Nytårsmorgen og en målsætning

Da det grå morgenlys piblede frem, inspicerede jeg matriklen. Der er ingen skader efter gårsdagens angreb, og der er ikke forøvet hærværk.

Raket

Raketten ved hækken

Det normalt så stille middelklassekvarter lød i aftes som en artilleriduel, og katten krøb forskræmt i dækning på kældertrappens øverste trin.

Det har dog været værre. For år tilbage buldrede det hele december måned, men i dag var der kun en enkelt raket på terrassen og en ved hækken til naboens have.

Der var heller ingen udbrændte batterier på fortovshjørnet. Det er første gang i mange år, at der ikke står fyrværkeriaffald og venter på, at mor rydder op.

Der var heller ikke barberskum på garagedørens håndtag og heller ikke på fordøren. Postkassen fjernede jeg i går, så den ikke kunne friste over evne.

Så det har nok alligevel været en forholdsvis rolig aften med moderat tungmetalsforurening af køkkenhaverne.

Postkassen er monteret igen, og i morgen er det hverdag. Jeg har ingen deciderede mål for 2017. Mine mål begrænser sig stort set til livmål, modersmål, måltider og rejsemål.

Men da det er nytår, kan vi da godt slutte af med en målsætning:

”Hun scorede til 1-0.”

/Eric

18 thoughts on “Nytårsmorgen og en målsætning

 1. Jørgen

  Her skete intet. Borset fra en raket i en hortensia. Den ene postkasselåge var taget af, i den anden var sat beholdere med vand. Det var såmænd også til at komme frem da vi kørte hjem efter midnat.
  Farmers historier er ret uskyldige – medmindre tøvejret hurtigt satte ind. Min fætter fortalte i sin tid om at man hejste lokumsspande tilsat gær op i flagstænger. Det har næppe været muntert at få dem ned, hvis det var lunt i vejret.

  Svar
 2. Farmer

  Ak ja. Der er slet ikke det spræl i nytårsaften som tidligere.

  Man kan end få sit gamle juletræ fjernet gratis længere. Flagstangen får lov at beholde snoren og havelågen er hvor den skal være.
  Postkasserne i byen er urørte og end ikke naboens Til Salg-skilt er der lavet sjov med. Jeg var ellers sikker på at kirken eller forsamlingshuset ville være blevet sat til salg i løbet af natten.

  Næh, da vi en frostnytårsnat satte en campingvogn ud på gadekæret ( 8-mands arbejde).
  Da vi i byens pæneste have placerede skiltet fra den gamle losseplads “Fyldpladsen midlertidig lukket”.
  Da 4 af landsbyens huse, som havde samme type husnummer og dermed samme afstand mellem skruerne, fik nyt husnummer og der gik flere uger inden det blev opdaget.
  Osv.
  Jeg savner her i min begyndende alderdom initiativ og vovemod hos ungdommen.
  De bliver kønsløse kedelige vindtørre bogholdere og EU-kontrollanter hele sværmen.

  Måske man til næste nytår skulle nedsætte en gråhåret nytårsballadegruppe til at vise ungdommen vejen.

  Svar
 3. Donald

  Jeg har netop siddet og tænkt på øjen og øreskader. Der var ialt ca. 80 skader, men jeg fik ikke fat i hvor mange øjenskader, som må henregnes til det alvorligste. 25, står der i Fyns Nyheder.

  Svar
 4. Anne Folehave

  Godt Nytår hos jer oppe nord på. Det der med at sætte sig mål, som man så kan slå sig selv oven i hovedet med, det bruger jeg heller ikke. Måltider og rejsemål, vil jeg dog nødigt undværer.

  Svar
 5. Ellen

  Vores gamle kat ville også have nydt de nye affyringsregler – kvarterets skræk og tyran var selv totalt skrækslagen og ikke særlig krigerisk i fyrværkeriperioden. Typisk for de hårde drenge, at de er nogle skvatmikler, når det kommer til stykket 😉
  Jeg er også målløs … måske lige med undtagelse af de der rejsemål 😀

  Svar
  1. Eric

   Mon ikke modet har mindre at sige end hørelsen, der er så meget bedre end vores. Jeg ville nok også krybe i skjul, hvis jeg var nabo til Roskildefestivalen, og lydstyrken blev flerdoblet.

   Rejsemål er gode, og nogle er bedre end andre 😉

   Svar
 6. Stegemüller

  Stakkels Tot. Godt det ikke varede så længe. Jeg husker glimrende, at det førhen buldrede og bragede hele december. Det var ikke rart. Her i Hvidovre er det nu faktisk begrænset til de 31. om aftenen. Det er jeg glad for.

  Det er gode mål, du har. Især kan jeg godt lide “rejsemål”.

  Svar
  1. Eric

   Vi og Tot sætter meget stor pris på, at artilleriet har fået begrænset skudtiden. Rejsemål står også højt på vores liste 🙂

   Svar
 7. Lene

  Godt nytår til jer. Jeg kørte hjem gennem Aalborg ved halv tolv tiden mod motorvejen og havde egentlig frygtet Østre Alle, men jeg tror folk havde været ude tidligere. Og det regnede jo på det tidspunkt, hvilket nok har nedsat lysten til udeaktiviteter 🙂

  Svar
  1. Eric

   I lige måde, Lene. Det er også tænkeligt, at det store fyrværkeri nede ved fjorden trak i folk.

   For år tilbage arbejde jeg i skiftehold og havde fri til midnat, når jeg havde andenvagt. De gange jeg arbejdede nytårsaften, var det som at passere gennem en krigszone, når jeg cyklede hjem.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.