. Så ville jeg nok hellere investere i en robotstøvsuger. Vel er der kroge, den ikke når, men jeg er sgu heller ikke for skarp.

  Svar
 3. Donald

  Jeg bestilte en ny vaskemaskine, fordi jeg troede den 20 år gamle var rustet op – der var vand på gulvet i bryggerset. Det viste sig da den nye kom at afløbet var stoppet. Iøvrigt gik den nye i stykker efter nogle år 5-6-10 år eller så. Men jeg ærgrer mig kun lidt, fordi jeg kan se hvor stor købekraft jeg har trods at jeg er en lavindkomst-pensionist.

  Jeg synes det er morsomt at flere og flere bruger el-plæneklippere, og har selv fået anbefalet at lave en rand til en plæneklipperrobot. – Det kan jeg godt se er en god ting hvis man går hen og får endnu mere svært ved at slå græs end jeg har nu (øm mellemfod og andre skavanker).

  Svar
 4. Ellen

  Hvad pokker – det værste der kan ske er, at både du og Helle kan slå græs på én gang …
  Et selvtransporterende badehåndklæde. Nytænkning må man sige. Især hvis I går til stranden næste gang vil det være smart 🙂

  Svar
  1. Eric

   Nej, der er ingen skade sket, og måske hat Flymo en fremtid i et andet hjem. Dog tror jeg ikke, at Tot ville bryde sig om at blive BRUGT som badehåndklæde. Jeg har heller ikke købt billet til ham, for han er noget nær dobbelt størrelse af misserne på Leros, og det går ikke at stifte ufred.

   Svar
 5. Inge

  Hehe.. nu er jeg jo ikke nogen ørn udi elektronik.. men jeg får en fornemmelse af at Flymo måske også kunne finde på at virke igen.. 😉

  Svar
 6. Jørgen

  Kan missen ikke komme med på tur med halsbånd og snor? Jeg forstår egentlig godt at du køber en klipper, der kører på strøm. Den er lettere at starte end en med snoretræk. Hvilket man (jeg) er begyndt at tænke på når kræfterne siden reduceres yderligere.

  Svar
  1. Eric

   Det med snor og mis tror jeg ikke, at missen ville acceptere. Dertil er han for meget sin egen. Med hensyn til el frem for benzin er det meget nemt: El er i en kontakt, benzin skal hentes og transporteres. På cykel.

   Svar
 7. Stegemüller

  Tillykke med den nye Gardena – så får I en smuk plæne.

  Tot et da sej, med i Brugsen og alting. Der er ikke noget som en trofast mis.

  Svar
  1. Eric

   Nej, tænk sig hvor meget tid hundeejere bruger på lydighedstræning og deslige. Tot, han følger bare eller agerer badehåndklæde. 😉

   Svar
  1. Eric

   Endnu ikke. Jeg frygter, at min velmenende demontering og (især) samling af startapparaturet har distraheret mekanismen, og der skal helst gå lidt tid, før det af- eller bekræftes. Jeg skulle jo nødig udvikle postwhateverærgrelsessyndrom. Netop derfor fokuserer jeg nu også på det positive såsom bredere skær og den slags, som giver en bedre plæneklippeoplevelse.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *