Påskedage, stilhed før ferien

Det har været dejligt med nogle påskefridage, selvom vejret har været en sløj forestilling. Det kan kun blive bedre på Sicilien.

Fra Siracusa på Sicilien

Fra Siracusa på Sicilien

De første par fridage gik med restitution. Fredag var der vejr til at lave noget udendørs, men energien indfandt sig ikke, og da energien kom lørdag, var det gode vejr gået. Godt vejr har ingen tålmodighed.

Støvsugeren blev motioneret, jeg fik ryddet lidt op, og ellers gik tiden med 7-kabale og DM i skak.

Nu om stunder kan man følge partierne online, og min jævnaldrende skakven, Per Andreasen, kommenterede og analyserede med videodækning.

Nu er jeg så udhvilet, at jeg er klar til at holde ferie.

Besøge-mor-dag

I går var besøge-mor-dag. Det trak ikke at cykle de ca. 15 km, der var koldt. En kollega cykler næsten samme tur hver arbejdsdag, men han er også ung og skal holde sig i form, til han kan gå på pension om flere og flere år.

På busterminalen ventede en mand iført en sort jakke, der var lodden, som havde den ligget i en hundekurv.

Gennem vinduet i bussen så jeg blomstrende træer og en pige i mørkt tøj og knaldrøde sko. Hun løb med fjedre i benene, og den blonde hestehale svingede uregerligt.

En anden pige smartphonesnakkede på engelsk mindst 8 km, og fyren i dynejakke, skulderlangt hår og korte bukser stod af ved Ikea. Måske de havde kamme på tilbud.

Jeg opgav at læse, der var for megen distraktion, og The Mask of Apollo er lidt sej i starten. Jeg har købt den, fordi den skulle foregå i det antikke Siracusa på Sicilien, men hovedpersonen er ikke kommet dertil endnu.

Mor fortæller de samme ting som sidst, bl.a. at den nye Barnaby ikke er så god som den gamle. Hun kan ikke længere se at læse og løse kryds og tværs, så nu ser hun fjernsyn.

Hun fyldte 18 den dag, tyskerne kapitulerede. Snart bliver hun 90, men har hverken kræfter eller lyst til at fejre det. Hun venter, afklaret, og ser Barnaby.

Siracusa

Måske kommer jeg til Siracusa før hovedpersonen i The Mask of Apollo. Jeg kan godt lide ordet ”Siracusa,” det er mundret og smager af eventyr.

Vi har været der før og holder af den gamle by, der blev grundlagt af grækere i 734 f.Kr. Platon og andre berømtheder besøgte Siracusa, og det var Arkimedes’ hjemby, indtil han blev dræbt af romerne, da de indtog byen i 212 f.Kr.

Så var det slut med byens stormagtsdage. I dag er den fattig som de fleste byer i Syditalien, men den gamle by på øen Ortigia har mere patina end forfald, og kilden, Fonte Aretusa, løber i dag, som da grækerne grundlagde byen.

Fonte Aretusa

Fonte Aretusa

I fjor ville vi prøve noget nyt og tog til Poliganano a Mare på støvlehælen. Det er en charmerende middelalderby, og maden var fantastisk, men nu vender vi altså tilbage til Siracusa.

Vi har grovpakket i dag, så er det sidste hurtigt klaret på lørdag. Søndag er det arrividerci, og jeg lover at tage forår med hjem.

/Eric

14 thoughts on “Påskedage, stilhed før ferien

 1. Donald

  Min mor (33 ved WWII slut) fik glimt i øjet når hun talte om John Nettles (og iøvrigt også Nick Nolte og måske et par stykker til) og så er der altså ikke nogen erstatning mulig. Men han er faktisk en dygtig og charmerende skuespiller, “fætteren” i Midsomer Murders. Og forfatterne er fremragende.

  Jeg håber ferien går godt – det er ikke så ligetil at holde ferie! 🙂

  Svar
  1. Eric

   Vi har nok alle vores favoritter. Og tak, jeg håber det bliver ligetil. For to år siden var der brændt et eller andet i Roms lufthavn, så vi måtte vente i timevis pga. aflysninger. Den slags er rigtig træls!

   Svar
 2. Lene

  God tur til de varme lande. Normalt trækker det ikke i mig, men i år har jeg en længsel efter sol, varme vinde og terassenydning 🙂

  Svar
 3. Jørgen

  Jeg forstår fint at det er en god ide med lidt påskefridage så man er mere ferieudhvilet når den begynder.
  Jeg glæder mig over at du ikke kan læse på turen til din mor. Det ville være så trist at gå glip af iagttagelserne. Det er godt din gamle mor er afklaret og tager livet i den rækkefølge der viser sig, Barnaby undtaget.
  God tur til syden.

  Svar
  1. Eric

   Minus ventetid er der tre kvarters buskørsel hver vej, og så er det godt at have læsestof i beredskab. Som regel vinder virkeligheden dog over fiktionen.

   Og tak, vi ser frem til mildere vinde. Klimamæssigt ville vi egentlig hellere afsted senere (medio til ultimo maj), men på denne måde brænder vi det sidste af den hjerteaflyste ferie af i april og fortsætter så i maj – på en måde “sparer” vi en flyvetur. Jeg ser frem til 20-25 grader og god væresammentid 🙂

   Svar
 4. Pia

  Det er altid en fornøjelse at læse dine indlæg. Med dine iagttagelser får selv de triste ting et særligt liv og et smil med på vejen.

  Svar
 5. Ellen

  Stakkels din mor – være næsten tvangsindlagt til at se tv og så ikke kunne lide John Barnaby … sig til hende, at det skal nok komme. Jeg synes efterhånden, at han er bedre end den gamle 🙂
  Og rigtig god tur. Det er slet ikke tosset at være på disse breddegrader lige nu.

  Svar
  1. Eric

   Ja, det er ikke længere sjovt for hende, men jeg skal lade et ord falde om, at jeg har hørt, at den nye Barnaby vinder ved nærmere bekendtskab. Hun husker det dog næppe.

   Og tak – i lige måde. Jeg ser, at I er vel ankommet til mandeltræernes ø og har den smukkest tænkelige udsigt 🙂

   Svar
 6. Stegemüller

  “Siracusa” – jeg er enig: det lyder af eventyr, også selv om jeg aldrig har været der, men jeg følger jo dine rejsebreve. Så er det lidt som at være der selv. Jeg kan næsten smage den gode ost, rødvin og skinke.

  God tur. Jeg regner med at slagværket er tjekket?

  Svar
  1. Eric

   Siracusa er ikke så pompøs som Venedig, men der er (som jeg oplever det) mere eventyr og liv i de gamle gader. Vi glæder os.

   Og ja, pumpeværket er tjekket, og målingerne ville gøre Grundfoss’ R&D misundelige 😉

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *