Turen går til Polignano a Mare

Fem år i træk har vi ferieret i den sicilianske by Siracusa, men nu vil vi prøve noget nyt: Polignano a Mare på støvlens hæl.

Gummifigen i Siracusa

Vi har haft nogle dejlige forsommerferier i Siracusas gamle by. Den har virkelig charme, og vi vender garanteret tilbage, men af og til skal man prøve noget nyt.

Vi kan godt lide Syditalien. Her ruller det hede blod ligesom raskere, der er mere solskin i vinen og grøntsagerne, og der er en ekstra historisk dimension i forhold til nord, fordi det meste af Syditalien blev koloniseret af grækerne, før Rom fik sine ulveunger.

Samtidig kan vi godt lide at være ved havet, så jeg startede på kysten nord for Bari og søgte på de kystbyer, kortet førte mig til. Jeg har før brugt Google Maps’ ”street view” for at få et visuelt indtryk af stedet, men denne gang inddrog jeg også YouTube.

Der er masser af videoer, som kan give et indtryk af steder i denne verden. De viser sjældent medaljens bagside, men det er heller ikke den, vi søger.

Og så kom jeg til Polignano a Mare. Det er vist lige os: Gamle huse og snirklede gader, hyggelige piazzaer og ting at se på. Se fx den korte video nedenfor. Der er ingen tale, så slå bare musikken fra, hvis den irriterer.

Nu forestår bare at finde et sted at bo samt at købe transport. Det er nemt at flyve til Rom, og derfra kan man tage et fly til Bari. Fra lufthavnen kører togene timedrift til Baris hovedbanegård, og herfra er der timedrift til Polignano a Mare. Nemt og bekvemt.

Vi nøjes nok med en uge – det er jo et nyt sted – og så kan vi fx tage tre overnatninger i Rom før hjemrejsen. De sparede feriedage kan vi så fyre af på sensommerferien.

Før turen til Polignano a Mare skal vi dog lige et vintersmut til Tenerife, men det er godt at være mindst ét skridt foran med forventningens glæde. Det hjælper på humøret i den mørke tid.

/Eric

14 thoughts on “Turen går til Polignano a Mare

 1. Inge

  Skønt at have ferier at glæde sig til, jeg kan stadig svagt huske hvordan det er at holde feri.. 🙂

  Svar
 2. Pia

  Du skrev selv det jeg tænkte, da jeg så den lille film, nemlig at det ser turistet ud, men man kan vel altid finde mennesketomme hjørner hist og pist, hvis det bliver for meget.
  YouTube har jeg heller aldrig tænkt at kigge på, men det lyder som en god ide.

  Svar
  1. Eric

   Det er en balance. Hvis der overhovedet ikke er turister, mangler der nok både det ene og det andet. I den anden grøft er der fx Venedig, men selv Venedig er fredelig, hvis man holder sig fra Markuspladsen, Rialto og “hovedruterne”. Så i maj tror jeg, det går fint i Polignano a Mare, vi får se.

   Svar
 3. Stegemüller

  Var det ikke Romulus og Remus de hed, altså ulveungerne?

  Jeres rejsemål ser rigtig godt ud med de mange små gader og tæt på kysten. Der vil med garanti være mange steder at sidde med en god stærk kop kaffe og måske noget endnu stærkere hen imod aften.

  Det er en supergod idé at inddrage YouTube i ferieplanlægningen, det har jeg såmænd aldrig selv tænkt på, men pyt indtil videre tillader økonomien mig ikke at rejse nogen som helst steder.

  Svar
  1. Eric

   Jo, det var Romulus & Remus 🙂 Det er dumt, at jeg ikke tidligere har brugt videoer på nettet til at få et indtryk af potentielle rejsemål, men nu er ideen i det mindste givet videre. Og har man ikke råd til den fysiske rejse, er det ikke så tosset at rejse gratis i lænestolen 🙂

   Svar
 4. Anni

  Jamen den tur glæder jeg mig som læser til at få lejlighed til at følge! Og ja forventningens glæde skal ikke undervurderes.

  Svar
  1. Eric

   YouTube har vist sig at være en glimrende kilde til visuelle indtryk. Underligt nok har jeg ikke tænkt på det før. Levende billeder giver noget andet og mere end blot at læse om et sted.

   Svar
 5. Ellen

  Det ser hyggeligt ud – men med en lidt barsk kyst. Det er så ligemeget, hvis man alligevel ikke er et badedyr.
  Jeg glæder mig til at se, om det kan leve op til jeres forventninger 🙂

  Svar
  1. Eric

   Vi er ikke badedyr, i hvert fald ikke i forsommeren. Måske er byen lidt “turistet,” men jeg har en fornemmelse af, at det mest er italienere, og deres store feriemåned er august, hvor alle flygter fra varmen ud til havet. Vi får se – det ser i hvert fald hyggeligt ud.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *