Om ophæng og eufemismer

I denne weekend har jeg været ophængt af at ophænge billeder og lamper, men jeg fik da tid til at færdigklippe en video fra Leros.

Stuens ene ende

Jeg har også skimmet finanslovsforslaget og regeringens lovprisning af samme, og hvis dette indlæg er smittet med eufemismer, er det fordi regeringen ikke har skåret ned på inkubationstiden.

For en uges tid siden var vi en tur til Aalborgs centrum, og der skulle bl.a. købes et par nye lamper. Hvis jeg beskrev de nedtagne lamper, ville det sikkert være første gang, du hørte om utilpassede gamle.

Det var derfor naturligt at besøge en lampeforretning. Der var en del kunder, så vi gik uforstyrret rundt en tid og noterede os, at selv en ussel, lille standerlampe kostede knap 5000 kr. Deres tuschpen var løbet helt tør for decimalkommaer.

Så da det blev vores tur, begrænsede vi os til en kronefatning og 15 meter ledning. Tiden var inde til ledninger uden patina.

Vi fandt et par pendler et andet sted, hvor priserne muliggjorde en budgetforbedring, som er regeringens yndlings-eufemisme for besparelser og nedskæringer.

I går og i dag var så store ophængedag, da jeg havde været i byggemarkedet og købe ophængningskroge og forskellige når-andre-ikke-gør-det-for-dig-dimser.

Lad mig bare indrømme, at jeg hellere vil hænge ud end hænge op. Montering af ledninger i lampesteder har nakkeholdspotentiale, og størrelsen på huller og skruer er synsudfordrende.

Men det lykkedes, og da stuen aldrig har været så ryddelig, tænkte jeg, at jeg hellere måtte fotografere den urealistiske fremtidstilstand.

Jeg tog mig også tid til at færdigklippe en video fra Leros.


Actionfilm er det jo ikke, men den afspejler feriens sande tempo, og hvis du læste mine indlæg fra turen, vil du straks vide, at det er naboens Galimatias, der galer i starten.

Et par uger mere på Leros havde været godt, men der var noget, der skulle hænges op, og med en sidste politiker-eufemisme var det tid at forenkle indsatsen og fokusere midlerne.

/Eric

8 thoughts on “Om ophæng og eufemismer

 1. Jørgen

  Tak for indkig i stuen og i ophængningens mysterier. Filmen afspejler besindighed og ro som kontrast til ophængthed. Bortset fra at Galimatias da vist var blevet motoriseret et stykke inde i filmen. Galimotorisme?

  Svar
 2. Ellen

  Åhja – jeg er så glad for, at jeg har folk til den slags. Og at dette mit helt private ‘vedhæng’ oven i købet holder af at gå og nusse med ophængninger af enhver art.
  Hyggelig Leros-antiactionfilm. Hvad er det for nogle hvide ting, man ser oppe på bjergryggen, ca. 20-30 sekunder inde i filmen?

  Svar
  1. Eric

   Uh, hvem der havde vedhæng 😎 Det hvide på bjergryggen er vindmøller. De blev sønderbombet under 2. Verdenskrig, men blev siden genopbygget, og det pynter.

   Svar
 3. Stegemüller

  Ja der er ikke noget som rum, man lige er flyttet ind i. Det bliver aldrig så ryddeligt igen.

  Jeg synes, det er en fin lille video, der ser ud til at beskrive stemningen på Leros mægtig fint. Når jeg engang kommer til penge igen, vil jeg tage en tur til Leros; det ser ud til at være lige noget for mig med det stille liv og de venlige mennesker (dem kender jeg fra dine indlæg).

  Svar
  1. Eric

   Du vil helt sikkert synes om Leros, og for dig vil de mange, små kirker sikkert også have større interesse end for mig. Der er rigtig mange af dem, men da de ikke indgår i vores “repertoire,” har jeg ikke filmet dem, selvom de er nuttede.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *