Miniferie i København, 2017

Vi har lige været nogle dage i København, og det er der nu kommet en rejsedagbog ud af.

Koncertbillet

Af det forrige blogindlæg om den utro kollega fremgik ikke, at flyveturen var i onsdags.

Tirsdag den 21. februar gav Andrea Bocelli koncert i København. Vi købte billetter og benyttede anledningen til at holde en miniferie i København, søndag til onsdag.

Februar er ikke den muntreste årstid, men nu gav det ligesom sig selv, og da vi har haft travlt på arbejdet, bød vi fridagene velkommen og forkælede os selv.

Jeg har efterhånden skrevet mange rejsedagbøger og heldigvis for det, for uden dem ville meget være glemt eller rodet sammen i erindringen.

Nu har jeg så også skrevet om den sidste tur til København: Miniferie og Bocelli-koncert i København.

Hvis du ikke kender Bocelli, er der adskillige videoer på YouTube. Bocelli er italiensk tenor i verdensklasse, og så er han i øvrigt blind. Koncerten i København var et led i hans Skandinaviensturné.

/Eric

16 thoughts on “Miniferie i København, 2017

 1. Donald

  Jeg har også erindring om København som en stor provinsby med 5-6 store koncentrationer af boliger og masser af cykler i adstadigt tempo, jeg har oven i købet erindring om et København uden mange lyskryds men med rundkørsler og sporvogne, så er vi 50+ år tilbage. Sådan er det ikke mere, og jeg har ikke så meget lyst til at tage til København. På den anden side kan andre faktorer have en finger med i spillet, jeg var let til bens og kunne hoppe og springe for blot 20 år siden og da forekom det mig ikke så besynderligt, når der var en hjemløs kvinde, der stod og snakkede til en mur ved en park-indgang. Nu snakker alle med noget usynligt (mobil) og det virker extra uhyggeligt.

  Svar
  1. Eric

   Vi overrender ikke København, men sætter pris på at besøge byen i ny og næ. Og ja, der er noget science fiction-agtigt over alle de mennesker, der går rundt med næsen i et minidisplay og har headsets på for at lukke verdens lyde ude.

   Svar
 2. Inge

  Sikke en dejlig tur I har været på, også selv om vejret ikke viste sig fra sin aller pæneste side. 🙂

  Svar
 3. Jørgen

  Tak for turen til København, som jeg har læst. Det er jo morsomt at se det er en mulighed. Det sker jo ikke at man tager på miniferie i staden når afstanden er 30-40 km. Så meget desto finere er det at blive taget med på turen.

  Svar
  1. Eric

   Velbekom Jørgen 🙂 Vi kan godt li’ nogle dages storbyferie i ny og næ, det være sig i Kbh., Rom eller et andet sted. Her var der en konkret anledning med koncerten, men det behøver der ikke være. Måske bliver det Amsterdam næste gang – KLM flyver direkte fra Aalborg, og vi har ikke været der siden 1999.

   Svar
 4. Jan

  Du har helt ret m.h.t. antallet af hjemløse, tiggere og gademusikanter; antallet er steget og desværre er rigtig mange af dem udlændinge og især fra Øst-Europa.

  Jeg tror de fleste museer i hele Europa er lukket om mandagen.

  København er forstad til min by Herlev 🙂 Vi har da ofte taget på weekendture/smutture rundt i landet. Mange af vores venner, bekendte og kolleger tager da også tit afsted på de der smutture. Sjovt nok har vi da ofte talt om, at jyder sjældent tager den modsatte vej….bl.a. vores forskellige jyske familiegrene. Gad vide hvorfor det er sådan.

  Svar
  1. Eric

   Hvor end de hjemløse er fra, synes jeg, det er en trist udvikling.

   Jeg har ingen fornemmelse af, hvor mange jyder der smutter til Kbh., men hvis det ikke er så mange, kunne en af forklaringerne være, at det er dyrt – i hvert fald hvis man skal bo på hotel. Nogle få dage, hvor man spiser ude, koster lige så meget (eller mere) som en 1-2 ugers charterrejse sydpå, og så vil mange nok prioritere det sidste.

   Svar
 5. Stegemüller

  Dejlig fortælling. Tak for den. Det er da en rigtig god idé at lave sådan en lille ferie midt i den triste februar.

  Du kan lide “min” by, og det er jeg glad for. Jeg har boet her siden 1980, jeg elsker den stadig, og jeg flytter aldrig herfra.

  Le Pave bringer minder frem. Vi spiste der i min ungdom, da vi lod som om, vi havde flere penge, end vi havde.

  Et sted skriver du om en vintertur på strøget (eller lige der omkring). Det fik mig til at lytte til Anne Gretes “Vintertur på strøget”. Gode minder.

  Svar
  1. Eric

   Vi kan godt lide at besøge København en gang imellem, selvom det (især overnatning) er lidt dyrt. Det var helt perfekt at kombinere det med en koncert – der er uomtvisteligt flere af den slags arrangementer i hovedstaden end i Aalborg.

   Jeg “opdagede” Le Pave sidst i 90’erne, hvor jeg og et par stykker mere var på kursus i Kbh. Vi faldt ind lidt tilfældigt, og siden har Helle og jeg besøgt stedet en del gange. Helt billigt er det ikke, men kvaliteten og betjeningen giver fuld valuta for pengene.

   Svar
 6. Ellen

  Åh, det er skønt med restauranter, der laver mad, man ikke selv ville/kunne lave, og det viste ser virkelig godt ud!.
  Bocelli høres også en del her i huset – han er god!
  Miniferier er også gode … altid, og det uanset hvor man ‘indtager’ dem.

  Svar
  1. Eric

   Et trefoldigt “ja” 🙂 Det dårlige vejr og afslapningen var nu heller ikke ilde – vi trængte til at hvile ud.

   Svar
 7. Anni

  Tak for turen. Og ja det kunne være en selv skulle ta´initiativ til et København besøg.
  I hvert fald var jeres besøg en god inspiration.

  Svar
 8. Lene

  Jeg gad godt en miniferie til København. Sidste gang var jeg i Statens Museum for Kunst, det var en god oplevelse, men der er jo mange skønne steder at komme.
  Jeg er enig med dig i prisniveauet i Torvehallerne, men jeg hyggede mig nu sammen med datteren med morgenmad.
  Og tak for anbefalinger af restauranter, dem vil jeg huske på, når jeg får planlagt en miniferie 🙂

  Svar
  1. Eric

   Ja, det er fint at besøge København en gang imellem, når man ikke er tvunget til at blive 😉 SMK har vi kun besøgt én gang, men det bliver ikke den sidste. Fra deres hjemmeside kan man i øvrigt downloade en masse af billederne som fotos i høj opløsning.
   De restauranter, vi besøgte denne gang, Le Pave og La Vita é Bella, kan jeg godt anbefale. Du kan finde deres hjemmesider og savle gratis over kortet 🙂

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.