Så er det ved at ligne et hjem igen

Tirsdag kom de fleste møbler på plads, og i denne weekend var det reolernes tur. Alt har været stuvet sammen, men nu ligner det et hjem igen.

Bøger

Fra Piet Hein til Ovid

Da stue, entre og det lille værelse skulle ryddes, blev alt stuvet sammen i husets andre rum inklusive kælderen.

Reolerne blev tømt, skilt ad, samlet igen i hhv. udestue og køkken og fyldt igen. Et pokkers arbejde for at sige det rent ud.

De to af reolerne er et såkaldt reolsystem med underskabe og skuffer. Vi købte det brugt for mere end 25 år siden, og selvom det har retro-look med egefiner og mørkebrune låger, har det tjent os godt.

Reolerne har nemlig den nyttige egenskab, at de kan holde til, at der står bøger i dem. Sågar i to ”geled,” og det er ikke en selvfølge nu om stunder, hvor mange reoler bygges til nips.

Ulempen er bare, at de er så besværlige at samle, at jeg højlydt afslører mit kendskab til sprogets værste gloser, en viden jeg ellers sjældent skilter med.

Men da de skulle på plads igen, var vi opfindsomme. Selvom man fjerner hylderne, er reolerne alt for tunge at bære uden at skille dem ad, men på laminatgulvene i udestue og køkken brugte vi en tæpperest med luven nedad som ”slæde” og på tæppet i stuen et stykke pap.

Så var det bare at vippe og skubbe/trække i stedet for at bære. Nå ja, og så skulle de lige fyldes op igen.

Farven på låger og skuffer har Helle planer om at gøre noget ved, og ved byens vistnok dyreste møbelhandler så vi i går, at egetræ er blevet moderne igen. Måske er reolerne ligefrem blevet moderne, men jeg er ligeglad – dette er ikke en udstilling.

Det er ved at ligne et hjem igen, og vi mangler ”bare” at få hængt lamper og billeder op. Men det bliver ikke nu, jeg orker ikke mere, og der er friskbrygget espresso på kanden.

Katten blev svært nervøs ved al den tumult, men er nu faldet til ro i sofaen. Det er tid at mærke, at det er søndag.

Og mens jeg nipper til den sorte bryg, tænker jeg på, at når arbejdsværelset/kontoret har fået turen næste år, er huset næsten totalrenoveret. Så mangler der kun kælderen, og den kan jeg pusle med, når jeg er kommet på efterløn.

/Eric

8 thoughts on “Så er det ved at ligne et hjem igen

 1. Eric

  Skidt med salgspris, når det er brugsværdien, der tæller. Ja, det er dejligt, at vi snart kan se enden på det. Går det efter planen, laves det sidste næste år (mens vi er på ferie) 🙂

  Svar
 2. Pia

  Med så meget flytning rundt ville en møbelhund være et godt ‘værktøj’.
  At egetræ er på vej op i kurs har vi også hørt. Vi gav i tidernes morgen en formue for vores møbler. Selvom vi aldrig har haft lyst til at skille os af med dem, så ved vi at de sidste mange år har brændeværdien været den bedste salgspris. Vi er stadig glade for vores møbler, selvom det ikke er mode.
  Dejligt at I er ved at være ved vejs ende og kan nyde jeres nye hjem.

  Svar
  1. Eric

   Ja. Vi havde nogle lidt dristige (syntes vi selv) farveeksperimenter, som vi nu er svært tilfredse med. Da tanken blev undfanget, sagde vi til hinanden, at vi altid kunne male det over, hvis det var et kiks, men nu – no way!

   Svar
  1. Eric

   Det er lige det, det er, og det var heller ikke tosset at være på ferie, mens håndværkerne huserede 🙂

   Svar
 3. Jørgen

  Deter smart atbruge en rest til slæde, så går det hele lettere. Deat må være dejligt at der kommer orden – mere og mere – på hjemmet efter håndværkerne, og det er let at forstå der kan være behov for ikke at gøre mere. Overdrivelse er sjældent en god ide.

  Svar
  1. Eric

   Det er uhyre tilfredsstillende at komme på plads, og at resultatet er blevet som forventet, ja måske endda bedre.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *